MAKARNA BÖREĞİ:
Malzemeler:
* 1 paket pastavilla kelebek makarnası
* 2 sb süt
* 4 yumurta
* 1 su bardağının 4/3'ü kadar sıvıyağ
* 3 yufka
* 300 gr. yağlı beyaz peynir
* 250 gr kaşar peynir
* 1 bağ maydanoz
Hazırlanması:
1. 1 paket makarnayı haşlıyoruz ve haşanlandıktan sonra süzüyoruz.Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş kaşar ilave edip, harmanlıyoruz. Süt, yumurtanın beyazı , sıvıyağ biraz tuz karıştırılıyor.Fırın tepsisi yağlanır ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyulur.
2. Haşlanmış makarnanın yarısı yufkanın üzerine dökülür. Hazırlanan süt karışımının 3/1'i makarnanın üstüne dökülür. 2. yufkayı tepsinin içine taşmayacak şekilde büzerek yerleştiririz. Kalan makarnanın tamamıda 2.katın üstüne konulur. Aynı şekilde hazırlanan süt karışımından makarnanın üstüne koyulur.
3. Son 3. yufkayıda tepsiden taşmayacak şekilde büzerek koyarız. Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatılır. Son kalan süt karışımı son katın üstüne dökülür. Kalan 4 yumurta sarısı karıştırıldıktan sonra yufkanın üstüne sürülür. Küçük küçük tereyağ parçaları üstüne koyulur ve 2 saat dışarıda bekletilir. Sonra fırına verilerel 180 derecede pişirilir.
...
Sebze Karışımlı Salata:
Malzemeler
* 1 kg kabak
* 1 kg havuç
* yarım kavanoz bezelye
* 250 gr. turşulu yeşil zeytin
* yarım demet dereotu
* 1 konserve mısır
* 250 gr. süzme yoğurt
* yarım kg kavanozda közlenmiş kırmızı biber
Hazırlanması::
1. Kabak ve havucu şerit şeklinde bir parmak kalınlığında doğrayın. Zeytinleri de halka halka doğrayın. Kabak ve havuç doğrandıktan sonra az yağda pişirin.
2. Kalan malzemelerle birlikte karıştırıldıktan sonra üzerine tuz ilave edin.
Üzümlü Pasta:
Malzemeler:
* 1 kg süt
* 2 yk un
* 2 yk nişasta
* 1,5 sb şeker
* 1 tane vanilya
* 100 gr tereyağı
* 1 yumurta
* 1 paket krem şanti
* 200 gr. kedidili
* Üzüm
* Böğürtlenli çilekli hazır sos
Hazırlanması:
1. Süt, un , nişasta, şeker, vanilya, tereyağı ve yumurtayı karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra 1 paket krem şanti üstüne dökün ve mikserle çırpın.
2. Borcamın altına kremanın yarısı koyun. Üstüne kedidili yerleştirin. Kalan kremayı kedidilinin üstüne dökün.
3. Tane şeklinde üzümleri kremanın üstüne yerleştirin ve hazırlanan sosu üzümlerin üstüne dökün.
.
Yonca'nın Poğaçaları
Malzemeler
* 2 su bardağı süt (ılık)
* 1 küçük maya veya 1 paket instant maya
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaş. tuz
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 yumurta (akı ve sarısı ayrı olacak)
* 5,5-6 bardak un
Hazırlanması:
1. Ben hamuru ekmek makinasında yaptım. Makinanızın kalıbına önce sütü, yağı ve yumurta akını ekleyin. 5 bardak kadar unu üzerlerini kapatacak şekilde serpin. Karşılıklı kenarlara tuz ve şekeri ekleyin. Unun ortasını açıp instant mayayı dökün. (Makinanızda sıvılar en son ekleniyorsa sırayı tersine çevirin) Mayalama ayarına getirin (yaklaşık bir saat) İlk karıştırma esnasında gerekirse bir miktar daha un ekleyin.
2. Eğer elde yapıyorsanız sütün içine mayayı ve şekeri koyup iyice karıştırın, 20 dakika bekletin. Başka kapta 1 yumurtanın akını kaba koyun, tuzu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Daha sonrada beklettiğiniz sütü karışıma dökün. Hepsini karıştırın, en son unu eleyerek dökün. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olacak kadar yoğurun. 1 saat kadar bekletin.
3. Yağladığınız tepsiye cevizden biraz daha büyük olarak koparıp yuvarlayıp dizin. Ayırdığınız sarıyı üzerlerine sürün, isterseniz çörek otu serpin. 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
..
Afiyet olsun
.
portakalagaci