Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Ruhunu beslemek için de çalış...

Başlatan ene dost, 12 Mayıs 2009, 20:52:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ene dost

Ey gafil insan!!

Ruhunu beslemek içinde çalış! Bedenini beslemeye,
Onun ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorsun;
Ruhunu beslemek içinde çalış!

-Bedenini beslemek,onun ihtiyaçlarını gidermek için bir sanat öğrendin; bir işin var, bir mesleğin var. Ruhunu beslemek için de din sanat’ını öğrenmeye çalış!

-Sanat ve meslek yüzünden dünyada giyinmiş, kuşanmış ve zengin olmuşsun; öte tarafa, ahirete gidince ne yapacaksın?

-Daha bu dünyada iken bir sanat öğren ki, ahirette işine yarasın; sana ilahi mağfiret kazandırsın.

-Öbür dünya da, yani ahiret alemi de pazarlarla, kazançlarla dopdolu bir şehir gibidir. Sen, kazancın yalnız bu dünyada olduğunu sanma!

-Cenab-ı Hakk “Bu dünyanın kazancı öbür dünyanın kazancının yanında çocuk oyunu gibi kalır?” diye buyurdu.

Ey bu yalan dünyada “Ticaret yapıyorum, helal-haram gözetmeksizin kazanıyorum.” Diyen gafil!

hayırlı işler, faydalı eserler ortaya koymadan; elin boş, kesen boş, kendin isen yorgun bitkin bir halde mezara girersin.

-Ey akılsız kişi! Din kazancı Allah aşkıdır; gönül cezbesidir. Onun için de kabiliyet ve istidad demek olan Hakk nuru lazımdır.

-Fakat bu alçak nefs seni geçici, fani kazanç elde etmeye çalıştırır. Ey zavallı! Ne zamana kadar geçici kazanç arkasında koşacaksın? Onu artık bırak!

-Eğer o alçak nefs senden yüce bir kazanç dilerse, sakın aldanma! Çünkü o istediğin arkasında o düşman nefsin bir hilesi vardır.

*Alıntı
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

misvak

çok güzel bi yazı paylaştığınız için saolun.
Dava...yürek ister...Dava Bilal gibi kızgın kumlara ve taşlara rağmen Allah diyerek ölmektir...

hizmetci

AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.