Gönderen Konu: Çeşni Tarifler  (Okunma sayısı 85806 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Kahvaltı Sofrası (sunu 2)
« Yanıtla #15 : 11 Ocak 2009, 12:39:33 »















ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:49:43 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Yoğun Çikolatalı Kurabiye
« Yanıtla #16 : 12 Ocak 2009, 07:39:49 »


Malzemeler;

*125 gr oda sıcaklığında tereyağı.
*1 su bardağı kahverengi şeker.
*3 çorba kaşığı toz şeker.
*4 çorba kaşığı kakao
*1 yumurta,
*1 + 3/4 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1/2 çay kaşığı tuz,
*1 su bardağı iri parçalara bölünmüş çikolata.

Hazırlanışı;
1.Önce tereyağı ve şekeri mikserde şeker eriyinceye kadar çırpın.

2.Sonra diğer malzemeleride ekleyerek çırpın.

3. Oldukça yumuşak bir hamur oluyor,( Dikkat;yumuşak oluyor derken yinede ele yapışmıyor)

4.fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve varsa dondurma kaşığı ile yoksa normal kaşıkla hamurdan parçalar alarak yağlı kağıda koyun.

5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:50:02 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Ayva Tatlısı
« Yanıtla #17 : 13 Ocak 2009, 20:32:13 »
Malzemeler;
*Dilediğiniz kadar ayva
*Toz şeker
*Limon suyu,
*Su
*Bir adet elma
*Üstüne kaymak yada krem şanti.



Hazırlanışı,

1. Öncelikle ayvaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Soyduğunuz kabukları atmayın, pişirirken kullanacağız ( Ayva suyunun jölelenmesini sağlıyorlar ).

2.Soyulan ayvaları enine ikiye ayırın ve bir kaşık yardımı ile çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarın. çekirdeklerini aymayın, tatlıyı pişirirken ayvalara kırmızı rengini vermesi için tencereye atarak kaynatacağız.

3. Ayvaları soyup ortalarını çıkardıktan sonra, limon suyu ile ovun ki kararmasınlar.

4. Ayvaları, yayvanca bir tencereye, oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Ayva kabuklarını tencerenin altına ve ayvaların arasına yerleştirin. Ayva çekirdeklerini de tencereye serpiştirin. Ne kadar çok çekirdek olursa o kadar çok kızarırlar.

5. Bir adet elma ile kabuklarını soyduğunuz bir adet orta boy ayvayı rendeleyin ve tencereye dizdiğiniz ayvaların oyuk kısımlarına birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.

6. Her bir yarım ayvanın üstüne küçük çay bardağı dolusu toz şeker dökün.

7. Yine tencereye her bir yarım ayva için aynı çay bardağı ile su ekleyin.

8. Ocağın altını önce hızlı açın, su kaynamaya başlayıncada kısın.

9. Ayvalar iyice pişip, tenceredeki su, köpük köpük olup, jöleleşinceye kadar, ayvalar çekirdeklerin rengini alıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 1-1,5 saat.

10. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve jöleli suyundan üstlerine gezdirdikten sonra soğutun. Kaymak veya krem şanti ile servis yapın.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:50:21 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Sade Poğaça
« Yanıtla #18 : 15 Ocak 2009, 00:05:16 »


Malzemeler;

*60 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*2 çay bardağı yoğurt,
*1 adet yumurta akı,
*1 çay kaşığı tuz,
*1 çay kaşığı toz şeker,
*1 paket kabartma tozu,
*1 çorba kaşığı sıvıyağ,
*3 su bardağı un
Üstü için;
*1 adet yumurta sarısı,
*susam
Hazırlanışı;
Tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun. Hamuru yarım saat üstü nemli bezle örtülü olarak dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:50:55 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Tavuk Şişli Pilav
« Yanıtla #19 : 16 Ocak 2009, 00:46:11 »


Malzemeler;
*3 kupa ( nescafe veya çay kupası olabilir) pirinç
*50 veya 75 gr arası tereyağı,( yağ oranını isteğinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı zeytinyağı ( pirince parlaklık verdiği için mutlaka eklerim)
*4,5 kupa sıcak su
*Yeterince tuz
*1 su bardağı kadar bezelye ve havuç karışımı ( konserve olabilir )
*Minik tavuk şişleri
*Tavuk şişlerini kızartmak için sıvıyağ, tuz, karabiber.
Hazırlanışı;
1.Pirinçleri bir kaseye alıp, üstüne iki tatlı kaşığı tuz serpin ve hemen üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyerek, en az bir saat bekletin.
2.Suda bekleyen pirinçleri soğuk su altında nişastalı kısmı ( beyaz suyu) gidinceye kadar ve duru, temiz bir su çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün . Ancak pirinçleri yıkarken çok fazla ezmeyin ki pirinçler kırılmasın.
3.Tereyağını tencereye alın zm2))Yağı köpük köpük oluncaya kadar eritin ve ısıtın. Ancak dikkat edin tereyağını yakmayın.
4.Isınan tereyağına yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri ekleyin, üstüne yeterince tuzunu atın ve pirinç taneleri saydamlaşmaya başlayıncaya kadar kavurun.
5.Kavrulan pirinçlerin üstüne 4,5 kupa sıcak su ekleyin.Su sıcak olduğu için hemen kaynamaya başlayacaktır. Bu aşamada siz ocağı oldukça kısın ve tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmesini bekleyin.
6.Pirinç suyunu çekip, pilavın üstünde göz göz delikler olunca ocağı kapatın ve pilavın en az yarım saat dinlenmesini bekleyin.
7. Bu arada isterseniz konserve , istersenizde haşlayarak hazırladığınız havuç ve bezelyeleri ( konserve kullanacak iseniz, iyice yıkayıp, süzün ) pilavın üstüne döküp, kapağını kapatın. Servisten hemen önce pirinçleri ezmeden bir kaşık yardımı ile alttan üste doğru hafif hafif karıştırın.
8.Minik tavuk şişleri tuz ve karabiber ilavesi ile kızgın yağda kızartın. Çabuk pişecekleri için çok fazla yağda tutmayın, sertleşebilirler. Kızaran şişleri kağıt havlu üstüne alarak, fazla yağını çektirin.
9.Pilavı çukur bir kaseye doldurup, hafifçe bastırın ve servis tabağına ters çevirerek yarım küre şekline getirin. Tavuk şişleri de güneş ışığı gibi, tavuğun çevresine yerleştirip, servis için masanıza yerleştirin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:52:17 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Meyve Salatası
« Yanıtla #20 : 17 Ocak 2009, 07:36:45 »


Malzemeler;(dondurma kasesi ile 12 adet salata çıkıyor)
*Elma ( iki adet )
*Armut ( orta boy iki adet )
*Muz ( iki adet )
*Ufak bir salkım kırmızı üzüm
*Ufak bir salkım yeşil üzüm
*1 adet nar
*2 adet kivi
*1 adet limon suyu
*4,5 su bardağı süt
*2 paket Dr Oetker beyaz çikolata sosu
*1 su bardağı kadar hindistan cevizi
*8 adet halley
*Rulo kat, gofret

Hazırlanışı;

1.Öncelikle limonun suyunu sıkın ve biraz su ilavesi ile derin bir kaba dökün.

2.meyvelerin kabuklarını soyun.Kivi ve nar hariç diğerlerini tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, limonlu suyun içine katıp karıştırın. ( limonlu su meyvelerin kararmasını önler )

3.Beyaz çikolata sosunu süt ile pişirin ve soğumasını sağlayın.Hindistan cevizini katıp karıştırın.

4.Halleyleri 8 parçaya bölün.

5.her bir kasenin altına 1'er servis kaşığı kadar çikolata sosundan döküp, üstlerine doğranmış üçer adet halley yerleştirin.

6.Halleylerin üstüne meyvelerden paylaştırın. Ancak en üste serpiştirmek için meyve ayırmayı unutmayın.

7.Meyvelerin üstüne, çikolata sosunu paylaştırın ve meyvelerin arasına sızması için, kaseleri hafifçe sallayın.

8.Sosun üstüne artan meyveleri serpiştirin. Ayıkladığınız nar tanelerini serpin.

9.Son olarak halka halka doğradığınız kivileri dekoratif bir şekilde yerleştirin ve istediğiniz adette rolukat gofretleri salataya saplayıp, yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:52:36 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #21 : 17 Ocak 2009, 09:49:20 »
*2 paket Dr Oetker beyaz çikolata sosu

Marka vermek! Bu malum sakıncalı markalar arasında mı? e52)) Neyse değilmiş... :p

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Mini Çokoprens Kurabiyeler
« Yanıtla #22 : 18 Ocak 2009, 11:04:20 »


Malzemeler;
*250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
*2 adet yumurtanın sarısı,
*2 çay kaşığı kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*2 yemek kaşığı kakao,
*4 su bardağı un.

Hazırlanışı;

1. Kakao hariç tüm malzemeyi karıştırarak güzelce yoğurun.

2.Yoğurduğunuz hamuru 3 eşit parçaya bölün ve bir parçasına kakaoyu katıp, iyice yoğurun.

3.Her üç parçayıda 1 cm kalınlığında merdane ile açın ve ortaya kakaolu gelecek şekilde üst üste koyun.

4.merdane ile çok fazla bastırmadan üst üste koyduğunuz daha önceden açılmış hamurları biraz daha açın ve inceltin. ( Çok bastırısanız iki renk hamur birbirine karışır.)

5.kalıplarla parçalara ayırdığınız kurabiyeleri, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında çok fazla kızarmadan pişirin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:52:56 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Limonlu Bisküvi
« Yanıtla #23 : 21 Ocak 2009, 09:04:56 »


Malzemeler;
*175 gr un,
*200 gr irmik,
*100 gr toz şeker
*100 gr tereyağı ( Oda sıcaklığında )
*2,5 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi( orjinal tarifte portakal kabuğu )
*2 yumurta

Hazırlanışı;
1.Un,irmik,şeker, yağ, yumurta ve limon kabuğunu bir çimdik tuzla mikserde karıştırın.
2.Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin.
3.Hamuru tezgah üzerine merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın ve herhangi bir kalıpla kesin.
4.Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye aralıklarla dizdiğiniz bisküvilerin kenar kısımları kızarınca fırından çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğutun.
NOT;Bisküvileri pişirirken muhakkak tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın yada muhakkak yağlayın. Çünkü tepsiye çok yapışıyorlar ve kırılmadan çıkmıyorlar.Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:53:12 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Meyvalı Kek
« Yanıtla #24 : 24 Ocak 2009, 09:25:46 »


Malzemeler;
*5 yumurta (oda sıcaklığında )
*2 su bardağı toz şeker
*250 gr erimiş,ılıtılmış tereyağı,
*1 su bardağı yoğurt,
*3-4 çorba kaşığı toz badem,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*3 çorba kaşığı limon suyu,
*1 kabartma tozu,
*1 çay kaşığı karbonat,
*3,5 su bardağı elenmiş un,
*1 adet tavla zarı büyüklüğünde doğranmış şeftali ( kabukları soyulmuş )
*2 adet tavla zarı büyüklüğünde doğranmış mürdüm eriği.
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın.
2.Sırasıyla tereyağı, yoğurt, limon kabuğu ve limon suyunuda ekleyip karıştırın.
3.Toz badem, kabartma tozu, karbonat ve unuda ekleyip güzelce karıştırın, meyvelerin yarısını karışıma ekleyin ve hamuru kek kalıbına dökün.
4.Meyvelerin diğer yarısınıda hamurun üstüne serpin ve biraz bastırarak hamurun içine girmesini sağlayın.( Aksi halde tüm meyveler dibe çöküyorlar)
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:53:29 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Pasta
« Yanıtla #25 : 30 Ocak 2009, 09:57:32 »


Pandispanya Malzemeleri;
*4 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak)
*1 su bardağı toz şeker
*1/2 çay bardağı su
*1 çay bardağı süt
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*1 çorba kaşığı nişasta
*1 nescafe kupası un

Krema malzemeleri;
*2,5 su bardağı süt,
*1 paket vanilyalı puding
*200 gr krema
İç malzemesi;
*Yeterince muz( veya çilek, ahududu, böğürtlen, vişne vb.)
Dış kaplama malzemesi;
*1 su bardağı süt
*1 poşet krem şanti
*Hindistan cevizi

Hazırlanışı;

1.Pandispanya için yumurtanın beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpın. Sarılarını da şeker ilavesi ile çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri de içine ekleyerek çırpın. Çırptığınız malzemeyi yumurta beyazı ile karıştırın. Karıştırma işlemini yaparken spatula kullanın ve yumurta aklarının sönmemesine dikkat edin.

2.Hazırladığınız pandispanyayı istediğiniz herhangi bir kalıba döktükten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Pişen pandispanyayı soğumaya alın.

3.Krema için pudingi 2,5 su bardağı süt ile pişirin ve ılınması için bir kenara alın. Ilındıktan sonra içine kremayı katıp, mikserle çırp.Krem şantiyi de sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.

4.Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. İsterseniz üçede bölebilirsiniz. Ancak o kadar yumuşak oluyorki ben iki katı kafi gördüm.

5.Kestiğiniz pandispanya katlarını sade sütle ıslattıktan sonra, kremadan bolca ara kata sürün ve üstüne muz dilimlerini aralıksız yerleştirin. Muzların üstüne ise çok ince bir kat krem şanti sürüp, ikinci pandispanyayı da sütle nemlendirdikten sonra üstüne kapatın.

6.Artan krema ile pastanın üstünü tamamen kaplayın ve yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra, kremanın üstünü krem şanti ile kaplayın ve bolca hindistan cevizini pastanın üstüne yayın.

7.Üstünü dilediğiniz şekilde, krema veya şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.
Pastanızı bir gece bu hali ile buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Afiyet olsun

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:53:48 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı ene dost

  • yazar
  • ****
  • İleti: 594
  • 'Araz'
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #26 : 30 Ocak 2009, 14:39:18 »
Kartopu bi harika zs2))
Deneyelim inşaAllah.
Emeğine sağlık...
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Patatesli Top Kek
« Yanıtla #27 : 01 Şubat 2009, 02:29:16 »
Teşekkürler,  :)



Malzemeler;
*2 adet patates ( Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
*2 su bardağı yoğurt,
*3 su bardağı un,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*3 adet yumurta,
*1 paket kabartma tozu,
*100 gr kadar sert beyaz peynir.( minik minik doğranmış)
*1 çay kaşığı tuz,
*1 çay kaşığı kakule,
*2 çorba kaşığı susam,
*karabiber, pulbiber.
Hazırlanışı;
1.Yumurtalar ile yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpın.
2.Un,tuz, kabartma tozu, kakule, susam ve baharatları ekleyerek karıştırın.
3.Patates ve peyniride ekleyip karıştırdıktan sonra, muffin kalıplarına yerleştireceğiniz, muffin kağıtlarına paylaştırın ve üstlerine bolca susam serpin.
4.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:54:06 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6601
Galate Unlu Poğaça
« Yanıtla #28 : 05 Şubat 2009, 18:33:33 »


Malzemeler;
*2 yumurta,
*1 paket tereyağı( 250 gr ve oda sıcaklığında )
*1 su bardağı zeytinyağı,
*1 su bardağı yoğurt,
*2 paket kabartma tozu,
*tuz
*250 gr peyaz peynir ( rendelenmiş olacak )
*Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olup, fazla sert olmamalı)
*Üstü için yeterince galeta unu
Hazırlanışı;
Tüm malzeme karıştırılarak güzelce yoğurulur. Rendelenmiş peynir en son hamura katılarak, hamurla iyice karışması sağlanır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınıp, yuvarlanır ve üst kısımları galeta ununa bulanır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 10:54:28 Gönderen: Tuğra »
*~*~* TUĞRA *~*~*

Çevrimdışı lalegül

  • yazar
  • ****
  • İleti: 513
    • Sidre.net
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #29 : 05 Şubat 2009, 23:28:37 »
Teşekkürler.
Şu rahmete bakın ki,
insanlar bütün azalarıyla günah işlerken,
sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.

Aziz Mahmud Hüdai (k.s)