Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

YAKARIŞ

Başlatan nur23, 21 Haziran 2004, 03:40:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nur23

RABBİM, sen  her  fiilinde  nazik  ve  incitmezsin. Senin  rahmetin  o  kadar  büyükki,  insanların  sadece  iyilikleri  değil  hataları  bile  senin  rahmetine  erişmeye  vesiledir. Kabul  et, bu  halimde  sana  Rabb-i Rahimim  olarak  yöneleyim; çünkü  benim  sağlıktan  hastalık  haline  geçişim  sana  bir  değişiklik  getirmez. Sen  hep  aynısın  ve  hem  mutlu  hem  de  acı  anlarımda  benim  Rabb-i Rahimimsin.
   Sana  ibadet  edeyim  diye  bana  sağlık  verdin. Ne  var  ki  ben, çoğu  zaman  bu  güzel  sağlık  halimi  sana  ibadet  yolunda  kullanamadım. Şimdi  kendi  halimi  düzeltmek  için  bana  hastalık  verdin.
   Sağlıklı  halimdeyken, sağlığımı  gururuma  ve  bencil  arzularıma  alet  etmiştim. Gelsin  bu  hastalık, gurur  ve  arzularımı  öldürsün. Beni  dünyevi  lezzetlerden  tat  alamaz  hale  getirsin  ki, sadece  senin  aşkından  lezzet  alayım.
   Hasta  yatağımın  yalnız  sessizliğinde, yalnız  sana  ibadet  eden  bir  kul  olayım. Ve  lütfet  ki; bedenim  heyecanlı  olduğunda  ruhani  hazları  unutan  bendeniz, bedenimin  ağrılığından  inlediği  bu  zamanda  da  ruhani  tatlara  nail olsun.
   Kalp  ne  kadar  bahtiyardır  ki, senin  gibi  bir  sevgiliyi  seviyor  Allah’IM! O  ancak  böylesine  sonsuz, güzel  bir  sevgili  ile  tatmin  olabilir  zaten...  Sen ki  ebedisin,  seni  sevmenin   mutluluğu  ne  kadar  kalıcı  ve  güven  vericidir...
   Ne  hayat  ne  de  ölüm  seni  sevmenin  mutluluğundan  edebilir  bizi...
   Bütün  hatalarım  için, her  daim  senin  aşkın  haricinde  mutluluklar  aradığım  için, kalbimi  pişmanlık  duyguları  ile  beze  Allah’IM!
   B   edenimdeki  bu  rahatsızlığı  ruhumun  hidayetine  vesile  eyle  RABBİM!
   Hazır  maddi  şeylerden  tat  alamıyorken,  mutluluğu  yalnız  seninle  olmakta  bileyim  Allah’IM!
   RABBİM, sen  beni  nasılsan  öyle  görüyorsun; zaten  ve  eminim  ki, bende  seni  memnun  edecek  bir  şey  olmadığını  görüyorsundur. Ya  Rabbi; ben, kendimde  acılardan  başka  bir  şey  göremiyorum.
   RABBİM, bana  bak,  çektiğim  acıları  gör, beni  dertten  derde  koyan  hastalıklarımı  gör.
   Bak  bana ey  mukaddes  kurtarıcım! Senin  kudret  elinin  bende  açtığı  yaraları  gör. Merhametle  bak  şu  bedenime, acılarımı  şefkatinle  gör. Lütfet  de  bu  acılarım, senin  beni  hasta  yatağımda  ziyaret  etmene  vesile  olsun.
   YA  RABBİ, içimde  bencilliği  besleyen  o  kendine  acıma  duygusunu  sök  at. Acılarım  yüzünden  kendime  acıma  tuzağına  düşmekten  alıkoy  beni. Dünyevi  hazların  kaybına  razı  olanlardan  eyle  beni. Bu  hazların  kalbimi  asla  tatmin  edemeyeceğini  unutturma  bana.
   Kalbimi  acının  örtüsüyle  ört. Beni  ille  sağlık  ille  de  hayat  isteyenlerden  eyleme. Lütfet de  senin  bana  layık  gördüğün  her  hale  razı  olayım.
   Lütfet ki; sağlık da, hastalık  ve  ölüm de, hayat  da  benim  için  aynı  güzellikte  olsun. Senin, yalnız  senin  RABBİM  olduğunu  huzurla  kabul  etmemi  sağla. Rahmetini  üzerime  dilediğin  gibi  ver  ya da  al.
   Lütfet  de  senin  ebedi  rahmetine  tevekkül  edeyim, bana  senden  ne  gelirse  hepsini  itirazsız  kabul  edeyim.

‘‘PASCAL”
İnsana sadakat yakışır görse de ikrah
Doğruların yardımcısıdır Hz.Allah" Ziya Paşa

SerkaNReaL

Yüregine saglik

kardelen.1212

Allah RAZI OLSUN :x

armonya

Alıntı Yap
Allah RAZI OLSUN
Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...

ay-yüzlüm

Lütfet ki; sağlık da, hastalık ve ölüm de, hayat da benim için aynı güzellikte olsun.
Senin, yalnız senin RABBİM olduğunu huzurla kabul etmemi sağla.
Rahmetini üzerime dilediğin gibi ver ya da al.
Lütfet de senin ebedi rahmetine tevekkül edeyim, bana senden ne gelirse hepsini itirazsız kabul edeyim.

aminnn bihürmeti taha ve yasinn
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.