Gönderen Konu: Çeşni Tarifler  (Okunma sayısı 141266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Fransız Keki
« Yanıtla #45 : 24 Şubat 2009, 10:07:02 »



Malzemeler;
*3 adet oda sıcaklığında yumurta,
*180 gr oda sıcaklığında margarin ( Tereyağı kullanılması tavsiye edilir)
*180 gr toz şeker ~ 1 su bardağı
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*Yarım paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*1 su bardağı kuş üzümü ( Yaklaşık 1 su bardağı su ile haşlanmış ve soğutulmuş olacak)
*2 su bardağı un.

Hazırlanışı;

1.Oldukça yumuşak olan margarin ve şekeri krema gibi oluncaya kadar çırpın.
2.Yumurtaları teker teker kırarak, çırpmaya devam edin.
3.Karışıma, sırasıyla limon kabuğu, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip iyice karıştırın.
4.En son, haşlanmış olan kuş üzümlerini de ekleyerek karıştırın.
5. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com

« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:57:44 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı adilcevaz

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 235
  • susukunlugum asaletimdendir.
fincan böregi
« Yanıtla #46 : 24 Şubat 2009, 10:36:35 »
bende sürekli yaptıgım buzlugumda bulunan bi tarifi paylaşim bari..

malzemer,
yufka,
iç harç(zevkinize göre patates,peynir,kaşar,ıspanak,veya kıymalı harç hazırlayabilirsiniz.)
isterseniz arasına yufkaları sararken süt sürebilirsiniz.

yapılışına gelince;
yufkaları 3,5 parmak genişliginde uzun uzun kesiyoruz.çok uzun olanları ikiye bölüyoruz.zevkinize göre seçmiş oldugunuz harçtan,bi tatlı kaşıgı veya çay kaşıgı zevkinize göre,koyup üçgen üçgen muska gibi sarıyoruz yufkaları.daha sonra buzluga atıp kahvaltılarde 5-6 tane çıkarıp tavada kızartıp servis yapıyoruz.veya misafiriniz geldiginde de yapabilirsiniz.umarım begenmişsinizdir.

ayrıca sizin yazdıgınız tariflerinizde çok enfes görünüyodu.ellerinize saglık.
Bütün dünyayı verseler gamım bitmez nedendir bu
Taa ezelde gam turabıyla yoğrulmuş bendendir bu
Terk etme insafı makamı imtihandır bu
Gelen gider giden gelmez iki kapılı handır bu!

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Portakallı Ve Kakaolu Kek
« Yanıtla #47 : 28 Şubat 2009, 10:24:18 »
Teşekkür ederiz  :)
----------------------------------



Malzemeler;

*175 gr oda sıcaklığında tereyağı,

*2 su bardağı şeker,

*3 adet oda sıcaklığında orta boy yumurta,

*2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,

*1,5 adet portakalın suyu,( 1 su bardağı olacak )

*25 gr kakao ( yaklaşık iki dolu çorba kaşığı kadar )

*2 + 2/3 su bardağı elenmiş un

*1 paket kabartma tozu

*1 su bardağı damla çikolata

Üstüne,

*Yarım adet portakalın suyu ( küçük bir çay bardağı kadar )

*Hindistan cevizi

*Rendelenmiş portakal kabuğu.

Hazırlanışı;

1.Tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. ( Havalar soğuk olduğu için tereyağı çok yumuşamayabilir. Böyle durumlarda çırpma kabını ılık su dolu başka bir kabın içine koyarsanız daha rahat çırpabilirsiniz )

2.Rendelediğiniz portakal kabuklarını da yağ ve şeker karışımın koyup, kokusunu vermesi için bir müddet de böyle çırptıktan sonra yumurtaları teker teker karışıma ekleyin. Önce bir yumurtayı ekleyip çırpın, sonra diğerini ve en son üçüncü yumurtayı karıştırın.

3. Kabartma tozu, kakao ve unu beraber eleyin. Portakal suyunu da karışıma ekledikten sonra unlu malzemeyi de ekleyerek iyice çırpın.

4.Damla çikolatalıda ekleyip, baton kek kalıbınıza veya ufak boy herhangi bir kek kalıbına döktüğünüz kekinizi, önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdan batırarak test edebilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Pişen kekinizi fırından çıkardıktan sonra portakal kabuğu rendesini ve hindistan cevizini üstüne serpin ve yarım portakalın suyunu üstüne dökün. Bu şekilde hem portakalkabuğu hemde hindistan cevizi kekin üstüne sabitlenmiş oluyor. Afiyet olsun

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:58:10 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Sosisli Muffin
« Yanıtla #48 : 02 Mart 2009, 09:33:11 »


Malzemeler;
*4 yumurta,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*1 su bardağı yoğurt,
*1 paket kabartma tozu,
*1 çay kaşığı tuz,
*3,5 su bardağı un,
*100 gr peynir,
*Arzu ettiğiniz kadar sosis,salam veya sucuk
*5-6 dal dereotu
Hazırlanışı;
1. Yumurtalar çırpılır, yağ, yoğurt ilave edilerek tekrar çırpılır.
2. Kabartma tozu ve un elenerek sıvı karışıma eklenir.Tuz da ilave edildikten sonra karışım iyice karıştırılır.
3. Peynir rendelenir,sosisler uygun büyüklükte doğranır, dereotu kıyılır ve hamur karışımına eklenerek karıştırılır.
4. Elde edilen bu karışım, içine muffin kağıt döşenmiş, muffin kalıplarına, kağıdın yüksekliğini aşmayacak ölçüde paylaştırılır.
5. Muffinler önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirilir.
6. Fırından çıkan muffinlerin üstünü hafif bir mutfak bezi ile örterseniz, üstleri kuruyarak sertleşmez.

ufukmutfakta.blogspot.com

« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:58:39 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Sarıyer Böreği
« Yanıtla #49 : 05 Mart 2009, 09:55:39 »


Malzemeler;
* 2 adet yufka,
*2 adet yumurta,
*1/2 su bardağı sıvıyağ,
*1 su bardağı soda,
İç Malzemesi;
*200 gr kadar kıyma,
*2 adet orta boy kuru soğan,
*1/2 demet maydanoz,
*1 kahve fincan kadar dolmalık fıstık,
*1 kahve fincanı kadar kuş üzümü,
*tuz, karabiber.
*2 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı;
1.Öncelikle soğan yemeklik doğranır. Kıyma,soğan ve dolmalık fıstık yağda kavrulur. Yıkanıp ince doğranmış maydanoz ve yıkanıp, suda biraz bekletilmiş kuş üzümü eklenerek kıymalı için altı kapatılır ve ılınması beklenir.
2.Bir yufka tezgaha serilir. Üstüne çırpılmış yumurta, sıvıyağ ve soda karışımından güzelce sürülür. Yufka yarım daire şeklinde katlanır.
3.Hazırlanan iç malzemesinin yarısını, yarım daire şeklindeki yufkanın düz kenarına uzunlamasına yayılır ve yufka çok sıkı olmamak şartı ile rulo halinde sarılır.
4.Rulo şeklinde sarılan yufkalar tepsinizin büyüklüğüne göre, U harfi şeklinde yan yana yerleştirdikten sonra üztlerine yumurta sarısı sürülür, susam veya çörekotu serpilip, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kıazrıncaya kadar pişirilir.
5. Mümkün olduğu kadar fazla soğutmadan dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:59:01 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Tavşan Sepeti,Hediyelik
« Yanıtla #50 : 06 Mart 2009, 09:46:09 »


Malzemeler;
*250 gr margarin veya tereyağı,
*3 orta boy yumurta,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*2 çay kaşığı tarçın,
*1 çay kaşığı zencefil,
*1 çay kaşığı kakule,
*1 paket patates nişastası,
*3,5 - 4 su bardağı un.
*yeteri kadar beyaz ve sarı şeker hamuru,
*taş şeklinde ufak çikolata taneleri.
Hazırlanışı;
1.Tüm kurabiye malzemesi iyice yoğurulduktan sonra yarım saat kadar dolapta dinlendirilir.
2.Dolaptan çıkarıldıktan sonra az bir miktarı ayrıldıktan sonra, geri kalan kısım unlu zeminde merdane ile açılır ve tavşan kurabiye kalıbı ile kurabiyeler çıkarılır. İsterseniz siz koyun, at, kaz veya benzeri kalıplarla yapabilirsiniz.
3.Kurabiyeler önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir ve soğutulur.
4.beyaz şeker hamuru açılarak, aynı kalıpla kesilir ve üstlerine bal sürülmüş olan kurabiyelere yapıştırılır.
5. Bu arada ayırdığınız kurabiye hamurunu tekrar unlu zeminde açıp, yuvarlak bir çember kalıpla sepetin alt tabanını oluşturmak üzere parça çıkarın. Normal bir yemek tabağı büyüklüğünde olabilir. Bu parçayı da pişirin ve soğutun.

6.Hazırlayacağınız çok az bir royal icing ile ( kurabiyeNİN evden arta kalan icingi kullanılabilir) tavşanları, yuvarlak pişiridiğiniz alt taban olacak kurabiyenin kenarlarına yapıştırın. Taş şeklindeki çikolatalarıda en dış kısıma royal icing yardımı ile yapıştirin ki bahçe süsü olsun. Bu şekilde bir gece icing kuruyuncaya kadar bekletin.

7. İçine ben beyaz tül parçası yerleştirin ve onun üstüne çikolataları dizin.Başka bir malzeme ile altını süsleyebilirsiniz.



Kurabiye sepetinin içi doldurulmamış hali.

ufukmutfakta.blogspot.com

« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:59:22 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Parfe
« Yanıtla #51 : 06 Mart 2009, 12:00:02 »

Parfe
Süre:15 dk - 8 Kişilik



Malzemeler:

- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 17 tane petibör bisküvi
- 1 su bardağı toz şeker
   

Yapılışı:

Bisküviler robotta un haline getirilir.Yarısı kalıbın altına konur.2 yumurtanın beyazı şekerle çırpılır. Sarısı tek çırpılır.Ayrı bir kapta 2 bardak süt ile krem şanti çırpılır.

Portakal suyu ve vanilya krem şantiye katıldıktan sonra çırpılmış yumurtalarda ilave edilir.Kalıba dökülür.Üstüne ayrılan bisküviler dökülür.

Buzluğa konulur.Donduktan sonra servisten önce biraz dışarda kalması tavsiye edilir.


« Son Düzenleme: 06 Mart 2009, 12:04:24 Gönderen: günbatımı »
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Peynirli Kolay Gözleme
« Yanıtla #52 : 08 Mart 2009, 10:46:36 »
Teşekkürler   :)

----------------------------------------


Malzemeler: 3 yufka yarım kilo lor peyniri yarım demet maydonoz yarım su bardağı sıvıyağ tereyağı

Tarifi:
Hazırlanışı: Maydonozlar ince ince kıyılır ve lor peyniriyle karıştırılır.Yufkalar dörde bölünür.yufkanın ortasına ve yanlarına maydonozlu lor karışımı yayılır. Önce alt 2 köşeden sonrada üst köşeden karlanır. Teflon tavada çok az sıvı yağ ile arkalı önlü pişirilir.Tavadan alınırken üstüne tereyağı sürülür. 

ekolay
 
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:59:53 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Çikolatalı Pasta
« Yanıtla #53 : 10 Mart 2009, 09:26:13 »


Malzemeler;
*1 paket kakaolu Crem Ole,
*2 su bardağı süt,
*100 gr bitter kuvertür çikolata,
*100 gr krema,
*1 su bardağı vişne,
*1 su bardağı böğürtlen,
*1 su bardağı parça çikolata,
*Pandispanya katlarını ıslatmak için şerbet veya meyve suyu.
*Üstünü süslemek için çikolatadan boncuk pasta süsü ve şeker hamuru

Hazırlanışı;
1.Pandispanyayı buradaki gibi hazırladıktan sonra 24 cm'lik yuvarlak kalıba dökerek önceden 180 derecede ıstılmış fırında pişirip, soğutuyoruz.
2.Soğuyan pandispanyayı üç eşit kata bölüyoruz.
3.Katların her birini şerbet yada dilediğimiz bir meyve suyu ile ıslatıyoruz.
4.Çikolatayı benmari yöntemi ile erittikten sonra kremayı içine katarak iyice mikserde çırpıyoruz ve yarım saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz.
5.Crem oleyi, soğuk 2 bardak sütle iyice çıptıktan sonra buzdolabındaki çikolatalı ganaj ile karıştırıp, tekrar çırpıyoruz.
6.Islatmış olduğumuz pandispanya katlarına hazırladığımız bu kremadan sürüp, üstüne, vişne, böğürtlen ve parça çikolatalar serpip, üç katı bu şekilde tamamlıyoruz.
7.Pastanın dış yüzeyini artan krema ile güzelce kapladıktan sonra çikolata boncuk süsleri her tarafını kaplayacak şekilde yapıştırıyoruz. Çikolata boncuk süs bulamazsanız, çikolata rendesi ile de bu süslemeyi yapabilirsiniz.
8.Sarı şeker hamurunundan elinizde yapacağınız yuvarlaklar ve çiçeklerle de pastayı istediğiniz gibi süslüyorsunuz. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:00:17 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Zerde
« Yanıtla #54 : 10 Mart 2009, 13:39:31 »

Zerde
Süre:50 dk - 5 Kişilik



Malzemeler:
- Yarım su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı safran
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 çorba kaşığı çamfıstığı
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü
- 2 çorba kaşığı gülsuyu
   
Yapılışı:
Pirinçleri ayıklayıp, bol suyla yıkayın. Suyunu süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve yumuşayana dek haşlayın. Pirinçler yumuşadığında kalan iki parmak suyu da tencereye aktarın. Nişastayı çok az su ile ezip, topaksız bir kıvama getirin. Safranı da çok az su ile eritip, tencereye aktarın.

Şekeri ve sulandırdığınız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak, pirinçlerin üzerine ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Hazırladığınız zerdeyi kaselere doldurun. Üzerine kuşüzümü, çamfıstığı ve gülsuyu serpin.

Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Şip Şak Poğoça
« Yanıtla #55 : 12 Mart 2009, 09:18:22 »


Malzemeler
*yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
*1 tane kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*aldığı kadar un
*içi için peynir
Bütün malzemeler karıştırılarak un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulup içine peynir koyup 175 derecede pişirilir.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:00:44 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Mandalinalı Tart
« Yanıtla #56 : 14 Mart 2009, 08:31:29 »


Malzemeler;
Hamur malzemesi;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 fincan süt,
*1 yumurta,
*1 paket kabartma tozu,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*2,5 su bardağı un.

Krema malzemeleri;
*2 su bardağı süt,
*4 yemek kaşığı şeker,
*1 yenek kaşığı tepeleme un,
*1 yemek kaşığı tepeleme nişasta,
*1 yumurta,
*1 paket vanilya,
*1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin.
*100 gr kadar labne peynir,
Hazırlanışı;
Soğuk sütüne içine labne peynir hariç tüm malzemeyi katarak karıştırın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Pişen kremaya biraz ılındıktan sonra labneyi ekleyin ve mikserle en az 5 dakika çırptıktan sonra, pişmiş ve soğumuş tart hamurunun üzerine dökün.Canınız hangi meyveyi istiyorsa onunla süsleyebilirsiniz. Meyveleri yerleştirdikten sonra üstlerine çok az bal sürünki hem kararmasınlar hemde parlak görünsünler. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:01:07 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Fındıklı Kurabiye
« Yanıtla #57 : 15 Mart 2009, 08:57:48 »


Malzemeler;
*125 gr tereyağı,(oda sıcaklığında)
*1 yumurta,
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 paket kabartma tozu,
*1 paket vanilya,
*1 su bardağı iri dövülmüş fındık.
*Alabildiği kadar un.

Hazırlanışı;

1.Fındık hariç tüm malzeme yoğurularak ele yapışmayan bir hamur yapılır.
2.Hamura fındık ilave edilerek yoğurulur ve cevizden biraz daha küçük parçalar hainde yuvarlanır.
3.Bir kısmı iri dövülmüş fındığa bir kısmı çikolata pasta süsüne batırılarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirilir.
4.180 derecede ısıtılmış, sıcak fırında kızarmadan pişirin ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:01:33 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Mantarlı Kiş
« Yanıtla #58 : 16 Mart 2009, 21:23:18 »


Malzemeler;
Hamuru için,
*100 gr küp doğranmış soğuk tereyağı,
*1 yumurta,
*1 çay kaşığı tuz,
*1/2 çay bardağı süt,
*2 su bardağı un.
Üst malzemesi;
*2 yumurta,
*1 su bardağı kadar tavuk göğsü ( haşlanmış ve ufak ufak parçalanmış)
*1 su bardağı konserve bezelye ,
*1 su bardağı konserve mantar ( dilim dilim doğranmış)
*200 gr krem peynir,
*1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
*1/2 su bardağı krema ( yaklaşık 100 gr kadar oluyor)
*1 tutam tuz.
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemesini karıştırıp bir güzel yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendirelim.
2.Dinlenen hamuru pişireceğimiz kalıbın ölçülerinde merdane ile açalım ve kalıbın yanlarınıda kaplayacak şekilde yerleştirelim.
3.Hamurun ortasının kabarmaması için, aynı ölçülerde keseceğimiz yağlı kağıdı yerleştirdikten sonra üstüne bakliyat (nohut yada fasulye) yerleştirip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerinden yağlı kağıdı ve bakliyatı alalım.
4. Hamurumuz soğurken, yumurtaları çırpalım ve içine peynir ile kremayı katıp, çırpmaya devam edelim.
5.Sıvı karışıma kaşar peynir, tavuk, bezelye ve mantarı katarak karıştıralım ve bu karışımı soğuyan kiş hamurumuzun üstüne yayıp, 200 derecede sıcak fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
6. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:01:56 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Bardak Böreği
« Yanıtla #59 : 17 Mart 2009, 09:46:46 »


Hamur malzemesi;

*1 su bardağı erimiş tereyağı
*1 adet yumurta,
*2 çay bardağı süt,
*1 çay kaşığı karbonat,
*1 çay kaşığı tuz,
*Aldığı kadar un.

İç Malzemesi;

*4 adet haşlanmış orta boy patates,
*2-3 dal yeşil soğan,
*100 gr kadar kavrulmuş kıyma ( Tarifte 1 çay bardağı kadar peynir )
*4-5 dal maydanoz,
*karabiber, tuz, pulbiber.

Üstü için;

*1 adet yumurtanın sarısı,
*1 tatlı kaşığı sıvıyağ,
*susam, çörekotu. ( Tarifte haşhaş kullanılmış)

Hazırlanışı;

1.Tereyağını eritip, ılıtın.İçine yumurta, süt, karbonat, tuz ve unu ilave dein.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

2.Hamurun üstünü örterek 20 dk. dinlendirin.

3.Patatesleri haşlayın ve çatalla ezin. Kıymayı bir yemek kaşığı sıvıyağ ilavesi ile kavurun. Patatesleri, kıymayı, ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz, karabiber ve tuzu birbirine karıştırın.

4.Hamuru merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın ve bir su bardağı yardımı ile daireler oluşturun.

5.Bir daire alın ve üzerine patates sürün. İkinci daireyide fazla bastırmadan onun üstüne kapatın. Daireler bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edin. Hamurun üstte kalan kısmına sıvıyağ ile çırptığınız yumurta sarısı sürüp, susam yada çörekotu serpin.

6. Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Not: Birleşim yeri olmadığı için börekler piştikten sonra kenarlarından ayrılacakmış gibi görünüyor. Ama aradaki patates tuttuğu için ayrılmıyorlar.Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com

« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 12:02:19 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠