DİNİ KATEGORİLER > MANEVİYAT DÜNYAMIZ

Mânevi Kariyer Yolcusunun Dikkat Etmesi Gereken Beş Esas

(1/4) > >>

Mücteba:
1- Helal Lokma YİYİNİZ!

Manevi kariyer yolcusunun pusulası manevi kalbidir. Manevi kalbin gıdası da füyuzat-ı ilahi(feyiz ve nur-u ilahi)dir. Füyuzat-ı ilahi geldikçe manevi kalb doğru istikamet(sırat-ı müstakim)’i gösterir. İnsan vücuduna şüpheli bir lokmanın girmesi füyuzatın kesilmesine; füyuzatın kesilmesi kalb(letaif”kalb, ruh, sır, hafi, ve ahfa”)’in durmasına, kalbin durması da manevi hastalığa sebeb olur. Vücuduna şüpheli lokma giren mümin; pusulası yanlış istikameti gösteren, yolda kalmış hasta bir yolcuya benzer.

Manevi kariyer yolcusunun bu halin başına gelmemesi için haram lokma yemekten kaçınması icabettiği gibi şüpheli şeylerden de kaçınması icabeder. Bilhassa bu kadar çok şüpheli gıdanın var olduğu zamanımızda kendisinin yaptığı veya çok iyi bildiği kimselerin yaptığını yemesinden başka çare yoktur.

Şâh-ı Nakşibendî (k.s.) Hazretleri, buyurdular ki:
"Yenilecek bir gıda, bir yiyecek, her ne olursa olsun gaflet içinde, gadapla veya istemeyerek hazırlansa, tedarik edilse, onda hayır ve bereket yoktur. Zira ona nefs ve şeytan karışmıştır. Böyle bir yiyeceği yiyen kimsede, mutlaka çirkin ve hoş olmayan netice meydana gelir. Gaflete dalmadan hazırlanan ve Allâhü Teâlâ'yı düşünerek yenen helâl ve temiz yiyeceklerden hayır meydana gelir. İnsanların sâlih ameller işlemeye muvaffak olamamalarının sebebi; yemede ve içmede bu husûsa dikkat etmediklerinden ve ihtiyatsızlıktandır. Her ne hâl olursa olsun, bilhassa namazda huşû' ve hudû' halinde bulunmak, zevkle ve gözyaşı dökerek namaz kılabilmek; helâl lokma yemeye, Allâhü Teâlâ'yı hatırlayarak yemeği pişirmek ve yemeği Allah (c.c.)'ın huzûrunda imiş gibi yemeğe bağlıdır. Vücûduna haram lokma karışmış olan kimse, namazdan tat alamaz."

2- Namazlarınızı Cemaatle KILINIZ!

Cemâate devâmlılık, manevi kariyer yolcusunun doğru istikamette olduğunun alâmetidir.

3- Günlük ve Haftalık Vazifelerinize DİKKAT EDİNİZ!

Vâsıl İlAllâh (Kişiyi Allâh'a Ulaştıran Ameller)

1- Sohbet-i Şerifler,
2- Hatm-i Şerifler,
3- Rabıta-ı Şerife,
4- Zikr-i Kalbi.

4- Bir elinizi hizmetlerde BULUNDURUNUZ!

5- Pirân-ı İzâmın Kabr-i Şeriflerini ziyaret EDİNİZ!

Manevi kariyer yolcusunu bir anda derece yada dereceler atlatan Kabr-i Şerif ziyaretlerdir. Manevi kariyer yolcusu, Piran-ı İzam’ın kabirlerini ziyaret ettiğinde, kabirdeki büyüğün sıfat ve hâllerinden ne anlamış ve ne sebeple kendisine yönelmiş ise o derecede füyuzat-ı ilahiden istifade eder. (Kabının derinliği ve genişliği nispetinde ...)

İmam-ı Rabbani hazretleri, 291. mektubunda buyuruyor ki:
“Delhi şehrinde, bayram günü, hocam Muhammed Baki Billah’ın mezar-ı şerifini ziyarete gitmiştim. Mübarek mezarına teveccüh ettiğim zaman, mukaddes ruhaniyeti ile iltifat buyurdu. Bu garibi öyle okşadı ki, Hace Ubeydullah-i Ahrar’dan kendisine gelmiş olan feyzleri ihsan eyledi. Bu nisbete kavuşunca, Tevhid marifetlerinin hakikati hâsıl oldu.”


www.sadakatforum.com / Mücteba

33.yıldız:
Allah razı olsun

Mücteba:

--- Alıntı yapılan: 33.yıldız - 05 Aralık 2010, 21:04:31 ---Allah razı olsun

--- Alıntı sonu ---
Cümlemizden 33.yıldız

şahane:
Elinize saglık arkdaşlar çok luzumlu ve ender bilgiler bunlar.çok tşkkr ederiz.

Mücteba:
Allah yolunda ilerleyebilmenin dört şartı

1. Sadakat: Bağlılık ve doğruluk.

2. Sehâvet: Cömertlik.

3. Teslimiyet: Tam ve kâmil manada külliyen teslim olmak.

4. Tefviz-ı Umûr: İşleri üstazına (dolayısıyla Allah’a) havale etmek.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git
Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com | Smf Destek