Gönderen Konu: Yılbaşı Fâciaları  (Okunma sayısı 6548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı MAVERA02

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 128
Yılbaşı Fâciaları
« : 30 Aralık 2009, 23:07:14 »

YILBAŞI FACİALARI

Mahmut Karakış

    
Yılbaşının Hıristiyanlıkla da Hz. İsa ile de hiçbir alakası yoktur. Eğer olsa idi ; Yılbaşı gecelerinde kiliselerde ayinler yapılır, bu gece bir çılgınlık havası içinde değil, bir takdis havası içinde kutlanırdı. Ama gerek yurt içinde  gerekse yurt dışında bulunan kiliselere bakıldığında bu gecenin zulmete bürünmüş ve içlerinden en küçük bir hareketin olmadığı görülecektir. Çünkü papazlar da bu akşam onlarca küp kutsanmış şaraplarını içmekte ve içip içip sızmaktadırlar. Zaten Peygamberlerin en fakirlerinden biri olarak   yaşadığı Hıristiyanlarca da ifade edilen Hz. İsa ile bu gecenin sefahatının,israfının ve çılgınlığının ne alakası olabilir ?
  

   Fuhuş Belası
   Bu gecede eğlenmek adına yüzlerce genç kız bekâretini kaybediyor ve bunun dayanılmaz sonucu olarak fuhşun çirkef kollarına düşüyor. Bu manzaraları her yılın Ocak ayının ilk haftasında gazete ve haber programlarından içimiz sızlayarak izliyoruz.

   Bu gecede; özellikle fuhuş ticareti  yapanlar işbaşında oluyorlar. Kendilerine sermaye kazandırmak için kollarını sıvamış adeta avının üzerine atlamaya hazır bir aç kurt gibi ağızlarından pis salyalarını akıtarak masum ve cehaletinin kurbanı yavrularımızı bekliyorlar.


     Uyuşturucu ve  İçki  Belası  
   Uyuşturucu maddeler, başlangıçta bir keyif ve neşe hali vermekte, daha sonra da gerçek yüzünü göstermektedirler. İşte başlangıçtaki bu keyif hali de bazı insanların kanmasına neden olmaktadır.

   Yılbaşı facialarından biri de binlerce gencimizin eğlenme uğruna uyuşturucu ve içkiye mübtela hale gelmeleridir. "Acaba tadı nasıl ?" merakı ile başlanan uyuşturucu ve içki belası daha sonra yuvaların yıkılması, insanların komaya girerek genç yaşta ölmesine kadar uzanan acı bir serüven haleni geliyor.

   "İçki bütün kötülüklerin anasıdır" (hadis-i şerif) olduğu için de toplumda şuursuzca yaşayan bir topluluk meydana çıkıyor.


      Kumar Belası
   İnsanları sefalete ve devamlı bir çıkmaza sürükleyen Kumar belasına özenti de  çoğu zaman bu geceye mahsus olan Yılbaşı Piyangosu ile başlıyor.

   Kumarda evini, arabasını, bütün servetini ve hatta hanımını kaybeden kumarbazları duymuşsunuzdur. Kolay kazanma duygusunun verdiği heyecanla bir çok kişiler yine bu gece büyük paralar kaybederek ve bunun sonucu olarak bunalıma girerek belki de canına kıymak için intihara kalkışacak.

   Neresinden bakılırsa bakılsın insanlara hiçbir şey kazandırmayan, özellikle müslümanlara bir çok değerlerini kaybettiren Yılbaşı kutlamalarının felaketleri bizi bir ahtapot gibi sarmış bulunuyor.

  
   Orman Katliamı Belası
   Her sene olduğu gibi bu sene de Noel uğruna binlerce çam fidanı katledilecek.

   Türkiye'de her geçen gün yeşillik oranının azaldığına dikkat çeken orman mühendisi uzmanlar, kesilen çam fidanlarının bir günlük eğlence için feda edildiğini kaydederek, şunları söylüyorlar:

   "Binlerce çam fidanına yazıktır. Kutlamalarda çam fidanı kullanılsa ne olur, kullanılmasa ne olur? Türkiye'de her geçen gün azalan yeşil alanlar, yanıp kül olan ormanlar göz önüne alındığında, her yılbaşında 50 bin çam fidanını göz göre göre kaybetmek ihanettir."

« Son Düzenleme: 30 Aralık 2009, 23:20:16 Gönderen: Tuğra »
Doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni
Eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni

Çevrimdışı enfa

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1543
Ynt: Yılbaşı Fâciaları
« Yanıtla #1 : 21 Aralık 2010, 12:38:09 »
Mevlam akıl fikir versin.

Kurban bayramında hayvanları savunan, orda burda nutuk atan sözde duyarlılar(!) çam ağaçları için sessiz kalsın yine.

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Ynt: Yılbaşı Fâciaları
« Yanıtla #2 : 21 Aralık 2010, 17:25:09 »
Amin. Rabbim selametle hidayet versin cümlesine.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Ynt: Yılbaşı Fâciaları
« Yanıtla #3 : 22 Aralık 2010, 23:56:42 »
Amin. Rabbim selametle hidayet versin cümlesine.
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı mazlum

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 861
  • Allah'a giden tüm yollar.Kalp lerden gecer.
Ynt: Yılbaşı Fâciaları
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2010, 00:49:06 »
Amin. Rabbim selametle hidayet versin cümlesine.
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

Çevrimdışı aydeniz

  • yazar
  • ****
  • İleti: 560
  • Hakka kul olmak
Ynt: Yılbaşı Fâciaları
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2010, 10:33:03 »
Dini ve Kültürel Açıdan Yılbaşı Kutlamaları

Dinimizde, Noel ve yılbaşı kutlamalarının yeri yoktur. Bu yılbaşının biz Müslümanlar için, resmî ve milletlerarası bir takvim başlangıcı olmak ilgi ve alâka­sından başka hiçbir kıymet ve değeri asla yoktur. Biz Müslümanlar için Muharrem ayının birinci gecesi: Yılbaşı gecesidir. İslâm'da yeni yıl, Muharrem ayının birinci günü ile başlar. Fakat maalesef Müslümanların büyük bir kısmının haberi bile olmaz.

Bu nedenle toplumumuzda ve diğer Müslüman toplumlarda "yılbaşı kutlaması" adı altında düzenle­nen eğlence toplantıları ise, hiçbir kültürel ve gele­neksel temele sahip değildir. Bu bakımdan Hıristiyan olmayan ülkelerde yılbaşı kutlamaları, Batı'nın körü körüne taklit edilmesinin veya Hıristiyan Batı'nın kültür ihracının bir sonucu olarak değerlendirilebi­lir. Ülkemizde öteden beri yılbaşı kutlamalarıyla ilgi­li olarak yapılan tenkitler ve gösterilen hassasiyet de buradan kaynaklanır. Hz. Peygamber (S.A.V.) Efen­dimizin Müslümanlara; diğer dinî topluluklara göre farklı bir kimlik bilinci ve kültür değerleri manzumesi kazandırmak için gayret ettiği, bu uğurda saç-sakal, kılık-kıyafet, yeme-içme adabı da dâhil pek çok konuda tavsiyede bulunduğu düşünülürse, yılba­şı kutlamalarının sıradan bir kutlama olarak kabul edilmesi ve doğal karşılanması mümkün olamaz. Ak­sine, yılbaşı kutlaması, Noel ağacı süslemesi, Noel Babanın hediye bırakması gibi âdetler toplumumuz­da kültürel tahribata ve kimlik bunalımına yol aç­makta, yeni yetişen kuşakları kendi öz değerlerinden koparıp Batı'nın hayat tarzına alıştırmakta, sonra da onların değer ve inanç esaslarına sıcak bakmaya ve giderek onları benimsemeye götürebilmektedir. Böy­le olunca, Müslüman toplumların bu tür âdetler yeri­ne kendi kültür ve değerlerinden kaynaklanan alter­natif program ve faaliyetler geliştirmesi ve yaşatması ayrı bir önem kazanmıştır.

Günümüzde toplumların kültürel değerlerini, hatta itikadî ve ahlâkî eğilimlerini; sahip oldukları hayat tarzı, ekonomik yapı, yerleşim ve ulaşım im­kânı, iklim ve çevre, eğitim, folklor, örf ve âdet gibi ilk bakışta konuyla ilgisiz gözüken birçok husus de­rinden etkilemekte ve sonuçta mekanizma kendi de­ğerlerini üretmektedir. Avrupa'daki Müslüman-Türk işçilerimizin çocukları ve torunlarının bugün Batı'nın kültür ve gelenekleri altında nasıl değiştiği ve gide­rek o toplumla bütünleşmeye başladığı iyi izlenirse, toplumumuza yabancı kültürlerden taşınan veya ya­bancı toplumlara özenti şeklinde başlayan örf ve âdetlere karşı duyarlı olunmasının önemi daha iyi anlaşılır. Bunun için alınabilecek bir önlem de: Kendi kültürel mirasımızdan ve dini anlayış ve heyeca­nımızdan kaynaklanan değerleri, gelenek ve âdet­leri iyileştirerek yaşatmaya ve geliştirmeye çalış­mak olabilir.

Hiç şüphe yok ki milletler, millî örf ve adetleriyle tanınırlar ve onlarla yaşarlar. Millî örf ve adetleriyle tarih sinesindeki şerefli mevkilerini korurlar. Çünkü millî örf ve adetler, bir milletin millî kültürü­nün ve dinî inancının aynasıdır. Millî örf ve adetler, bir milletin şahsiyeti ve tanıtıcı vasfıdır. Sağlam millî örf ve adetlere sahip milletler, dinî bağları kuv­vetli ve millî kültürü yüksek olan milletlerdir. Millet­lerin örf ve adetlerine, millî kültürleri ve dinî inanç­ları güç verir ve şekil kazandırır. Hatta dinden de kuvvetli olur. Bu sebeple hiçbir Müslüman milli kül­türünde olmayan, dinî akidesine ters düşen özentilere hayatında yer vermez. Çünkü o bilir ki, Rabbi kendi­sinden olmayanlara özenmeyi ve onlar gibi sefih ha­yat yaşamayı yasaklamıştır.

Yılbaşı, takvim, tarih, tatil, eğlence, şenlik ve bunlarla ilgili âdetler bir milletin kültürüdür. Kültür din ve ideolojinin bedenlenmesi, ete kemiğe bürünmesidir. Bu ikisini birbirinden ayırmak mümkün de­ğildir.

Eğer birileri din ile kültürü birbirinden ayırmaya, aralarındaki bağı koparmaya kalkışırsa -zor olmakla beraber bunu yapabilirse- kültür ile beraber dîni de değiştirme yoluna girmiş olur. Bedenini parça parça kaybeden din gider (milletin hayatından çıkar) onun yerine yeni kültürün dîni veya dinsizliği gelir.

Kültür ile din arasında böyle bir bağ bulunduğuna göre; kültürün değişmesi dinî yakından ilgilendirir. İslâm'ın beş temel amacından biri dini (müslümanların hayatında İslâm'ı) korumaktır. İslam'ın korunmasını olumsuz etkileyen bir davranış, bir kültür değişimi, bir kültür taklidi haramdır, bazen bununla da kalmaz, dinden çıkma sonucunu doğurur.

BİR DÜŞÜNÜN HELE!

Gayrimüslim bir komşunuz var.

Adı Agopyan olsun mesela.

Kurban bayramına sayılı günler kalmış...

Herkeste bir telaş, bir koşuşturmaca...

Ve siz, o gayrimüslim komşunuzu görüyorsunuz:

Bir koçun boynuzuna asılmış,

çeke çeke evine götürüyor.

NE DÜŞÜNÜRDÜNÜZ?                                                                                                 Dinimeseleler.com

Çevrimdışı Mücteba

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 9214
  • "En büyük keramet, istikâmet üzere olmaktır..."
Ynt: Yılbaşı Fâciaları
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2016, 03:12:08 »
Teşekkür ederiz...