Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Mevlana Dergahı Darphane Değildir

Başlatan 33.yıldız, 21 Ağustos 2010, 13:10:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

33.yıldız

Konya'da Hz.Mevlânâ Dergah-ı şerifinin para basan bir darphane gibi olduğu, burası özelleştirilirse çok turist çekeceği ve çok para getireceği konusunda bir beyan okudum ve çok ama çok üzüldüm.

(1) Mevlânâ dergah-ı müze değil, tekkedir.

(2) Böyle bir mekan ve makamın müze haline getirilmesi bir insan hakları ihlalidir, din ve inanç hürriyetine vurulmuş ağır bir darbedir.

(3) Bu mekan en kısa zamanda müzelikten çıkartılmalı, aslî hüviyetine döndürülmelidir.

(4) Mevlânâ ve Mevlevilik ile para, kazanç, maddî ticaret birarada düşünülemeyecek kavramlardır.

(5) Hz. Mevlânâ vekilharcına sormuş: "Bugün yiyecek içecek olarak evde ne var, mutfağın ve kilerin durumu nasıldır" Vekilharç "Efendim hiçbir şey yok. Kiler tam takır, mutfakta tencere kaynamıyor, yiyecek hiçbir şey yok"deyince Allah dostu o büyük Velî "Oh ya Rabbi, Çok şükür, evim Peygamber evine benzedi..." buyurmuşlar.

(6) Mevlânâ dergahında hakikî Mevlevî ayinleri yapılmalıdır. Önce camide vakit namazı kılınmalı, ondan sonra zikrullaha geçilmelidir. Şeriatsız tarikat olmaz!

(7) Dergahın civarına, mimarisi çok güzel ve uyumlu enstitü, misafirhane, kütüphane binaları yapılmalıdır.

(8) Misafirhanelerde, yurdun her köşesinden, dünyanın her yerinden gelen konuklar düşük ücretlerle yedirilip barındırılmalıdır.

(9) Dergaha girmek için kimseden beş kuruş bile alınmamalıdır.

(10) Ayasofya'ya, Mevlânâ türbesine para ile adam sokmak büyük bir rezalettir.

(11) En yakın zamanda özel Mevlânâ İlahiyat Fakültesi açılmalı, Ehl-i Sünnete göre eğitim vermelidir.

(12) Karı erkek karışık semaların gerçek Mevlevilikte yeri yoktur. Bu gibi çirkin bid'atlere son verilmelidir.

(13) Mevlânâ dergahı bir darphane değildir bir âşıklar kâbesidir. O makama noksan gelen, iyi ve gerçek Müslüman olur.

Mehmet Şevket Eygi-18 AĞUSTOS 2010
Ortak paydamız, İbrahimi dinler değil! EHLİ SÜNNET, EHLİ SÜNNET...