Gönderen Konu: Pişmiş Domatesin (Likopen) Bu Kadar Yararı Olduğunu Biliyor Musunuz?  (Okunma sayısı 2657 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."

Pişmiş Domatesin Bu Kadar Yararı Olduğunu Biliyor Musunuz?

Domatesin içindeki likopenden daha fazla yararlanmak için pişirin ve yağ (zeytinyağı veya doğal köy tereyağı) ile birlikte tüketin. (1)

Domatesin glisemik indeksi sıfır olup doğal ve mevsiminde olmak şartı ile arzu edildiği kadar yenebilir.

Kaynaklar:
(1) Müftüoğlu, Prof. Dr. Yaşam Reçeteleri, Hürriyet Gazetesi, 02.08.2016 Kelebek, Sayfa 4.
(2) Karatay, Prof. Dr. Canan, Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si Karatay Diyeti, HayyKitap, İstanbul, 2011.

https://www.instagram.com/p/BIlR4a_A8k1/?taken-by=saglikliyasiyoruzcom&hl=tr




sadakatayfun

  • Ziyaretçi
Ne yani çiği bu kadar faydalı değil mi :D