Gönderen Konu: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar  (Okunma sayısı 49780 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #30 : 18 Şubat 2009, 13:39:17 »

Barbunya sulu olursa:
Özene bezene hazırladığınız barbunya pilaki çok sulu olursa ve daha çok bir çorba görüntüsündeyse hemen üzülmeyin. İçine bir miktar iyice ufalanmış ceviz koyun. Ceviz, hem barbunyanın fazla suyunu alacak, hemde ayrı bir lezzet katacaktır.

Buzdolabı temizlerken:
Budolabını temizlerken rafların hepsini birden boşaltırsanız, hem malzemeleri koyacak yer sıkıntısı çekersiniz, hem de yerlerini karıştırırsınız. Bu nedenle buzdolabının raflarını teker teker boşaltıp temizleyin. Sabunlu su ve sünger kullanın. Buzdolabının dış kısmını ise cam silici ile temizleyin.

Cildiniz için fasulye:
Cildinizi temizlemek için, pahalı kozmetik ürünlerine para harcamanıza gerek yok. Haşlanmış kuru fasulye de çok güzel bir cilt temizleyicisidir. Yağ lekelerini gayet güzel temizleyen fasulye, aynı zamanda besin değeri ile mutfağımızın vazgeçilmez sebzelerindendir.

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için:
Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.

Çatal bıçaklar kararıyorsa:

Bulaşık makinesi çatal-bıçakları karartıyorsa, bunu gidermenin bir yolu var. Bunun için, bulaşık makinesinin deterjan gözüne ayda bir kere çamaşır suyu koyun. Hem kararmayı önlemiş, hem de çatal-bıçakların pırıl pırıl olmasını sağlamış olursunuz.

Dil yanıklarına karşı:
Çok sıcak bir içecek içtiğiniz zaman diliniz yanabilir ve bir süre hiçbir şey içemeyebilirsiniz. Dil yanığının acısını hemen geçirebilmek için ağzınıza bir tutam karbonat atın. Karbonatı ağzınızda bir-iki dakika bekletin. Dilinizin acısı kısa sürede geçecektir.

Dondurulmuş gıda çözerken:
Dondurulmuş gıdaları çözerken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Çabuk çözülmesi için sıcak bir yere koymayın. Sıcak bir ortama konulan yiyecekler bakteri üretir, mikrop yuvası haline gelir. Bu nedenle buzdolabının alt rafında bekletin. Böylece besin değeri kaybolmaz.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #31 : 19 Şubat 2009, 10:09:28 »
Fasulyeden yararlanın:
Kuru fasulye haşladığınız zaman, suyunu dökmeyin. Haşlama suyunu bir kabın içinde soğuyuncaya kadar bir süre bekletin. Soğuduktan sonra ise bitkilerinizi sulayın. Bitkileriniz için son derece yararlı ve sağlıklı olduğunu göreceksiniz.


Fındık Kabukları:

Fındık hem çok besleyici hem de keyifle yenen bir meyvedir. Fakat, fındığın içi kadar dışı da çok faydalıdır. Fındık kabuklarını atmayıp, bitkilerinizin saksılarına yerleştirin. Bu kabuklar bitkilerin toprağını besler ve çiçeklerinizin çok daha güzel görünmesini sağlar.


Fırında patates:

Patatesleri fırında pişirmeye karar verdiğiniz zaman, pişmesinin çok uzun süreceğini düşünebilirsiniz. Patatesleri fırına atmadan 20 dakika süreyle kaynar su içinde bırakın. Yumuşayınca fırına verin. Göreceksiniz patatesler daha kolay pişecektir.


Gazoz yerine:

Çocuklar gazozu, özellikle de meyveli gazozu çok severler. Çok tüketildiğinde çocuklar için zararlı olabilen bu içecekler yerine, portakal suyu hazırlayıp içine biraz maden suyu ilave ederseniz, gazoz istemekten vazgeçebilirler. Çocuklara, böylece sağlıklı bir içecek sunmuş olursunuz.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #32 : 20 Şubat 2009, 10:32:22 »
Fırınları temizlerken:
Fırında yemek pişirirken içine dökülen yağ ve sosları kuruyunca temizlemek çok zor olur. Bunun için, yemek piştikten sonra fırına bir kap içinde su koyup kaynatın. Suyun buharı kurumuş yağ ve sos lekelerini yumuşatır. Siz de kolayca temizlersiniz.

Gliserinli buzdolabı:
Buzdolabını buzlardan arındırmak oldukça zor bir iştir. Bunu kolaylaştırmanın yolu ise, buzdolabınız buzlarını erittikten sonra iç kısımlarına biraz gliserin sürün. Bir daha buz erittiğiniz zaman, buzlar yağlı zemin üzerinden kayacaktır. Böylece sizde işinizi daha çabuk bitirmiş olacaksınız.

Güzel kokulu mutfaklar:
Bazen yemek kokularıyla sarılıp, nefes alınamayacak duruma gelen mutfağınızın güzel kokmasını ister misiniz? Bunun için, kalorifer üzerine koyduğunuz su dolu bir kabın içine birkaç damla güzel kokulu parfüm damlatın. Kalorifer yandığı sürece bu koku  mutfağınıza yayılır.

Halılarınızın rengini koruyun:
Salondaki halılarınızın rengi gittikçe soluyor ve üzerini toz kaplıyorsa, 1 kova suyun içine 1 fincan gaz koyun. Bu gazlı suyla sildiğinizde halılarınız hem dezenfekte olur, hem de temizlenir. Tabii rengi de ilk alındığı gibi canlı ve parlak olur.

Haşlanmış yumurtaları soyarken:

Kahvaltıların en önemli besinlerinden biridir yumurta. Özellikle haşlanmış yumurta, gün boyu tokluk sağlar. Fakat, yumurtaları soymak bazen zor olur. Eğer, yumurtaları soyarken suyuna 1 çay kaşığı tuz atarsanız beyazına zarar vermeden çok daha kolay soyabilirsiniz.

Havuç temizlenmesi:
Havuç salatasından hoşlanıyorsanız sirke yerine limon suyu kullanırsanız daha lezzetli olur. Havuç kabuğunu soymak sıkıcı bir iştir, üstelik parmaklarınızı da boyar. Yapışkan, sarı tabakanın oluşmasına yol açar. Oysa, bu işi kurulama bezi ve biraz tuzla kolayca halledebilirsiniz. Kabuklarını temizlemek istediğiniz havuçları, bir kurulama bezinin üztüne sıralayın ve üzerlerine bolca tuz dökün. Hepsini birbirine sürtün. Böylece havuçların kabuk kısımları kalkacağından, suyla yıkamanız yeterli olacaktır. Pişmesi, Havuçları pişirirken suyuna bir tutam pudra şekeri atarsanız çok daha lezzetli olmasını sağlarsınız.


Hazmı kolaylaştırmak için:

Çiğ lahana yemek hazmı kolaylaştırır. Çocuklara aç karnına yedirilen lahana ise bağırsak kurtlarının oluşmasını engeller.

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #33 : 23 Şubat 2009, 19:33:39 »
Huni yoksa:
Pek ihtiyacınız yokmuş gibi görünen, ama işiniz düştüğü zaman da yokluğu sizi epey zorlayan eşyalar vardır. İşte "Huni" de bunlardan biridir. Eğer ani bir şekilde huniye ihtiyacınız olursa, telaşlanmayın. Plastik bir şişeyi ortadan ikiye kesin. Üst kısmını ters çevirip, huni olarak kullanın...

Izgara etin sertleşmemesi için:
Fırında et yaparken, fırını iyice ısıtın. Izgarayı yağladıktan sonra etleri koyup birkaç dakika sonra ısıyı düşürün. Böylece et sertleşmez.

İyi kahve nasıl anlaşılır?
Bunun için, soğuk suyla dolu bir bardağa 1 tatlı kaşığı kahve boşaltın. İyi kahvenin tozu suyun yüzünde bulunur ve çok az renk verir. İçinde yabancı madde bulunan kahve ise hemen dibe çöker ve suyu boyar.

Kirli mutfak tezgahları:
Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #34 : 24 Şubat 2009, 10:51:26 »
Patates kızartması:
Patates nemli bir sebzedir. Bunun için, kızartmadan önce mutlaka kurulamak gerekir. aksi taktirde patatesteki su, yiyeceklerde köpürmelere neden olur. Fazla nem yağın sıcaklığını düşürdüğü için, patetes yağı çok fazla emer. Bu nedenle tadı bozulur ve çok ağır olur.

Yaptığınız böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız:

Yaptığınız böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız firına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli olacaktır.

Yemeğin dibi tutarsa:
Eğer özene bezene hazırladığınız yemeğin dibi tutarsa, sakın çöpe atmayın. Lavabonun içini soğuk suyla doldurun. Sıcak tencereyi kapağını açmadan suya koyup, 15 dakika bekletin. Daha sonra yemeği başka bir tencereye alın. Soğuk su yemeğin yanık tadını alacaktır.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #35 : 02 Mart 2009, 10:18:59 »
Yemeğin taşmaması için:
Kaynamakta olan yemeğin suyu taşınca hem fırın hem de tencere kirlenir. Bunu önlemek için tencerenin ağzına bir miktar zeytinyağı sürün. Kaynayan yemek suyu taşmayacaktır.

Yemeklerdeki yağ:

Pişirilerek yenen taze sebze ve otlara bol sıvı yağ koyabilirsiniz. Bunlar yağı emerler. Fakat konserve sebzelerin yağ içinde yüzmemesine dikkat edin. Çünkü konserve sebzelerin emme gücü daha azdır. Yağı fazla emmemesi yemeğin kötü görünmesine neden olur. 

Yemeklerin lezzetli olması için:
Yemeklerin değişik bir tada ve kokuya sahip olması için, sıvı yağın bulunduğu şişenin içine güzel kokulu otlar ilave edin. Otlar şişe içinde durdukça kokusu yağa geçecek ve böylece yemekleriniz hem çok daha lezzetli olacak, hem de daha güzel kokacaktır.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #36 : 03 Mart 2009, 14:51:46 »
Yiyecekleri yapıştırmadan pişirmek için:
Teflon yemek kapları genelde yiyecekleri yapıştırmaz. Sık kullanımlardan sonra teflon yemek kapları bu özelliğini kaybedebilir. Yiyeceklerin yapışmaması için, kabın içine su koyup, bir tutam tuz atın. Tuzlu suyu kabın içinde 5 dakika süreyle kaynatın. Yapışmaz teflon kabınız, yine o eski yapışmaz özelliğini kazanacaktır.

Yoğurttan daha fazla yararlanmak istiyorsanız suyunu atmayın. Yoğurdun tüm mineral ve vitaminleri bu suyun içinde bulunmaktadır.

Yumurta taze mi?
Kahvaltının vazgeçilmezi olan yumurtayı faydalı bir besin olarak tüketmek için, muhakkak taze olanını tercih etmelisiniz. Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak içinse, su dolu bir kaseye koyun. Suda yüzüyorsa bayat, dibe çöküyorsa taze demektir.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #37 : 05 Mart 2009, 09:20:25 »

Makarna haşlarken:
Makarnanızın çok daha lezzetli ve hafif olması için, haşlarken tencerenizin içine biraz süt katın, farkı hemen anlayacaksınız.

Saklayacağınız zeytinyağının acımasını önlemek için:

Uzun zaman saklayacağınız zeytinyağının acımasına engel olmak için; Işıktan uzak bir yere koyun. İçine biraz toz şeker ilave edin.

Zeytinyağlı yemekleri pişirirken:

Zeytinyağlı yemeklere biraz şeker atmak, onların daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca piştikten sonra, soğuyuncaya kadar kapağını açmamak gerekir. Unutulmaması gereken bir nokta da, zeytinyağlı yemeklerin yeneceği günden bir gün önce pişirilip, ertesi güne kadar dinlendirilmesidir.

Mantarları nasıl temizleyeceksiniz?

En iyi yöntem, mantarları nemli bir bezle ovmaktır. Ayrıca pişirdiğiniz mantarların kararmamasını istiyorsanız, pişirirken içine yarım limon sıkın.

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı hmd

  • okur
  • *
  • İleti: 90
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #38 : 05 Mart 2009, 09:33:40 »
MasaAllah kardeşler.... Allah Razi Olsun...
Hizmet muvaffak olsun da bizim yerimiz caminin papuçluğu olsun

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #39 : 06 Mart 2009, 10:47:46 »
Sağol hmd kardeşim, senden de Allah razı olsun...



Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #40 : 06 Mart 2009, 10:54:13 »

Portakal marmelatı nasıl yapılır?
Dört portakalın kabuğunu 10 dakika kadar haşlayın. Haşlama suyunu döküp, tekrar yeni bir suda kabuklarının acılığının gitmesi için bir 10 dakika daha haşlayın. Portakal kabuklarını püre haline getirdikten sonra üstlerini örtecek kadar bal koyup karıştırın. Koyu olursa, biraz portakal suyu veya limon suyu ekleyebilirsiniz.

Peyniri kolay rendelemek için:
Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin.

Yağ şişelerini kolayca temizlemek için:
Sıvı yağ koyduğunuz şişeleri yıkarken, şişenin içine baharatçılarda bulabileceğiniz birkaç parça kaya tuzu koyun ve suyla çalkalayın. Bu işlemi yaptıktan sonra şişeyi yıkadığınızda lekesiz ve tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #41 : 10 Mart 2009, 12:36:01 »
Kesilmiş limonlar kuruyorsa:
Küçük bir tabağa toz şeker serpin, limonun kesik tarafını şekerin üzerine gelecek şekilde koyun, iki hafta kurumadan saklayabilirsiniz.


Jöle kalıbından çıkarırken dağılıyorsa:
Jöleyi pişirdikten sonra kabından kolay çıkarmak için, pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp içine sıvı yağ sürün.


Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #42 : 12 Mart 2009, 10:25:39 »
TUZ: Bir parça tuz ve su yardımıyla mobilyalarınızın üzerindeki su lekelerini kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı tuzu, birkaç damla suyla karıştırarak elde edeceğiniz bir karışımı lekeli yüzeye uygulayın. Leke çıkıncaya kadar yumuşak bir şekilde ovalayın.

KARBONAT:
Tıkanmış mutfak giderini temizlemek için tesisatçıyı aramanıza gerek yok. 200 gr. Karbonatı tıkanmış deliğe dökün ardından da 200 ml. sıcak sirke ekleyin. Birkaç dakika bekledikten sonra 1 litre kaynar suyu dökün. Tesisatçıya gerek duymadan tıkanmış giderlerinizi en ucuz yoldan açmış olacaksınız.

ASPİRİN:
Biten araba akünüzü aspirin ile tekrar canlandırabilirsiniz. Eğer etrafta, arabanızı çalıştırmak için size yardım edebilecek kimse yoksa akünüzün içerisine 2 tablet aspirin atarak arabanızın tekrar çalışmasını sağlayabilirsiniz. Asetilsalisilik asit, akünün içerisindeki sülfürik asit ile birleşerek son bir şarj üretip arabanızın çalışmasına yardımcı olacaktır.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #43 : 18 Mart 2009, 09:33:47 »

Artık Zeminleriniz Çizilmeyecek ;)
Ağır Eşyaları Parmağınızın Ucuyla Hareket Ettirin    

Bir kaç parça eski halıfleks herkesin evinde bulunur. İşte o halıfleksleri bütün eşyalarınızın ayaklarına yapıştırabiliriz ve eşyaları kolayca istediğimiz yere çekebilir ve zeminlerimizin çizilmesini de engelleyebiliriz, ben öyle yaptım.

Yeni aldığım mutfak masam şu yeni krom ayaklı olanlardan, aldanıp aldım. Yerdeki fayanslarımı mahvediyordu kiii bu işlemi yaptım. Şimdi hem o ağır masayı oraya buraya çekmek kolay hem de zemin çizilmiyor.

Daha sonrada çok ağır olan çekyatlarıma uyguladım ve artık kuş gibiler... Tavsiye ederim sizlere, deneyin pişman olmayacaksınız.

(Alıntı)





« Son Düzenleme: 10 Aralık 2009, 17:01:59 Gönderen: günbatımı »
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Pratik Bilgiler-Püf Noktalar
« Yanıtla #44 : 18 Mart 2009, 09:57:06 »
Koltuk Döşemelerin Tozunu Alırken:

Elektrik süpürgeniz yoksa ve koltuklarınızın tozunu almanız gerekiyorsa (araba koltukları için de olabilir), şu yöntemi uygulayın:

Tozunu alacağınız eşyanın üstüne nemli bir bez yayın, beze sopa ile vurarak tozunu çıkarın. Çıkan toz nemli beze yapışacağından hem oda tozlanmaz, hem de eşyalarınız tertemiz olur.
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana