Ailem kapanmamı kabul etmiyor, ne yapmalıyım? *

Başlatan Henna, 23 Kasım 2004, 19:02:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Henna

Selamunaleykum cumleten:)
Kusura bakmayin belki benim konu basligi bu forum icin uygun degil ama sayilara bakilirsa en aktif  forum olarak burasi gorunuyor, o yuzden hepinizden ozur dileyerek burda soze basliyorum..

Kisaca bahsedecegim, eminim daha once cok orneklerini gormus, duymus, yasamissinizdir..

Nerden baslayacagimi bilemiyorum :(

Kisa ve oz olarak..

Bir sure once kapandim Allah'in izniyle (cok sukur... ) Ancak namazinda, orucunda olan ailem bu duruma cok siddetli bir bicimde karsi cikti. Ozellikle annem benimle bir daha kesinlikle gorusmek istemedigini mail yoluyla bana bildirdi:(((((
Ben yurtdisinda esimle birlikte yasiyorum, onlar ise Turkiye'de.. Kalkip gitsem kapidan kovulma riski var.. Telefonda simdilik sadece cok daha anlayisli davranan babamla konusabiliyorum.. Annem telefonlarima cevap vermiyor. Bana yazdigi mailde, ataturkcu ailenin kizina yakismayacak sekilde davrandigimi soylemis.. Kardesime gore, kapanmama degil, kapanma seklime kiziyorlarmis.. Carsafa da girmedim ama neyse..
Babami ikna etmeye calisiyorum, bilmiyorum beni ne kadar dinliyor ama annemi kesinlikle ikna edemiyorum..

Annem beni kesinkle Turkiye sinirlari icinde gormek istemedigini yazmis...

Evli barkli (ki esim beni kesinlikle destekliyor), kendi hayati olan ve sirf Allah rizasi icin (aileme gore tarikata vs girdim ki karsi degilim, girebilirdim de ama hayir girmedim!! beynim yikandi, Turklugumu unuttum, Pakistanlilar vs gibi yasamaya basladim vs vs) ornek bir musluman gibi yasamaya calisan bu kardesinizin bundan sonra yapmasi gereken nedir?

Bir kac kisi ile gorustum, bu konuda ozellikle sonradan musluman olmus kisiler icin aileleriyle iliskileri vs uzerine yazilmis yazilar okudum, evet aileme karsi son derece sabirli ve anlayisli olmam gerekiyor vs vs.. Bunlar benim sorunumu cozebilecek seyler degil, onu bastan soyleyeyim.. Soyle dusunun ki, hayatimin sonuna kadar annem yuzume bakmayabilir, ikna olmayabilir, kesinlikle beni gormek istemeyebilir...  Son derece solcu ve ataturkcu cevreleri icin utanc kaynagi olmus durumdayim sanirim...

Bir daha hayatimin sonuna kadar Turkiye'ye adim atmak istemiyorum:((

Kafam karisik ve cok uzgunum... Birileri bana ne yapmam gerektigini soylesin lutfen.. :(((((((((

Dua edin benim icin please:((((((((

BAHADIRHAN

ben psikolag, insan sarrafı yada bi uzman değilim ama hayatımda edindiğim tecrübelere dayanarak şunları yazabilirim.

Öncelikle hayatında böyle bir değişiklik, erdemlik yaptığın için Yüce Allah razı olsun, İmanını son nefesine kadar daim kılsın...

Evliymişsin onun için; ailenden önce kocayın sözlerine kulak asmalısın. VE öle namazlı, oruçlu bir aile yaptığın bu davranışa sevinmeli, arka çıkmalıdır bence.

Eğer yağtığın bu değişiklikten sonra şuan mutlu isen bırak herşey böyle kalsın. Bir süre bekle, işleri zamana bırak. Aİlen bu davranışa sevinecek, seni daha iyi anlayacaklardır.
annenle sonra telefonla vs. konuşursun, anlaşırsın. Hiç bir anne yavrusunun kötülüğünü istemez. Annen şuan içinde bulunduğu ortamdan dolayı geçiçi bir süreliğine küpürmüş sana sinirlenmiştir. Ama bu geçicidir. bir süre sonra kalbi yumuşar.

.....
Koçanla, yavrularınla sana mutluluklar dilerim... Herşey gönlünce olsun

Henna

selamunlaeykum,

cok tesekkur ederim... Allah sizden razi olsun.. Yazilarinizi okuyunca biraz daha iyi hisettim kendimi..

InsAllah dedigini gibi yumusarlar ama bilmiyorum:(( Allah'tan umut kesilmez tabii:))

Yine de annemi uzdugum icin icim rahat degil... Buna karsilik, ailemin istegine karsilik Allah'in emri.. InsAllah iyi niyetime karsilik yuce Rabbim anne babamin yuregini yumusatir....

Evet, namazlarinda, niyazlarindalar... ancak... "turban" kavrami insanlarin gozunu kor, kulagini sagir ediyor... Basortusune evet ancak turbana hayir diyorlar... Siz nasil isterseniz ben oyle ortunecegim, basorutuyse basortusu, ne renk isterseniz o renk diyorum ama... beni dinleyen pek yok ne yazik ki..

Aldigim cevap, Peygamber Efendimiz zamaninda kotu kadinlar (!) boyle SIKI SIKI kapanirmis, diger kadinlar normal giyinirmis! Normal neyse, kotu kimse?!? Bu sacmaliklari anne babamin kafasina sokan ideolojiler, kisiler, kurumlar, televizyonlarda boy boy boy gosteren, gazetelerde carsaf carsaf yazanlar... Anne babamla arami actiniz, ahirette iki elimde yakanizda:(((((

Biblioman

Aleyküm Selam Henna kardeş.Öncelikle Hz. Allah sabır ve kolaylıklar ihsan eylesin.Evet durumun çok zor ama Peygamber Efendimiz'e (S.A.V.) Sahabe-i Kiram Efendilerimiz çektikleri sıkıntıdan dert yanınca "sizden öncelikler Allah dediği için etleri kemiklerinden ayrıldı.Size ne oluyorki" demiş.Zaten dünyada mü'mine rahat yoktur.Senin durumun için Allah'tan ümit kesilmez.Hz. Allah bir kulunu sevdimi başkalarına da sevdirir sakın unutma.Çünkü onların kalpleri de Allah'ın elindedir.Ve Hz. Allah inşAllah ailene de hidayet nasip eder.Bence senin yapabileceğin tek şey dua etmek.Yani işi gece seccade üzerinde iki damla gözyaşıyla bitir.Gerisi önüne getirirler.Ve asla unutma Yaradan'a olan mahcubiyet, anne-babaya olandan kat kat daha büyüktür.
Rabbim seni sevsin ve utandırmasın...
Şehadet parmağıdır göğe doğru minare;
Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..

Sadiye Nur

Henna kardeşim.  Formda ki her arkadaşım söylemiş. Bu işin sırrı sabır ve duadır.  Duanın en güzeli namazdır.  Allah'u Teala  'sabır ve namaz ile benden yardım isteyin' buyuruyor. Öyle yap.
İbadetlerin en zorlarındandır örtü. bunu zorlaştıran da çevre ve tepkisidir. En zoruda aile içinden gelendir. Rabbim seni bu zor olanla karşıladı anlaşılan. Bu şu demektir bunları kaldırabilecek kapasiteye sahipsin ki böyle bir imtihana tabi tutuluyorsun. İmtihanlar dereceleri yükseltir. Bu da inşAllah senin dereceni yükseltecek ve geçmişteki günahlarını affettirecek.
Anne babanın emri  Allah'ın emrinin önüne geçemez. Sen kimi memnun etmek ile yükümlü isen onu memnun et. O kadar. Gerisi Allah'ın işidir. Kalpleri çeviren Rabbim dilerse onlarında kalbini çevirir ve sana yar ve yardımcı yapar. Dilerse çevirmez. Bu bzim işimiz değil. Allh'ın işi. Ona karışmaz sadece dua ederiz o kadar. Üniversitede iken bize örtümüzden dolayı kan kusturan bir hocanın kızı üniversiteyi okurken örtünmüştü. Babası sonunda kızının yanındaolmak saygı duymak zorunda kaldı. Sen doğru bildiğini yap. Yerinde sımsıkı dur. Kaypak olma. Herkes  sonunda sana saygı duyacaktır. hemde nasıl isterseniz öyle örteceğim de deme kendin en rahat ettiğin ve huzur bulduğun örtü şeklini tak ve bunu asla değişme . Senin örtüne olan bu sadakatin başkalarınında saygı duymasına sebep olacaktır. Rabbim yardımcın olsun. İstersen özel adresime yazabilirsin. Seninle daha  uzun yazışabilirim.
Afiyet duası ile
Afiyet duası ile

Abi-hayat

Rabbim yar ve yardimcin olsun, hic korkma esin yanindaymis hersey yoluna girecektir guzel anneciginde kabullenicek merak etme sen.Sen sabret ve dua et bolca...Hayatinda en guzel yapicagin seyi yapmissin musluman bir kadinin ilk gorevlerinden kapanmayi basarmissin Rabbim muvaffak etsin ins cok sevindim senin adina.... :x hepimiz arkandayiz...
.

Henna

:)
Tesekkur ederim... InsAllah hayirlisi olur...
Vicdanen rahatim cok sukur ama bir yandan da huzursuzum.. (Ikisi bir arada nasil oluyorsa?! Bilemiyorum:(()

Internette surekli benimle benzer sorunu yasamis olanlarla ilgili bilgi toplamaya calisiyorum.. Bu konuda bana yardimci olabilecek sitelerin vs'nin varligindan haberdarsaniz beni bilgilendirir misiniz?

Herkese tekrar tesekkurler.. Allah razi olsun..

antisiyonist

Henna kardeş kankim olan bir dostum 5-6 sene öncesine kadar islamı yaşamayan bir insandı.Rabbimin izni ile sebeb olan arkadaşları vesilesiyle İslama döndü.
Annesinin dehşet derecede baskılarına maruz kaldı, namaz kılmak için dışarı çıkıyordu.Evde namaz kılmak hayal gibi bir şeydi onun için.
Aslında uzun uzun yazmama gerek yok aklına gelebilecek bütün olumsuzlukları bir düşün onların hepsi kankimin hayatında mevcuttu.
Şimdi ise evde cemaatle namaz kılıyoruz hatta annesi bile tek tük kılmaya başladı.
Kalpler Allah'ın elinde O isterse herşey olur.Önemli olan teslim olmak.
Anne ,baba gayri islami bir şey emrederse dinlemek zorunda değilsin.
Kadın kocasının dini üzeredir.
Sabretmek,dua etmek ve taviz vermemek gerekir.
En önemlisi tartışma ortamı oluşmasına izin verme,Hep yapıcı ol,tatlı dilli ol, onu ne kadar çok sevdiğini göster.
Başörtüsü ve türbanın aynı şey olduğunu etkili örneklerle anlatmaya çalış.
Bu ayrımı yapanları ve gerçek niyetlerini anlatmaya çalış.
Ve unutma hiç bir anne evlat hasretine dayanamaz yani size kıyamaz.
Amacım nasihat değildi umarım beni yanlış anlamassınız.
Duamız olmassa ehemmiyetsiz olacağımızı unutmayınız.
Dualarımız sizinle...
A.E.O
Doymayan gözden ,faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten ve kabul olunmayan duadan Sana sığınırım.

Evfacan

Ve aleykümmselam Henna ablacigim.
Öncelikle seni en icten tebrik ederim. Cünki sen Islam yolunda en dogru olani yaptin. Sen hic korkma!!!!
Hz. Allah sana yardim eder. Bundan süphen olmasin.....
Annen ve Babanin akli elbet bir gün basina gelir ve dogruyu görürler.
Bu dünyada olmasa bile öteki dünyada(Ahiret) MUHAKKAK pisman olurlar.

Benden bu kadar...........
Esini de tebrik eder ellerinden öperim.Seni bu zor yolda yalniz birakmiyor.
HELAL olsun beeeeee...........Murat Han  :x
Yiğit yaralı olur - Yine dağ gibi durur

müteallim

henna kardeşe arkadaşlarımız baya cok nasihatda bulunmuşlar. bende bu nasihatda bir tuzum olmasını arzu ettimde şu iki satır yazıyı yazmayı uygun buldum.Peygamber efendimiz :Halık (yaratıcı) Olan Allaha isyan olan yerde mahluk (Yaratılmış)Olanlara itaat yoktur.Buyurmaktadır.Böyle olunca henna arkadaşımızın benzeri tarihde ashabı kiramın hayatında coktur onların hayatını okuması kendisine en güzel teselli kaynagı olacaktır diye düşünüyorum.Cünkü Rasülüllah efendimizBenim ashabım gökdeki yıldızlar gibidir Hangisine uyarsanız yolunuzu bulursunuzBuyuruyor.Sahabenın icersinde babası müslüman hanımı kafir, hanımı müslüman kocası kafir, anası babası müslüman oglu kızı kafir,oglu kızı müslüman anası babası kafir olanlarda vardı.
Mühim olan şu iki günlük dünya hayatında Allahı bulabilen ve ebedi hayatını kurtarabilenlere müjdeler olsun.
Allah yardımcınız olsun.Annen ve babanada hidayetler nasip etsin.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Edeb-ya-huu

Selamun Aleykum Henna kardesim, durumunu okudum biraz kendimden bahsedicem sana bilmem seni rahatlatirmi.. öncelikle RABBIM ins müberek eder, unutmayalimki burada en büyük husus RABBUL ALEMINDIR! bizlerin amaci insaAllah rabbimize ulasmaktir farzlarimizi sunnetlerimizi yerine getirerek onun rizasini almaktir(insaAllah layik oluruz) icinde bulundugun durum cok üzücÜ ve bende buna benzer bi olay yasadim kapanmayi cok istiyordum yanliz babamdan cok cekiniyordum en sonunda hic biseyi dusunmeden kapandim ve babamdan biraz tepki gördÜm sert tepkiler deil ama bana dedigi seyler toplum icinde SIKINTI cekersin ilerde is hayatinda SIKINTI cekersin ilerde kapanirsin gibi seyler bu durumda beni baya üzüyordu ama sabir cok önemli bunlar hep rabbimden gelen imtihanlardir eger bizler bu imtihani sabirla gecersek rabbim bize en güzelini ihsan eyler ve öylede oldu simdi babam hic bisey demiyor hatta sohbetlere gittigim icin seviniyor yeri geliyor övünüyor :) RABBIMDEN ümit hic bizaman kesilmez insaAllah sende bu duruma sabir et ben inaniyorumki hersey yoluna giricek Allahin izniyle.. selamun aleykum verahmetullah ve bereketuh ..  RABBIM YAR VE YARDIMCIN OLSUN
A$tim benlik dagini.. Cöle verdim Leylayi.. Vazgectim ben Aslidan.. Yandim KÜL oldum, Yandim KUL oldum, Yandim GÜL oldum ...