Sadakat islami Forum

BİLİM VE TEKNOLOJİ => BİLİM VE TEKNOLOJİ DÜNYASI => Konuyu başlatan: Lika - 02 Ağustos 2009, 19:06:24

Başlık: İranlı mucitten mayın arama keşif robotu
Gönderen: Lika - 02 Ağustos 2009, 19:06:24
(http://www.timeturk.com/images/news/310720091437438884827_2.jpg)

İranlı mucit Muctaba Kerimi, savunma sanayisinde kullanılabilecek mayın arame keşif robotu tasarladı.

FHA’nın bildirdiğine göre, yeni tasarımı hakkında konuşan İranlı mucit Muctaba Kerimi, robotun mayın arama ve keşif görevini yaptığını belirtti.

Kerimi, yeni akıllı robotun metalleri bir birinden ayırt edebildiğini, ayrıca yön, konum ve engelleri tespit edebilmek için kızılötesi bir sistemle donaltıldığını ve mayınların yerini büyük bir dikkatle tespit ettiğini kaydetti.

Hareket etmesini kontrol eden ek motorlarla donatılan yeni robotun ABR mikro kontroler yardımı ile programlandığını belirten Kerimi, robotun mayın arama ve keşif sisteminin tamamen otomatik olduğunu, robot için belli bir alan ve yüz ölçümünü programlamanın yeterli olduğunu ve robotun en kısa zamanda belirlenen alanı taradığını vurguladı.

Kaynak: TRK