Osmanlı tokatı nerden geliyor?

Başlatan Fatihan, 04 Mayıs 2007, 15:20:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fatihan

Osmanlı tokatı nerden geliyor biliyor musunuz?

Osmanlı zamanında ordu çeşitli birliklerden oluşuyordu. O birliklerden biri de Tokatçı grubu idi.
:arrow: Tokatçı denilen askerler devşirmelerden oluşur ve gayet iri yapılı, iri elli kişilerdi.
:arrow: Bunların özel çalışma salonları vardı. Salonlarda mermerden yapılı olan büyükçe kolonlar vardı.
:arrow: Tokatçılar bu mermer kolonları tokatlayarak ellerini daha da geliştirirlerdi.

Savaş sırasında ordunun en arkasında bulunur savaşın sonlarına doğru hızla savaş alanına girer ve bitkin durumda olan düşman askerlerini tek tokat darbesiyle yerle bir ederlermiş. Tokat attıkları kişinin yüzünü içeri çökertir ve beyin kanaması geçirmesine sebep olarak öldürürlermiş.
iste böyle Nam-ı değer OSMANLI TOKATI buradan geliyor

Ahi

[glow=yellow,2,300]Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. – Schopenhaver[/glow]

enfa

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Vuslat Yolcusu

Alıntı yapılan: "Ahi"Bilgi için sağol.

Gül_Sultan

Ewet okumuştum bunu biliyorum. Ellerine saglık kardeşim.
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

Himmet

Alıntı YapEwet okumuştum bunu biliyorum. Ellerine saglık kardeşim.
Teşekkür ederiz..
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

Oruc_Reis

su an o tokatlara ihtiyac var  hem de acil su munafiklar gurubuna oyle bir osmanli tokati gerek
cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

Fatihan

Alıntı yapılan: "EL-ENSAR"su an o tokatlara ihtiyac var  hem de acil su munafiklar gurubuna oyle bir osmanli tokati gerek

:x

gül_mira

eline sağlık inanın bilmiyordum osmanlımız her yönden mükemmeldi tokadının sırrını da öğrenmiş olduk sayenizde
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa,rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme,derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...

Fatihan

Alıntı yapılan: "EL-ENSAR"su an o tokatlara ihtiyac var  hem de acil su munafiklar gurubuna oyle bir osmanli tokati gerek

Onlara daha şiddetlisi gelir belki..

sentez

YAŞASIN AYNI GÜNEŞİ EMZİRİP İKLİMLERE İKLİMİMİZDEN ALIN TERİ İLE SUNDUĞUMUZ ÜRÜNLER...
(kalbimde ve dualarımda daima SİZ ler olacaksınız.bunda asla şüpheniz olmasın..)

Uludag

Bizim ecdadımızın çin savaşçılarından nesi eksik...  &)
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

sensör

çok şaşırdım...

demek asılsız söz yok...

ihvan

teşekkürler.yeni öğrendim bu lafın nereden geldiğini.

yamakasi

ben buralardan gider oldum
kalanlara selam olsun......