Gönderen Konu: Osmanlıca Yemek Tarifleri Kitabı (Melcetü'l-Tabbahin-Mehmet Kamil)  (Okunma sayısı 21914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fuzuli34

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 6

Mazruf Kebabı: kitabı okuyuncaya kadar duymamıştım..bilmiyorum siz duydunuzmu....
 yapılışı:önce serçe kadar küçük bir kuş ve bıldırcın ve tavuk ve hindi(kaz'da olabilir)güzelce kebab edilir yani kızartılır..en küçük hayvan bıldırcının içersine,bıldırcın tavuğun içersine,tavuk hindinin içersine konulur.fakat bu içiçe koyma işleminde tirit ve nohut vs de ilave edilir,son olarak hindinın karnı dikilir güzelce kebab edilir..
kızartılır..afiyet olsun..(ben anlaşılması için sadeleştirdim)

Çevrimdışı fuzuli34

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 6
günümüzde hiç bilinmeyen unutulmuş çok ilginç reçel tarifleri var..içlerinde öyle tarifler varki..reçelin yapılması için 40 günlük bir aşama dahi var..okuyunca hayret ettim..bir reçeli yapmak için 40 gün uğraşılırmı diye..ne dersiniz...

Çevrimdışı leyya

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 116
  • şukran lillah
bu konu çok ilgimi çekti.
aslında bu mevzu başlı başına bir iş bir konu.daha yeni neler ögrenebilirz bakalım.bilgiler çok güzeldi devamını beklyrz inş:)))
Başaramassan bir daha dene, bir daha dene..Bir daha..Bir daha..Bir daha dene...
Unutma ''pes etmek intihar etmek'' gibidir...

Çevrimdışı zeberced

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 193
Fihristte ne cok pilav cesidi var v3))

Çevrimdışı Mai_Su

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 4
bu kitabı pdf olarak yükleyemez miyiz?

Çevrimdışı tarihman

  • magnealkIZ
  • yazar
  • ****
  • İleti: 751
bu kitabı pdf olarak yükleyemez miyiz?

Ben bu konularda biraz gevşeğim. Söz veremiycem. (Tuğra) bilir beni... İki sene önce Çay Demleme hususunda bir kaç örnek vereceğimi söylemiştim. Şükür biraz önce bir tanesini yazdım. :)