Gönderen Konu: Siyah Kuru Erik  (Okunma sayısı 20620 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Siyah Kuru Erik
« : 29 Mart 2010, 21:27:01 »




2010 yılında daha yenı bir araştırma sonucu siyah eriğin kanseri %80 önlediğini ve bu zamana kadar en başarılı kanser tedavisinde kullanılacak önlem olacağı artık biliniyor.

Sinirleri güçlendirir. Zihin yorgunluğuna iyi gelir.

İdrar söktürerek vücudun rahatlamasını sağlar.

Karaciğer şişkinliklerinde yenmesi tavsiye edilir.

Kansızlığa iyi gelir. Romatizma, mafsal kireçlenmesinde yararlanılması gereken bir meyvedir.

Kabızlığa iyi gelir

Beta-karoten, antioksidanlar, potasyum ve posadan zengin olan siyah erik; çok güçlü bir serbest radikal savaşçısı, sindirim yardımcısı ve toksin temizleyicisidir. Detoks kürlerinin hemen hepsinde siyah erikten yararlanılıyor.

derleme- farklı bilgisi olanların katkılarını bekleriz.
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #1 : 31 Mart 2010, 13:39:26 »
Bir defasında almıştım bunu. Ama çok kuru, çekirdeği de kocaman. Yemesi çok zor! Bir şey anlamadım kısacası!..

Acaba farklı bir tüketim şekli mi var? Kaynatarak falan...  ş5))
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Hâsıl-ı Kelam

  • Moderatör
  • yazar
  • *****
  • İleti: 678
Ynt: Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #2 : 31 Mart 2010, 13:56:23 »
hoşafı güzel oluyor-muş
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Ynt: Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2010, 14:34:39 »
hoşafı güzel oluyor-muş

Ve bol şekerli olur o zaman, fayda dan çok zarar gibi.
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Hâsıl-ı Kelam

  • Moderatör
  • yazar
  • *****
  • İleti: 678
Ynt: Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2010, 15:05:13 »
Şekersiz yapılabilir o zaman  fg2))
Nefsinle değil, kalbinle düşün ve karar ver!

Çevrimdışı tefhim

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 360
Ynt: Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #5 : 31 Mart 2010, 16:13:46 »
En güzeli pestili.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

Çevrimdışı hsyn_kbds

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 3
Ynt: Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2010, 02:07:58 »

Çevrimdışı ihvan

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2354
Ynt: Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2010, 09:26:57 »
kara erikle birlikte...islimsiz gün kurusu kayısı..ve kara üzümü unutmayalım.bu üç karada hikmetler var diye okumuştum.....doğrumudur tuğra kardeş..?
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2010, 09:30:12 Gönderen: ihvan »

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Siya Üzüm İlaç Gibi
« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2010, 10:43:39 »

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Kara Üzümün, koroner kalp hastalıkları ve Kanser gibi ölüm oranı yüksek hastalıkları önlediğini ve bu hastalıkları tedavi edici özelliği olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Hüseyin Çelik, kara üzümün kabuklarında bulunan ve fitoaleksin grubu bileşiklerinden olan 'resveratrol'ün kanser oluşumunu engellediğini, düşük yoğunluktaki yağlı bileşiklerin okside olarak kılcal damarlarda birikmesini engelleyerek kalp krizi riskini azalttığını belirterek, "Antioksidant olarak görev yapan resveratrol, nemli bölgelerde yetişen ve renkli olan üzümlerin kabuk kısımlarında bol miktarda bulunmaktadır. Dolayısıyla Karadeniz Bölgesi'nde yetişen kara üzümlerde bu Madde bol miktarda mevcuttur" dedi.

Kara üzümün yüksek şeker içeriği dolayısıyla kalori değeri fazla olan bir besin maddesi olduğuna değinen Doç. Dr. Hüseyin Çelik, "Beslenme değerini oluşturan maddelerin niteliği ve miktarı taze veya işlendikten sonra dönüştüğü ürüne bağlı olarak değişmektedir. Bazı karaciğer hastalıkları ve kansızlığın tedavisinde de etkili olan kara üzüm, içerdiği meyve asitleri ve lifli yapısından dolayı mideye zarar vermeden böbrek ve bağırsak sisteminin çalışmasını düzenler, kanın temizlenmesine de yardımcı olur" şeklinde konuştu.

İçerdiği besin maddeleri sayesinde güzellik iksiri olan ve zayıflama rejimlerinde kullanılan üzümün gerçek bir beyin besini olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Hüseyin Çelik, "Öğleden sonra yenilecek bir salkım üzüm veya içilecek bir bardak üzüm suyu, vücudu ve beyin hücrelerini zindeleştirmektedir. Bir kilo üzüm, bin 150 gram süt, 390 gram et, 300 gram Ekmek ve bin 200 gram patatese eşdeğer sayılmaktadır" diye konuştu. Çelik, özellikle nem oranı yüksek Karadeniz Bölgesi'nde yetişen kara üzümün kabuklarıyla beraber tüketilmesinin önemine işaret ederek, "Böylece kabuklardaki resveratrol maddesinden insan vücudu çok daha fazla miktarda yararlanacaktır" dedi.

"Sonuç olarak üzüm, güzellik iksiri, gerçek beyin besini ve zayıflama rejimlerinin ana ürünüdür" diyen Çelik, "Daha da önemlisi renkli üzümlerin kabuklarında bulunan resveratrol maddesi kansere karşı savaşmakta, antioksidant görevi sayesinde yağlı bileşiklerin kılcal damarlarda birikmesini engellemekte yani antikoagulant olarak davranmakta veya Aspirin gibi kanı sulandırarak koroner kalp hastalıklarına karşı insanları korumaktadır" dedi.

Doç. Dr. Çelik, şifa kaynağı olan üzümün diğer faydalarını ise şöyle sıraladı:

- Amino asitler, B vitaminleri (B1, B2), mineraller, potasyum, Magnezyum ve demir içerdiği için bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
-
İçerdiği doğal fruktoz sayesinde vücudun harcadığı enerjinin kısa sürede depolanmasını sağlar.

- Bünyesindeki magnezyum insanın iş verimliliğini arttırır.

- Bünyesindeki Asitler (tartarik, sitrik, malik, süksinik, fumarik, pyruvik, oxaglutarik, gliserik, glikolik, dimetil-süksinik, shikiminik ve guinik asit) mideye zarar vermeden böbrek ve karaciğerin çalışmalarını hızlandırır, bu çalışmaları destekler.

- Yağların erimesine yardımcı olur.

- Vücudu virüslere karşı dirençli hale getirir.

- Kabuk ve çekirdekleri bağırsak metabolizmasını hızlandırır.

- Cildin taze ve temiz bir görünüm almasını sağlar.

- İçerdiği bioflavonoidler sayesinde C vitamini aktivitesini arttırır.

- Alerji ve kireçlenmelerde iltihap oluşumunu engeller.

- Besinlerin parçalanması sonucunda oluşan serbest radikallerin kılcal damarların duvarlarına saldırmasında güçlü bir antioksidant görev üstlenerek düşük yoğunluktaki lipoproteinlerin (LDL) kılcal damarlarda birikmesini engeller.

- Hücrelerde değişim sonucunda tümör oluşumuna izin verebilecek hücre için Moleküller üzerine serbest radikallerin saldırısını bloke eder ve sonuçta kanser oluşumunu engeller."

İHA
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Gün Kurusu Kaysı Tartışılmaz
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2010, 11:02:10 »
KAYISININ SAĞLIĞA FAYDALARI

1. Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.
2. Vücudun en önemli depo ve laboratuarı sayılan karaciğerin tahrip olan kısımlarının tamirini sağlar.
3. Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
4. Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında etkisi vardır.
5. Böbreklerin taş teşekkülünü azaltır.
6. Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
7. Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.
8. Kan yapımını arttırarak kansızlığı önler, mide ve onikiparmak bağırsağı ülserini önler, oluşan ülseri tedavi eder.
9. Kayısının içeriğinde potasyum bakımında zengin, sodyum minerali düşük olması ve A vitamininin öz maddesi karotence zengin olması nedeniyle beslenmede önemli rol oynar.
10.Üreme sistemi üzerinde olumlu rol oynar, gücü artırır.

**************************************************

Organik kaysı olarak satılıyor ayrıca, dünya değerleri yaş kayısıda antioksidan içeriğinin 2-2,6 gram olduğunu gösterirken bu oran Malatya kayısısında 3,6 gramdır. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Apak, Malatya kayısının yaş haldeki antioksidan içeriğinin ABD ve AB’deki emsallerinden üstün olduğunu bildirdi.

Reşat Apak, kendisinin de içinde bulunduğu araştırma grubunun Türkiye’de yetişen meyve ve sebzelerin antioksidan içerikleri üzerine Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Projesi yürüttüklerini belirterek, şöyle devam etti:

”Bazı meyve ve sebzeler kurutma sırasında antioksidanlarını koruyamamaktadır. Örneğin üzüm kurutulduğunda, kurutma işlemine göre antioksidanlarının yüzde 34 ile yüzde 43′ünü kaybeder. Yaptığımız araştırmalara göre, Malatya’da yetiştirilen çeşitli kayısı türlerinin yaş halde ortalama toplam antioksidan içeriği, 3,6-0,6 gramdır. Gün kurusu diye tabir ettiğimiz kuru kayısıda ise bu içerik 14,2-3,1 gramdır. Yani yaş kayısının antioksidan içeriği, kuru kayısıda ağırlık kaybı oranında katlanmış, zenginleşmiştir. Bu da gösteriyor ki kuru kayısı vitamin ve mineral deposu olarak yararlıdır.”

*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı gülçiçek

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 391
Ynt: Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2010, 11:31:11 »
teşekkürler.
mum  olmak kolay değildir, ışık saçmak için evvela yanmak gerek.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #11 : 05 Nisan 2010, 19:07:23 »
Kanserli hücreleri iyileştiren mucize bitki



Mucize bitkinin, insan vücudunda kansere neden olan hücreleri iyileştirdiği tespit edildi...

Erzurum Özel Aziziye Lisesi öğrencileri Hamza Ekmel Nazlı (17) ile Seyit Adem Aslan (16), TUBİAK için hazırladıkları projede 'Tamas Eriği'nin kansere neden olan hücreleri iyileştirdiğini tespit etti.

Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri 2010 Erzurum Bölge Sergisi Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi'nde açıldı. Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden katılan öğrenciler, Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih olmak üzere 8 dalda proje sundu.

77 projeden kabul edilen 37'si bölge sergisine davet edildi.

Birbirinden ilginç buluşların sergilendiği projede en büyük ilgiyi Tamas Eriği ile kanserle mücedelede yüz yüz başarıyı sağladıklarını iddia eden Erzurum Özel Aziziye Lisesi öğrencileri gördü. Kansere iyi geldiğini öğrenen vatandaşlar, öğrencilerin ikram ettiği tamas eriği ile hoşafına akın etti.

Yaklaşık bir aylık laboratuar çalışmasının ardından siyah renkli tamas eriğinin insan vücudunda kansere neden olan dokulardaki kanserli hücreleri iyileştirdiklerini vurgulayan Özel Aziziye Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hamza Ekmel Nazlı şunları söyledi:

"Atalarımız ve büyüklerimizden duyduğumuz siyah renkli meyve ve sebzelerin kansere iyi geldiği yorumu vardı. Bu yörede ne var diye düşündüğümüzde aklımıza Erzincan'ın siyah üzümü ile Türkiye'nin birçok yöresinde yetişen Tamas Eriği geldi.

Tamas eriği üzerinde yaygın bir araştırma yapalım dedik. Araştırmamızı Atatürk Üniversitesi'nin laboratuarlarında teknik araştırmalar sonunda Tanas Eriğinin hoşaf, komposto, meyve suyu yapımında kullanılarak insan vücudunda kansere neden olan dokulardaki kanserli hücreleri iyileştirdiğini tespit ettik. Böylece sürekli gün içerisinde iki tamas eriği yiyen bir kişi kansere neden olan etkenleri ortadan kaldırabiliyor."

Erzurum Özel Aziziye Lisesi 10. sınıf öğrencisi Seyit Adem Aslan ise, "Kanser günümüzün en büyük hastalıklarından birisi. Avrupa'da her yıl 200 ila 300 kişiden biri kansere yakalanmakta. Ülkemizde de bu sayının yarısı olduğu tahmin edilmekte. Tabi bu sayı 60 yaş üzerindeki kişiler ile alkol ve sigara içenlerde miktarın daha da arttığı gözlenmekte. Bu erikler sayesinde muhtemelen kanser vakalarını etkileyeceğiz" dedi

internethaber
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Kemik erimesine karşı doğal ilaç
« Yanıtla #12 : 16 Mayıs 2010, 01:33:58 »

"Kurutulmuş erik kemik erimesini durdurmakla kalmıyor, onarımını da başlatıyor." Prof. Dr. Erdem Yeşilada yazıyor...
   
Prof. Dr. Erdem Yeşilada'nın yazısı:

İnsanların yaşam süresi uzadıkça daha önce fazla önemsemediğimiz bazı hastalıklar giderek artan bir şekilde sorun oluyor. Osteoporoz ya da kemik erimesi genellikle kadınlar için ilerleyen yaşlarda önemli bir sorun olarak bilinmektedir. Ancak yayınlanan raporlarda erkeklerin de giderek artan bir şekilde bu sorundan etkilendikleri dikkati çekmektedir. 

Kadınlık hormonu (östrojen) eksikliğine benzer bulgular erkek hormonu (androjen) eksikliğinde de ortaya çıkmaktadır. Amerikan Sağlık Enstitüsü’ne bağlı Osteroporoz ve İlişkin Kemik Hastalıkları Merkezi her yıl sadece ABD’de 10 milyon kişinin osteoporoz sorunuyla mücadele ettiğini ve bunların beşte birinin erkek olduğunu bildirmektedir.

Yeni yayımlanan bir çalışmada kurutulmuş erik meyvesinin kemik sağlığının korunması ve kemik erimesinin önlenmesi için en etkili doğal ürünlerden biri olduğu gözlenmiş.

Deney hayvanlarında ve insanlarda yürütülen çalışmalarda, kurutulmuş erik meyvesinin kemik sağlığının göstergesi olan indekslerde olumlu gelişmeler sağladığı bildiriliyor. Deney hayvanları üzerinde iki farklı kemik erimesi modeli kullanılarak yürütülen çalışmalarda kuru erik kemik erimesini durdurmakla kalmamış, olayı tersine çevirerek kemik yapısının onarımını başlatmış.

İnsanlar üzerinde yürütülen klinik bir çalışmada ise menopoz döneminde kadınlara üç ay süre ile kurutulmuş erik verilmesiyle serum kemik sağlığı göstergesi değerleri, toplam ve kemiğe özgün alkali fosfataz ve insüline benzeri büyüme faktörü-I değerlerinde olumlu gelişmeler sağlanmış.   

ERKEKLER İÇİN C VİTAMİNİ

ABD’de yürütülen bir çalışmada ise farklı seviyelerde C vitamini tüketen erkeklerde kalça kemiği kemik mineral yoğunluğunun sigara, kalsiyum ve E vitamini desteği kullanılıp kullanılmaması ile ilişkisi incelenmiş.

Sonuçta, C vitamini desteği kullanılması ve C vitaminince zengin diyet uygulanması ile sigara içmeyen erkeklerde kemik mineral yoğunluğunun belirgin bir şekilde arttığı tespit edilmiş. Bu artışın kişilerin düşük kalsiyum ve E vitamini seviyelerinden bağımsız olduğu gözlenmiş.

Daha önce de greyfurt, limon ve portakal gibi narenciye meyvelerinin içeriğinde bulunan C vitamini ve flavonoitlerin kemik sağlığının korunmasındaki olumlu etkilerinden bahsetmiştik.

Yumurtalığı alınmış sıçanlarda narenciye meyvelerinin kabuklarında bulunan flavonoitlerden biri olan hesperidin ve türevi alfa-glukozilhesperidin ile yürütülen bir çalışmada özellikle uyluk kemiğinde erimeye yol açan osteoklast miktarını azaltarak kemik erimesini önleyebildiği gözlenmişti. Narenciye meyvelerinde bulunan bir başka flavonoit olan naringin’in de kemik oluşumunu artırdığı bildirilmektedir.

KABUKLARI ÇOK TÜKETİLMEMELİ

Yeni yayınlanan deneysel bir çalışmada, erkek tipi osteoporoz modeli oluşturmak üzere yumurtalıkları çıkarılmış erkek sıçanların günlük beslenmelerine dört ay süresince değişik oranlarda kurutulmuş ve toz edilmiş portakal kabuğu (yüzde 2,5, yüzde 5 ve yüzde 10) ilave edilirken, bir gruba portakal kabuğu içeren besin verilmemiş.

Dört ay sonra yapılan ölçümlerde portakal kabuğu ilave edilen sıçanların kemik sağlığı üzerinde belirgin bir şekilde olumlu etkileri gözlenmiş. Özelikle hayvanların kan antioksidan kapasitesi yumurtalıkları çıkarılmamış normal hayvanların seviyesine yükselmiş.

Bu muhtemelen portakal kabuğundaki flavonoit (hesperitin ve naringenin) ve C vitamininin antioksidan etkisine bağlı olarak ortaya çıkıyor. Antioksidan etkili bu bileşenlerin kemik erimesinin önlenmesi ve kemik oluşumu mekanizmalarının uyarılmasını sağlayarak etki gösterdiği ileri sürülüyor. 

Diğer taraftan, kadınlık hormonu olan östrojen erkeklerde de düşük miktarlarda bulunmakta ve kemik yapısının korunması ve kemik erimesinin önlenmesi bakımından önemlidir. Portakal kabuğundaki  hesperitin ve naringenin gibi flavononların karaciğerde östrojen hormonu yıkımını önleyerek kemik erimesini azalttığı düşünülmektedir. Ancak narenciye kabuklarının çok miktarda tüketilmesini önermem.

Uçucu bazı bileşenlerinin (limonen gibi) zararlı etkileri ortaya çıkabilir. Zaten deneylerde de günlük diyete düşük oranlarda katılmış. Bence en iyisi kurutulmuş erik ve C vitaminince zengin diyetler uygulanması.

Star Gazetesi
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Siyah Kuru Erik
« Yanıtla #13 : 04 Temmuz 2011, 01:59:37 »
Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Mürdümeriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır.
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
ORAC nedir?
« Yanıtla #14 : 10 Mayıs 2012, 00:44:12 »
ORAC nedir?

Amerika´da Boston Massachusetts´deki Tufts Üniversitesi Yaşlanmaya Karşı Beslenme Araştırma Merkezi´ndeki araştırmacılar, sebze ve meyvelerin antioksidan kapasitelerini ölçüp ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity-Serbest Radikalleri Emme Yeteneği) Tablosu, adını verdikleri bir tablo hazırladılar. Bu tabloda, serbest radikalleri emme yeteneğine sahip bizi yaşlanmaya, kansere ve diğer hastalıklara karış koruma kapasitesi en yüksek olan sebze ve meyveler yer alıyor.

 •Hastalıklardan korunmak için günde ne kadar ORAC içeren besin tüketmeliyiz?

Tufts Üniversitesi´ndeki araştırmacılara göre her birimizin hedefi günde en az 3000 ORAC birimi amak olmalı, 5000 ORAC birimi ise maksimum koruma sağlıyor.

•Tablonun başında kuru erik yer alıyor. Günde ne kadar tüketmeli?

Kuru erik, ben hastalarıma her gün bir avuç kuru erik veriyorum. Fazlası kilo aldırır, kan şekerini yükseltir. Bizi kansere ve yaşlanmaya karşı koruma değeri en yüksek olan meyvedir.

•Dr. Yasemin Bradley
*~*~* TUĞRA *~*~*