Gönderen Konu: Sağlıklı Diye Halka Sunulmaya Çalışılan Kanola Yağını Mutfağınıza Sokmayın!!!  (Okunma sayısı 2126 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."

Sağlıklı Diye Halka Sunulmaya Çalışılan Kanola Yağını Bırakın Mutfağımıza Sokmayı, Dış Kapıdan Bile İçeri Sokmuyoruz!

"Sağlıklı olduğu iddia edilen bitkisel kanola yağında % 10 oranında omega 3 ve % 22 oranında omega 6 bulunmaktadır. Kanola yağı Kanada'da yetişen "kolza" denilen tohumdan elde edilmektedir. Hazır yiyeceklerin hazırlanması sırasında ya da kızartmalarda kullanıldığında, trans yağlara dönüşmektedir ve sağlıklı değildir." Bu cümle Prof. Dr. Canan Karatay'ın "Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık" kitabının 8. bölümünden alınmıştır.

Bugün gazetelerde tam sayfa bu ilanı görünce inanın çok üzüldük. Canan Karatay'ın yanı sıra acaba Dr. Mercola neler demiş diye sizin için araştırdık ve özet bir çeviri hazırlayıp sizlerle paylaşıyoruz.

KANOLA YAĞI SAĞLIKLI MI?

Gıda endüstrisi kanola yağının sağlıklı olduğunu iddia etse de öyle değil. Bazı hayvan deneyleri kanola yağının zararlarını gösterdi. Örneğin E vitamini eksikliği oluşturması, kanda pıhtılaşmayı sağlayan trombositlerin sayısında büyüklüğünde azalma, tansiyon yüksekliği, inme riskinde yükselme gibi zararları olduğu belirlendi. Tüm bunlardan önemlisi Kanola yağının GDO'lu ürünlerden üretilmesi.

Kanola yağı ve diğer ısıtılan bitkisel yağlar yemeklerinize koyabileceğiniz en kötü katkıdır. Kanola yağı içeren yiyecekler omega 3/6 oranını iyice bozar. Kanola yağının Omega-3 içerdiği son derece yanlış bir bilgidir. Ayrıca ısıya da dayanıklı değildir ve trans yağa dönüşür. Hidrojenize edildiğinde ki işlenmiş gıdalarda genelde öyledir, daha da tehlikeli hale gelir."

Kaynak:
http://articles.mercola.com/herbal-oils/canola-oil.aspx