Bireysel iflas yolları

Başlatan belya, 28 Haziran 2008, 01:22:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

belya

ÇABUK GAZA GEL
“Büyük adamsın Mahmut abi “kıvamında sözler duyunca böyle bir hoş ol!Hiç itiraz etme,hemen gevşe…Teknik olarak yapmanın imkansız olduğu şeyler için bile sırtını sıvazlayıp “sen yaparsın” dediklerinde o an ne yapıyorsan hemen vazgeç ve ona yönlen.Seni hep övenlerle dost ol.seni eleştirenleri barındırma yanında yörende.

HEP BAŞKALARINA GÜVEN
Seninle ilgili bir iş mi var ortada hemen atlama! Senin adına o işi başkaları yaparlar.Sen hiç kendini telef edip de yorulma.İşini asla kendin takip etme ,senin için onlar takip ederler.Sen yüreğinin sesini dinle,işlerini hep başkalarına havale et.Onlar da senin adına hep yarım işler yapsınlar.

ÇARELER BİTİNCE HEMEN KAYBOL
Baktın çareler bitti hemen kaybol! Sadece bir defa dene mücadeleyi,ikinciyi hiç düşünme,Pes et hemen. “elimden geleni yaptım” de;ama asla yapma! Çaresiz zamanlarında çözüm üretecek kişi sen değilsin.Çare üretmek senin neyine,hemen sıyrıl ve kaç!

KARARSIZ OL
Kararsızlık da az sıkıntı vermez adama. Kararsızlık tıkanıp kalmak,hareket edememek demektir.Karar verince iyi yada kötü mutlaka yürürsün.kararsız olunca nereye yürüyeceksin.

ÖZGEÇMİŞİNE YAPIŞ
Diyelim ki mühendis oldun.Konunla ilgili bir iş bulamadığın sürece çalışma.prensiplerin olsun. “ben mühendisim arkadaş,boşa mı okudum ,başka iş yapamam ben ”diye konuş her yerde.Kendi önünü ancak böyle kapatabilirsin.Sakın vazgeçme acından öl! ama pes etme.

VARA YOĞA KONUŞ
Bu gün dost olduğun insanlarla yarın bozuşabileceğini asla düşünme!Bütün sırlarını zaaflarını herkese anlat.Anlat ki yarın bozuştuğun zaman adam seni mahvedebilsin.

AŞIRI KISKANÇ OL
Bir konuda biri senden daha iyiyse tut paçalarından çek ,aşağı indir onu.Etrafına bak! Başarılı olmuş arkadaşlarını ,akrabalarını her yerde kötüle “Başardı ama uzun sürmez.Çok yakında görürüm ben onun boyunu” gibi yaklaşımla onun başarısını gölgelemeye çalış.

SİNİRLİ OL.
Daima gergin ol.Gergin adamlar ürkütücü durdukları için kimse cesaret edip de onlara olumlu yada olumsuz bir şey söylemez.bu da senin daima bir şeyler kaçırman demektir.

UKALA OL.
Bir kitap okudun ,üç beş satır da yazı yazdın .bir iki konuda da fikrin var;tamam işte sen artık bir fikir adamısın.her şeyi biliyormuşsun gibi davran.Ukalalığınla ez insanları.İtici olmanın en kestirme yoludur.En basit cümlelere bile itici birkaç soru sor. “bugün hava güzel” diyen birisine  “söyle bakıyım havanın güzelliği nedir?” de mesela.

BEYNİNİ HOR KULLAN
Bir fabrika düşün kumaş fabrikası.ilk kurulduğu zaman değeri 100 lira olsun.Beş yıl sonra ise değeri 500 lira olsun.Oluşan bu 400 liralık fark faaliyetlerin matematiksel izahıdır.Birazcık derin hesap yapacak olursak,bu fabrikanın her saniye bir değer ürettiğini görebiliriz.İnsanın yönetebileceği en büyük kurum kendisidir.Şu soru sorulmalıdır:Ben şu anda ne yapıyorum.ve bu yaptıklarım yıllar sonra karşıma ne şekilde çıkacaktır.Sonuçta iflas etmek isteyen insanlar bu saniyeleri harcarken mümkün olduğu kadar cömert olmalıdır.

KORKAK OL , ASLA RİSKE GİRME
Bir birey olarak hayatta en dikkat edeceğin şey asla risk almamandır.En küçük bir risk varsa bile hemen ortalardan kaybol.Kırk ölç,bir biç.hatta hiç biçme.Risk almayanlar asla başaramazlar .Sıradan yaşarlar fareler gibi.Özetle 5 liran var mı git onu yavaş yavaş ye. Unutma ,kazananlar daima risk üstlenenlerdir.

HATAYA ALIŞ
Hata yapmaktan asla korkma.Hem neden korkacaksın ki özür dilemek diye bir mekanizma var.Bu güne kadar hangi insan özür dilemiş de karşı taraf kabul etmemiş.Hata yapmak senin için sıradan bir davranış oluncaya kadar özür dilemelerle uğraş.

SADECE HAKLI OLMAK İÇİN YAŞA
Biriyle bir konu hakkında tartışırken,o konuyu anlamak,öğrenmek,o konuyla ilgili bilgi sahibi olmak gibi bir derdin olmasın.Hep haklı olmak için uğraş.Bunu yap hayatının sonuna kadar asla hiçbir şey öğrenememiş ,hiçbir işe yaramayan,bilgisiz,bomboş bir insan olmayı başarırsın.

YAŞAMADAN ASLA ÖĞRENME
İnsanları sonuna kadar mantık süzgeciyle dinleyip anlamaya çalışan insanlar,tecrübe denilen o uçsuz bilgi okyanusundan fazlasıyla faydalanırlar.Sen faydalanma…!

YARIN YAPARSIN
Ölsen de bir işi zamanında yapmayacaksın.Daima başka bir zamana erteleyeceksin.Bu senin yaşam tarzın olacak.Güven kaybetmenin ve tembelliğin ABC’si ertelemektir.Yapraklar bile zamanı gelince yeşerir ,çiçekler bile zamanı gelince açar.Açacağın günü bekle.Hep son güne ertele.Hıyar bile zamanla olgunlaşır.

DÜŞTÜĞÜNDE KIMILDAMA
Varsayalım ki becerdin ve kaybettin .hiç bir zaman kalkmayı deneme! “her düşüş daha güçlü bir kalkış imkanıdır” gibi bir felsefeyle ayağa kalkmayı aklına bile getirme.Sen “düşenin dostu olmaz”a kilitlen.Bu düşüşü hayatın boyunca asla unutma ki her zaman senin kalkma çabalarına engel olsun.Olmaz da hani biri elini uzatırsa reddet .Gururunu ayaklar altına almalarına izin verme.İstemediğin sürece seni hiçbir şey yerinden kımıldatamaz.
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.