'İnsanlarla robotlar 2050'den önce maç yapabilir'

Başlatan Lika, 06 Nisan 2008, 20:59:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

Dünya RoboCup Federasyonu Başkanı Hans Dieter Bohart, dünya futbol yıldızları ile robotlardan oluşacak bir takımın 2050 yılına kadar karşı karşıya gelebileceğini söyledi.

İran'ın Hazar Denizi kıyısındaki Gazvin kentinde, 470 yabancı ve yerli takımın katıldığı Uluslararası 3. Serbest RoboCup yarışması dün başladı. Dünya Robucup Federasyonu Başkan Yardımcısı Prof. D. Bohart, bir soru üzerine, yakın gelecekte insan futbolcuların karşısına robotların çıkabileceğini söyledi. Bohart, "Eğere bu soruyu bana 10 yıl önce sorsaydınız, bu hedefe ulaşmak için önümüzde çok yol olduğunu söylerdim. Ama şimdi, 2050'den önce bunun gerçekleşebileceğini ifade edebilirim" dedi.

İran'ın Gazvin kentindeki Gazvin Azad bugün yapılacak final maçlarının ardından düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

CİHAN
8.sutun.com
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

duha

2050 ye kim öle ki kala  ş5)) e52)) aslında güzel bişey ama düşünsenize tam gol atıcakken bi vida gevşiyor robot kütt topu başka yere fırlatıyor ee şimdi bu robot kırmıız kartmı alıcak sarımı yoksa yerine yedek robotmu girecek oyuna  e56)) e hadi hayırlısı ne diyelim  :hihi s4))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

duha

Alıntı yapılan: lika - 07 Nisan 2008, 06:25:08
O zaman en iyisi sen bu öngörülerini şu bilimadamlarına bir iletiver ;) :)

Büyük bir zevkle efem  s4)) l5))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

rését

tercüman

Bunların hocası kim olacak? Düşünemiyorum onlarla maç yapmayı....Acaba Türkçe mi konuşacaklar??? :dgnk
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-

ihvan

2050 ,dünya  nın ozamana kadar ayakta olma garantisi varmı  acaba.

tercüman

Siz nedense böyle imalı konuşuyorsunuz...İma ettikleriniz bizim de duyduklarımız ise, garantisi yok...
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-