Fareleri konuşturacaklar !

Başlatan Tuğra, 01 Haziran 2009, 21:49:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra


İnsannın konuşma genini farelere yerleştirdiler...



Bilim adamları insan DNA'sındaki konuşma geni olarak bilinen FOXP2'yi farelere yerleştirerek, iletişimlerindeki değişiklikleri tespit etmeyi başardı.

Cell dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Almanya'daki Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitüsü araştırmacısı Wolfgang Enard, farelerin DNA'sına yüklenen insan geniyle farelerde iletişim aracı olan ses renginde ve beynin çalışma yönteminde değişiklikler saptadı.

Araştırmada, FOXP2 yüklenerek genetik değişime uğrayan farelerin beyin sinir bağlantılarında ve yeni doğmuş farelerin annesinden ayrıyken ultrasonik (ses ötesi) düzeyde çıkardıkları "cıyaklama" sesi de dahil seslerinde önemli değişikler gözlemlendi.

Farelerin sesli iletişiminin henüz yeterli araştırılmaması nedeniyle FOXP2 geninin farelerde yaptığı değişimlerin tümünün saptanmasının zor olduğunu vurgulayan araştırmacılar, bu genin farede dudak kasları, akciğerleri, gırtlak ve dil kontrolü sağladığını tahmin ediyor.

FOXP2 geninin insanın konuşma işlevinden sorumlu olduğu, İngiltere'de 1998 yılında, konuşma bozukluğu bulunan İngiliz aile üyelerinin muayenesi sırasında keşfedilmişti. İngiliz ailenin bireylerinin konuşma ve anlamada güçlük çekmesine taşıdıkları FOXP2 geninin anormal versiyonlarının neden olduğu anlaşılmıştı.

Haber3
〰〰〰〰🐠

setre

Nedir şu farelerin bilim adamlarından çektiği :D
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

elzem

Alıntı yapılan: setre - 01 Haziran 2009, 22:55:07
Nedir şu farelerin bilim adamlarından çektiği :D

Size katılıyorum setre kardeşim.Hep düşünmüşümdür bunu fareler olmasa bilim adamları ne yapardı diye:)
Bize Bir Nazar Oldu
Cumamız Pazar Oldu
Zaten Bize Ne Olduysa
Hep Azar Azar Oldu..