Gönderen Konu: Zayıflamanın sırrı elmayla mı çözülüyor?  (Okunma sayısı 2197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3884
    • Herkonudan.com
Zayıflamanın sırrı elmayla mı çözülüyor?
« : 23 Mart 2010, 01:27:42 »

İngiltere'de bilim adamları, yemekten önce meyvenin daha az yemeye yardımcı olup olmadığını ve zayıflamak için meyvenin hangi şekilde yenmesi gerektiğine yanıt aradı.

Yemekten önce yenen elmanın zayıflamaya yardımcı olabileceği bildirildi.

İngiltere'de bilim adamları, yemekten önce meyvenin daha az yemeye yardımcı olup olmadığını ve zayıflamak için meyvenin hangi şekilde yenmesi gerektiğine yanıt aradı.

Araştırmaya, rejim yapmayan ve sağlıklı üniversite öğrencileri katıldı. Gençlere, 5 hafta boyunca kahvaltıdan 3 saat sonraki öğle yemeğinden 15 dakika önce kabuğu soyulmuş elma, elma kompostosu ya da posalı ya da posasız elma suyu verildi.

Elma yiyenlerin, özellikle elma suyu içenlerden daha az yemek yediği görüldü.

Araştırmaya imza atan bilim adamları, yemekten biraz önce meyve yemenin tokluk seviyesini ve kalori tüketimini etkileyebileceğini belirtti.

Fransız "Le Point" dergisinin internet sitesinde yayımlanan makalede, meyvenin tokluk hissi yaratma konusunda salata ya da çorba kadar etkili olabileceği vurgulandı.


haber7
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

mazhar

  • Ziyaretçi
Ynt: Zayıflamanın sırrı elmayla mı çözülüyor?
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2011, 10:19:39 »
Günde bir elma felçten koruyor

 Yüksek miktarda 'beyaz etli' meyve ve sebze tüketiminin felç riskini azalttığı açıklandı.

ANKARA (A.A)
 Yüksek miktarda 'beyaz etli' meyve ve sebze tüketiminin felç riskini azalttığı açıklandı.
 Hollandalı uzmanların 'Stroke' dergisinde yayımlanan araştırması, elma, armut, muz ve karnabahar gibi beyaz etli meyve ve sebzelerin felç geçirme riskini yüzde 52 oranında azalttığını ortaya koydu.

 Yaklaşık 20 bin kişinin beslenme alışkanlıkları ve sağlık durumlarını 10 yıl boyunca gözlemleyen uzmanlar, günlük beyaz etli meyve ve sebze tüketiminde yapılacak 25 gramlık bir artışın, felç riskini yüzde 9 aşağıya çektiğini keşfetti.

 Araştırmaya katılanların yediği meyve ve sebzeleri de sınıflandıran uzmanlar, katılımcıların yarısından fazlasının elma ve armudu sıklıkla tükettiğini belirledi.

 Araştırmayı yürüten ekipte bulunan Wageningen Üniversitesi'nden beslenme uzmanı Linda Oude Griep, elma ve armudun yüksek miktarda lif ihtiva ettiğinin bilindiğini, ancak beyaz etli meyve ve sebzelerin içeriğindeki önemli besleyici maddeleri ortaya çıkarmak için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini...
http://yenisafak.com.tr/Saglik/Default.aspx?t=23.09.2011&i=341419 kaydetti.