Gönderen Konu: Sarımsağın İyileştirici Özellikleri Antibiyotik Tedavisinden 100 Kat Etkili!  (Okunma sayısı 2070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."

Sarımsağın İyileştirici Özellikleri Antibiyotik Tedavisinden 100 Kat Etkili!

Sarımsak binlerce yıldır tüm dünyada kullanılıyor ve şimdi modern bilim de ilaç özellikleri olduğunu gösteriyor. Washington Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma sarımsağın bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde ana akım antibiyotiklere göre 100 kat daha etkili olduğunu gösterdi.

Sarımsak sadece antibakteriyel değil aynı zamanda sağlığımızı genel anlamda destekleyen antioksidanlarla dolu. Kükürt yönünden zengin olduğu için vücudun toksinleri atmasına yardımcı oluyor.

Sarımsağın Sağlık Açısından Faydaları

Natural Health 365'e göre bekletilmiş sarımsak ekstraktı damarlardaki ölümcül plakları iyileştirici özellik göstermiş. Bağımsız bir biyomedikal araştırma merkezi olan California Torrance'daki LA BioMed tarafından yapılan bir araştırma beslenmeye sarımsak ekstraktı eklenmesinin yumuşak plakları azalttığını gösteriyor.

Bu çalışmanın katılımcıları, birçok kardiyak risk faktörü ile birlikte görülen metabolik sendromu olan kişiler ve sadece damarları iyileştirici açıdan değil pek çok başka açıdan da faydalı olduğu görülmüş.

Sarımsak yemek için başka nedenler:

- Sarımsak kansere neden olan serbest radikallerle savaşan antioksidanlarla doludur.
- Sarımsak alisin maddesi içerir, o da ciltten enfekte edici patojenleri uzaklaştıran bir antioksidandır ve böylece akne oluşumunu önler.
- Yine alisin etkisiyle çiğ sarımsak yüksek tansiyonu kontrol etmeye yardımcı olabilir.
- Sarımsak kükürt bileşikleri içerir ve onlar da nezlenin ömrünü kısaltır.
- Sarımsağın kansere karşı olan özellikleri sigara içmeyenlerde akciğer kanseri riskini % 50 kadar azaltabilir.
- Sarımsak kanı inceltir ve pıhtı riskini azaltır.
- Sarımsağın anti enflamatuar özellikleri osteoartrit ağrılarını azaltır.


Çeviri: Nurçin Çağlar | Sağlıklı Yaşıyoruz | https://www.instagram.com/p/BGd0lN8vwq-/

Kaynak: http://www.naturalnews.com/054316_garlic_antibiotic_properties_natural_remedies.html


Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Zor Zamanların Koruyucusu Güçlü Antibiyotik KEKİK!
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2016, 11:34:04 »
Zor Zamanların Koruyucusu Güçlü Antibiyotik Kekik!

Antibiyotikler son zamanlarda kötü anılmaya başladılar. Birçok zararlı etkilerinin yanında gereksiz yere çok fazla reçete edildiklerinden yok edilemeyen dirençli süpermikroplar gelişiyor. Bu da pek çok kişiyi doğal alternatifler aramaya itiyor ve antibiyotik özellikleri olan en iyi bitkilerden biri de kekik.

Modern tıptan önce insanların nasıl hayatta kaldığını hiç merak ettiniz mi?
Cevaplar dünyanın dağlarında, ormanlarında bulunabilir. Ana vatanı Akdeniz olan kekik yağı tıbbi amaçlarla ilk kez antik Yunanlılarca kullanılmış ve antiseptik, antibakteriyel, antiviral ve anti fungal (mantara karşı) özelliklerine dikkat çekilmiş. Bazı kişiler kekiği sadece İtalyan yemeklerinin lezzetini veren baharat olarak biliyorken günümüzde çeşitli sorunlar için de doğal bir tedavi aracı olarak kullanılmaktadır. Nezle, grip, artrit, kulak enfeksiyonları, boğaz ağrısı, ishal, tüberküloz bunlardan bazıları.

Antibiyotik ve Antioksidan

Her ikisi de sağlık için yararlı olmalarına rağmen kekik yağı kurutulmuş halinden daha kuvvetli. USDA'ya göre kekiğin antioksidan kapasitesi tüm diğer otlardan 3-20 kat kadar yüksek ve yaban mersinindeki antioksidan kapasitenin 4 katı.

En son bir çalışmada kekik MRSA stafilokok enfeksiyonlarını tedavide 18 antibiyotiği geride bırakmış. Norovirüse karşı etkili olduğu da kanıtlanmış. Bu gıdadan gelen virüsün tedavisi çok zor ancak kekikte bulunan karvakrol maddesi virüsün dayanıklı dış duvarlarını yıkabiliyor.

Aynı zamanda kanser hücrelerinin ölümünü de hızlandırdığı gösterilmiş, bu da kanser tedavisinde ümit vaat ediyor.

Kekiğin iyi gelebileceği sorunlar:

- Solunum sorunları: Bronşit, sinüzit, zatüree ve astıma iyi gelir.
- Sindirim sorunları: Kekik yağı gıda zehirlenmelerini iyileştirmekte çok etkili olduğundan seyahatlere götürmek için çok faydalıdır. Ülser, bakteriyel enfeksiyonlar ve parazitlerle de mücadele eder.
- Ağrı giderici: Kekik yağı kas tutulmaları ve eklem ağrılarında dışarıdan uygulandığında hem yumuşatıcı hem de ısıtıcı etki yapar.
- Ağız sağlığı: Plak, bakteri ve kokuya karşı ağız gargarası yapılır. Diş fırçanıza bir iki damla ekleyin ve bakterileri fırçalayıp atın.
- Alerjiler: Kekik yağının antimikrobiyel ve antiviral özellikleri vücudu dış allerjenlerden korur.
- Bağışıklık: Vücudun boğaz ağrısı ve nezle gibi sorunlara karşı direncini arttırmak için suya her gün bir iki damla ekleyerek içebilirsiniz.
- Konjestiyon: Kekik yağı başka bir yağla seyreltilerek göğüse sürülürse tıkanıklığa iyi gelir. Mendilinize birkaç damla damlatıp koklamak da burun tıkanıklığına iyi gelir.
- Kepek: Saçınızı yıkarken birkaç damla kekik yağı eklemek ve hindistan cevizi yağıyla karıştırmak kepeğe karşı etkilidir.


Gördüğünüz gibi kekiğin pek çok iyileştirici özelliği var. Yukarıda sıralanan sorunlardan biriyle karşılaştığınızda kekik yağını bir deneyin. Pek çok tehlikeli yan etkisi bulunan ilaçları almaktan iyidir. Antibiyotikten bile kurtulabilirsiniz. Kekik Big Pharma'nın yararlarını fark etmenizi istemediği bir bitki çünkü onların zehirli yan etkileri olan ilaçlarının etkisini hiçbir yan etki yapmadan gösteriyor.

Çeviri: Nurçin Çağlar | Sağlıklı Yaşıyoruz | https://www.instagram.com/p/BGd-qw6PwqN


Kaynak: http://www.naturalnews.com/054315_oregano_oil_antibiotics_natural_remedies.html