iPhone 3G S, 28 Ağustos'ta satışta

Başlatan Lika, 22 Ağustos 2009, 00:46:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika



iPhone'un yeni modeli 3G S, 28 Ağustos'ta Vodafone ve Turkcell tarafından Türkiye'de satışa sunulacak.

Turkcell'den edinilen bilgiye göre, iPhoneseverler tarafından hayranlıkla karşılanan yeni model 3G S için mümkün olduğunca erişilebilir olması gözetilerek, abonelik kampanyaları düzenlenecek.

Kampanyaların ayrıntıları önümüzdeki günlerde belli olacak. Bir diğer operatör Vodafone, iPhone 3G S'i Türkiye'ye getireceğini açıklayan ilk operatör olmuştu. Vodafone yetkilileri de yeni modeli mümkün olduğunca uygun fiyatlarla tüketiciye sunma çalışmalarının sürdüğünü kaydettiler. Turkcell ve Vodafone 3G S modeliyle piyasada yeni bir hamle gerçekleştirirken, sektördeki diğer operatör Avea'nın, aynı dokunmalı ekran kategorisinde satışa sunduğu Blackberry Storm 9500 özgün yapısı ve tasarımıyla Türk tüketicilerinden büyük ilgi görmeyi sürdürüyor. Blackberry Türkiye'de Storm dışında diğer modelleriyle de hayran kitlesini büyük bir hızla artırdı ve önemli satış rakamlarına ulaştı. iPhone'un satışa sunulması, Nokia firmasının büyük ilgi gören N97 modeli ile Samsung ve Sony Ericsson'un modelleri arasındaki rekabeti iyice kızıştırması bekleniyor.

-EN HIZLI IPHONE-

ABD'de çıkışı Haziran ayında yapılan iPhone 3G'nin hızlandırılmış versiyonu 3G S (Speed) önceki modele göre birçok yenilik içeriyor. Yeni modelle web sayfalarını görüntülemek, uygulamaları çalıştırmak, ekleri açmak ve fotoğraf çekmek daha hızlı gerçekleşiyor. iPhone 3GS önceki modellere göre video çekme, düzenleme, sonrasında e-posta, MMS ya da MobileMe ile paylaşma olanağı sağlıyor. Gereç, 3-megapiksel otofokuslu ve dokunulan yere odaklanabilen kamerasıyla daha nitelikli fotoğraflar çekilmesini sağlarken, telefonun kes-kopyala-yapıştır fonksiyonuna kavuşan arayüzü geliştirilerek yenileniyor. iPhone'da yeni sürümün öne çıkarılan eklerinden biri olan "pusula"nın gerekliliği ise meraklılar arasında hala tartışılıyor. Sayısal pusula, yön bulma, haritalar kullanma gibi işlemlerde yardımcı oluyor. 3G S'e sesle telefon numarası arama, denetim fonksiyonunun yanısıra sadece kulaklıklarla iletişimi sağlayan bluetooth da yer alıyor.

-ÖN KAMERA NEDEN YOK?-

Modern tüketim ikonlarından biri haline gelen iPhone'un yeni modelinde de görüntülü konuşma yapma olanağı sağlayan ön kameraya yer verilmemesi üzerindeki tartışmalar da sürüyor. iPhone'un cihazlarında ön kameraya bilinçli olarak yer vermediği, bu tercihin tasarımın bir parçası olduğu görüşü ağırlık kazanıyor. (ANKA)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Ay Iıığı

1 seneden biraz daha uzun bir süre önce, sizlere Photoshop'un mobil versiyonunun geleceğini duyurulmuştu. Bu haberin üzerinden aylar geçmiş olsa da, Adobe verdiği bu sözü unutmadı ve sonunda iPhone için Photoshop uygulaması hazırladı. Böylece Adobe, sektördeki en önemli ihtiyacı gidermeyi düşünüyor. Zira kameralı cep telefonları için mevcut olan fotoğraf/resim düzenleme yazılımları oldukça yetersiz, buna rağmen ise talep büyük. Photoshop uygulaması da iPhone platformunda bu ihtiyacı gidermeye çalışacak.

Uygulamanın bir güzel yanı da, ücretsiz dağıtılacak olması. Evet, iPhone Photoshop uygulamasından Adobe, para talep etmeyecek. Henüz bu uygulama ile yapılabilecekler, normal Photoshop'un yapabildikleri ile bire bir aynı değil. Birçok özellikten vazgeçilmek zorunda kalınmış.

Kaynak: Shiftdelete