Gönderen Konu: Mars'ta %99 ihtimalle.....  (Okunma sayısı 10940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Mars'ta %99 ihtimalle.....
« : 13 Nisan 2012, 14:55:01 »

Bilimadamlarından şok açıklama!

Mars'a 1976 yılında ziyaret eden Viking 1 uzay aracından örnekleri inceleyen bilimadamları: "Mars'ta %99 ihtimalle..."

Temmuz 1976'da, Viking 1 sondası Mars yüzeyine inmiş ama yaşamın izlerini bulma konusunda başarısız olmuştu. Bu olaydan 36 yıl sonra bilimadamları bu araştırmanın "hatalı" olduğunu düşünüyorlar.
 Viking 1'in Kızıl Gezegen'den aldığı toprak örneklerinde bulunan tuzun, mikrobik yaşama dair kanıt olabileceği düşünülüyor.
 Bu yeni analiz, örneklerin "karmaşıklığını", yani yaşamın izlerini araştırıyor. Bilimadamları araştırmaların olumlu sonuçlandığını açıkladılar.
Siena Üniversitesi ve California Keck Enstitüsü'nden araştırmacılar "Bu sonuçlar Mars'ta hala yaşam olduğunu gösteriyor" açıklamasını yaptılar.
 Ancak araştırmanın olumlu sonuçlandığı açıklansa da, bilimadamları sonuç noktasında ayrılıyor. NASA'nın Ames Araştırma Merkezi'nden Christopher McKay "Organik maddeler bulmak Mars'ta yaşam olduğuna ya da bir zamanlar yaşamın varolduğuna dair kanıt olamaz. Bu sadece organik maddeler olduğunu gösterir" diyor.
 Ancak Joseph Miller bulunan kanıtlara daha farklı bakıyor ve "Bugüne kadar yaptıklarımızdan sonra, Mars'ta %99 ihtimalle yaşam var diyebilirim, bunu ispatlamanın en iyi yolu da oraya bir mikroskop gönderip, Mars bakterisini hareket halinde görüntülemek olacaktır" yorumunu yapıyor.
 Gelecekte yapılacak Mars seyahatleri ile bu soruya çözüm bulunması bekleniyor.
 NASA, Curiosity adını verdiği yeni Mars gezginini Kasım ayında fırlatmayı planlıyor.

Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2012, 16:40:34 »
Başka gezegenlerde hayat falan olduğuna kesinlikle inanmıyorum.

Böyle kesin konusmaniz neden? Hakkin´da Ayetmi okudunuz? Yoksa vahi kanali ile size bilgimi geldi? Bagzen konusmalarimiza dikkat etmek lazim. Bir seyin hakkin´da bilgi sahibi olamaya bilirsiniz. Varmi yokmu bilmiyorum dersiniz. Ama INANMIYORUM demek farkli. Is o zaman degisir. Dikkatli olunmali kullanilan ifadeler´de!

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #2 : 22 Haziran 2012, 15:22:51 »
Başka gezegenlerde hayat falan olduğuna kesinlikle inanmıyorum.

"İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan?
Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir!"  (Hz. Mevlânâ)

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı azizistanbul

  • yazar
  • ****
  • İleti: 677
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #3 : 22 Haziran 2012, 15:32:44 »
Yeni anlayabildiler. Büyüklerimiz yıllar öncesinden ifade ediyordu.


Ayrıca dünyadan başka  bir yerde hayat olduğuna inanmamak farkında olmadan darvinist olmaktır.

dünyanın dışında hayat vardır demek bile yoktur demekten daha kolaydır. Çünkü mevcudiyeti ispatlamak mümkündür. Ancak adem'i yani yoku ispatlamak mümkün değildir.


mesela buradan aya çıkarsınız ayın her tarafını ararsınız bulamazsınız sonra marsa çıkarsınız bulamazsınız sonra jüpitere çıkarsınız bulamazsınız böyle binlerce yıldızı arasanız bulamasanız yine de yok diyemezsiniz çünkü daha milyonlarca milyarlarca yıldız vardır.


Yok diyenlerin asıl zihniyeti tesadüfler zinciri olduğunu iddia ettikleri hayattan başka bir gezegende yine milyonlarca tesadüfler sonucu başka bir hayatın evrim teorisini bitireceğini düşündükleri için bunu reddederler.

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

mazhar

  • Ziyaretçi
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #4 : 23 Haziran 2012, 08:04:57 »
Bilimkurgu filmleri gerçek oldu
Gökbilimciler aynı yıldızın etrafında dönen, yörüngeleri birbirine çok yakın iki gezegen keşfetti. Gezegenler, aralarındaki bu yakınlık nedeniyle geceleri birbirlerinin uydusu gibi görünüyor.

22 Haziran 2012 Cuma - 14:18

 Uzmanlar, bu yeni bulunan gezegenlerin dünyadan 1200 ışık yılı uzakta olduğunu ve daha önce benzerinin görülmediğini belirtti.

Gezegenlerin boyutları ve yapıları birbirlerinden çok farklı. Ancak aralarındaki mesafe sadece 1.9 milyon kilometre. Daha önce birbirine bu kadar yakın bir gezegen çiftine hiç rastlanmamıştı.

‘KUĞU’DA BULUNDULAR

İki gezegen NASA’nın Kepler Uzay Teleskopu sayesinde bulunan Cygnus (Kuğu) takım yıldızındaki Kepler-36 sisteminde keşfedildi.

Yeni keşfedilen gezegenlerden Kepler-36b adı verileni, Dünya'nın 4.5 katı büyüklüğünde kayalık bir “süper Dünya” olarak tanımlanıyor. Kepler-36c adı verilen diğer gezegen ise gazlardan oluşuyor. Bu gezegen Neptün büyüklüğünde yani Dünya’nın sekiz katı kadar.

İki gezegen her 97 günde bir birbirine maksimum düzeyde yaklaşıyor ve diğerinin gökyüzünde çok net bir şekilde görünür hale geliyor.

KABUL EDİLEN TEORİLERE TERS

Sonuçları bugün Science dergisinde yayımlanan araştırmanın başında bulunan isimlerden, Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi çalışanı Josh Carter, bir açıklama yaparak, “Bu iki gezegen arasında yakın ilişkiler var” dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Carter, gezegenlerin birbirine en yakın olduğu noktada aralarındaki Dünya ile Ay arasındaki uzaklığın beş katı olduğunu belirtti. Uzmanlar yapısal olarak bu kadar farklı iki gezegenin bu kadar benzer yörüngelerde bulunmasını, geçerli kabul edilen gezegen oluşumu teorileriyle açıklamanın çok zor olduğunu ifade etti.

Araştırmanın diğer yöneticisi, Washington Üniversitesi’nden Eric Agol, “Bu daha önce benzeri görülmemiş bir şey. Yoğunlukları, Satürn ile Dünya'nınkiler kadar (Güneş Sistemi’ndeki en yoğun ve en az yoğun gezegenler) farklı. Ancak Güneş Sistemi’ndeki gezegen çiftlerinden 20 kat daha yakınlar” diye konuştu.
TIMETURK

Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #5 : 23 Haziran 2012, 20:06:02 »
Ne ahmaklar. Arastirip duruyorlar. Aslin´da alacaklar bir kac Allah dostlarinin Kitaplarini okuyacaklar. Milyar Dolarlar cepde kalacak ;-)
Isin kolayi var, illa zorluk cikartiyorlar

Çevrimdışı azizistanbul

  • yazar
  • ****
  • İleti: 677
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #6 : 25 Haziran 2012, 16:23:08 »
bu dünyada hayat bitince bu dünyanın yakın cevresinde veya ulaşılabilen galaksilerde hayatın devam edeceğini nerden biliyorsunuz.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Çevrimdışı azizistanbul

  • yazar
  • ****
  • İleti: 677
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #7 : 25 Haziran 2012, 16:27:11 »
Benim darvinist dediğim nokta.

Evrim teorisine göre hayatın kaynağı milyonlarca tesadüfün bir araya gelmesiyle başlamıştır. ve dünyadaki mikrodan makroya her sistem bir tesadüftür.  Bu kadar tesadüfe bazı ahmakları inandırabilmiş olan bu teori başka bir gezegen veya galakside aynı tesadüflerin tekrar etmesini izah edemeyecekleri için başka bir gezegende hayat var mı yok mu tartışmasında  varlığına ihtimal bile vermeden yok derler. Bizim buradaki darvinizmden kastımız budur.

Ayrıca dediğim gibi milyarlarca ışık yılı uzaklığındaki galaksilerde bulunan gezegenlerde hayatın olmadığını iddia edebilmek kanaatimce  yaratanın ifade ettiği bir nassa dayanması lazım. Eğer böyle bir nas yoksa hiçbir bilgi olmasa hiçbir emare olmasa bile yokluğu değil varlığı ihtimalleri üzerine düşünmek gerekir.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Çevrimdışı yku20

  • okur
  • *
  • İleti: 56
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #8 : 25 Haziran 2012, 21:51:36 »
marsta veya diğer gezegenlerde hayat var veya yok ne farkeder ki.
onsekizbin alem diye tabir edilen şeylerin kaçını biliyoruz? kendi alemimizde yaşıyoruz..

Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #9 : 26 Haziran 2012, 00:35:25 »
tk1978 kardeşim peki size vahiy mi geldi de siz var olduğunu iddia edebiliyorsunuz.

Bizler Allah Dostlarin dediklerine AMENNA der ve ne derlerse, dedikleri kadarina inanir, dedikleri kadar uygular dediklerin´den cikmayiz Arkadasim. Vahiye gerek yok. Sahsim Mars´da hayat oldugunu Allah Dostuna yakin biri olan bir kimse´den duydum. Bunu duyduktan sonra arastirmaya bile hacet kalma´dan onun öyle olduguna iman ettim. Bu sahsimin durumu.

Ama duymasam´da asla bir seyin mevcudiyeti hakkin´da sizin gibi kesin bir hüküm cikarmam. Varsa var yoksa yok...

http://www.sadakat.net/forum/tarihi_ve_kulturel_degerlerimiz/marsdan_gundogumu_resimleri-t12369.0.html;new
« Son Düzenleme: 26 Haziran 2012, 00:37:58 Gönderen: tk1978 »

mazhar

  • Ziyaretçi
Ynt: Mars'ta %99 ihtimalle.....
« Yanıtla #10 : 13 Ekim 2012, 21:01:05 »
Mars'ta 'olağandışı kaya parçası'



Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA\'nın Mars\'a gönderdiği Curiosity adlı robotun yakından incelediği ilk kaya parçasında gezegende daha önce görülmemiş bir bileşime rastlandı.
Önce sıradan bir bazalt taşı olduğu düşünülen piramit şeklindeki kayayı bilim insanları dünyadaki bazı bilinen olağandışı kayalara benzetti.
 Prof. Edward Stolper bu kayaların, göreli olarak fazla su içeren magmanın yüksek basınçta yavaş soğuması sonucu oluştuğunu söyledi.

California Teknoloji Enstitüsü\'nde projenin araştırmacılarından biri olan Stolper, bu kaya türünün dünyada Hawaii, St Helena ve Azor gibi okyanus adalarında ve Rio Grande gibi resif bölgelerinde görüldüğünü, çok yaygın olmamakla beraber iyi bilindiklerini belirtti.
 
Curiosity robotu Jake Matijevic adı verilen kaya parçasını üç hafta önce incelemiş, ancak bilimsel değer taşıyan bir sonuca varılacağı düşünülmemişti.
 
Bununla birlikte kayanın hava koşullarından etkilenmiş bir görünüm taşıması araştırmacıların dikkatini çekmişti.
 
Kayanın, feldispat mineralle uyumlu sodyum ve potasyum gibi elementler bakımından zengin, magnezyum ve demir gibi elementler bakımından ise fakir olduğu gözlendi.
 
Prof. Stolper bu özellikleri dünyadaki binlerce kayayı içeren örneklerle karşılaştırdı ve en yakın benzerinin volkanik kayalar olduğunu tespit etti. Prof. Stolper bu kayaların oluşumunu, elma likörünün yapımına benzetti.
 
Prof. Stolper süreci şöyle açıklıyor:
 
\"Elma şarabı varillerinin kışın dışarıda bırakılıp kısmen dondurulur. Variller buz tutunca elma aromalı likör konsantresi elde edilir. Aynı şekilde yerin kilometrelerce derinliklerinde olan sıvı magma da benzer süreçlerden geçerek alkalik kayaları oluşturuyor. Elma liköründe suyu dışarı atarak alkolü yoğunlaştırmış oluyorsunuz; bizim örnekte ise olivin, piroksen ve bazı feldispatları atıp başlangıçta sahip olduğunuzdan çok farklı özelliklere sahip bir sıvı oluşturuyorsunuz. Yani Jake Matijevic kayasının bileşimi, dünyanın belli bölgelerindeki fazlasıyla kristalleşmiş ya da parçalara ayrılmış magmaya benziyor.\"
 
Curiosity, Ağustos\'ta Mars\'ın Gale kraterine inerek o günden bu yana, doğuya doğru 500 metre yol aldı.
 
Şu anda konuşlandırıldığı yerden gönderdiği uydu fotoğraflarında, üç farklı yer yapısı görülebiliyor. Robotun burada yapacağı incelemeler sonucu kraterin jeolojik özelliklerine dair bilgi elde edilebilecek.
 
Bu incelemelerle, kraterin mikrobik yaşama uygun bir ortam içerip içermediği sorusuna cevap aranıyor.
 
Robotun şimdiye kadar yaptığı incelemelerde, hızlı akan suda kaldığı düşünülen kayalar tespit edildi.
 
Uzmanlar, Curiosity\'nin milyarlarca yıl öncesine dayanan ve krater dibinde birbirini kesen derelerin oluşturduğu bir alüvyon fonisi üzerine inmiş olduğunu düşünüyor.
 
Curiosity, indiği noktanın çevresinde dolaşarak incelemek üzere ilginç kayalar arıyor. Robot saniyede 4 cm. hızla ilerliyor.
 
Robottaki 17 kamera, kimyasal içeriklerini incelemek üzere özel kayaları tespit edip lazerle saptıyor.
 
Önemli bir sinyal alınırsa, robot yakın tetkik için kollarında bulunan aygıtları ve mikroskobu devreye sokuyor.
 
Kayalardan ve topraktan alınan örnekler, robotun içindeki iki yüksek teknoloji laboratuvarına iletiliyor.
 
Sonuçlar, robotun üzerindeki antenler vasıtasıyla dünyaya iletiliyor. Daha sonra robota bir sonraki görev yerine ilişkin komut gönderiliyor.

bbctürk
Haber vaktim.com
**************************************
Bir Mars'ta, Bir Yeşilova'da Var
 
Mars'taki kaya yapısına Dünya'da benzeyen iki yerden biri; Yeşilova'daki Salda Gölü.
Mars gezegeninin kaya yapısı ile dünyada benzerlik gösterdiği söylenen iki yerden biri; Burdur Yeşilova'daki Salda Gölü. Göl, beyaz kumsalı ile ilgi çekiyor.

Beyaz kumsal, Mars'tan gelen fotoğraflardaki yeryüzü görüntüsüyle benzerlik gösterdiği için bilim adamlarının ilgisini çekiyor. 1996'da İskoçya'nın Glasgow Üniversitesi'nden Prof. Mike Russel ve ekibi, Salda Gölü'nün zemin ve toprak yapısı ile ilgili bilimsel araştırmalarda bulunmak için ilçeye geldi.

BİLİM ADAMLARI, MARS BENZERLİĞİNİ 4 YIL BOYUNCA ARAŞTIRDI

Russel ve ekibinin 4 yıl boyunca gölün toprak yapısı ile ilgili sürdürdüğü araştırmalarda Salda Gölü'nde bulunan magnezyum yüklü beyaz kayaların, Mars'ta bulunan kaya yapısına benzediği sonucuna ulaşıldı.

Araştırmaya göre dünya üzerinde Mars'ın yüzey özelliklerini taşıyan iki yerden birinin, Kanada'nın kuzey bölgesi; diğerinin de Salda Gölü olduğunu tespit edildi.

DÜNYANIN EN BERRAK SULARINDAN BİRİ


Yeşilova ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta olan, 184 metre derinliği ile Türkiye'nin en derin, dünyanın ise en berrak suları arasında gösterilen Salda Gölü, denizden bin 193 metre yükseklikte bulunuyor.

Toros Dağları'nın arasında krater özelliği taşıyan göl suyunun sodalı, magnezyum yönünden zengin ve killi yapısı var. Birinci derecede sit alanı ve turizm merkezi statüsü olan gölün kumsalı, sudaki magnezyum nedeniyle beyaz renkte.
Haberler.com