Bir bayanı tesettüre teşvik için neler anlatırsınız?

Başlatan faanii, 12 Şubat 2008, 23:14:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

faanii

Değerli kardeşlerim malumunuz ,son günlerde Türkiyenin gündemi "türban".
Konu türban oluncada bulunduğumuz ortamlarda da konusu açılıyor.
Ve tesettüre girme isteği olupta hep yarına erteleyen kardeşlerimiz oluyor.
Sizlerde karşılaşıyorsunuzdur,ben onlara kendimce teşvik amaçlı birşeyler anlatmaya çalışıyorum.
Sizlerden istirhamım,"tesettüre girmek isteyen hanım kardeşlerimize NELER ANLATABİLİRİZ"
Bu konuda fikirlerinizden istifade etmek isterim.
Biz evlatlarımızdan iki şey bekleriz.SADAKAT ve AZİM. 

Uludag

Benim fazla düsnmege gerek kalmadan hemen aklima gelen sey:
Tesettür bir emri ilahi oldugundan namahrem (nikahi helal olan) varken (amcaoglu, dayioglu, teyzeoglu, halaoglu da namahremdir) uygulanmadigi her saniye icin günah yazilir. Ama mesela giybet eden ettigi zaman zarfinda günah isler.
Bu sekilde izah edilebilir.
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

ettunca

Uludag

Alıntı yapılan: hasann - 13 Şubat 2008, 00:08:45
Alıntı yapılan: Turgut67 - 12 Şubat 2008, 23:31:58
Tesettür bir emri ilahi oldugundan .

daha aciklamaya gerek mi kalir bundan sonra.

Haklisin kardesim ama hanimlar lafi uzatmayi sever onun icin uzun izah hanimlara göre daha ikna edicidir.
Ilave etmek gerekirse camilerde yapilan sohbetlerde aslinda bir cümleden ibarettir. Mesela: sila-i rahim vaciptir. Fakat o cümleyi anlasinlar diye vaizler bazen 1 saat izah ederler. Hatta bazilari asil mevzu iyi anlasilsin diye isinma maksadiyla giris konusmasi yapar en azindan 15 dakika... Demekki konusmakta bir sanat ve ikna ediciligi ayri bir konu. Kelamda sihr vardir sözünü unutmamak gerekir. Vaiz sila-i rahim vaciptir dese kürsüden inse ne kadar anlamli olur demi? &)) 
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

faanii

Arkadaşlar lütfen bu konuyu es geçmeyin cevaplarınızı bekliyorum.  ş4))
Biz evlatlarımızdan iki şey bekleriz.SADAKAT ve AZİM. 

biber

biraz turguta kızıcam ama haklı galiba gercekten gundeme oturan konumus yani kendı kendı emrı ilahiyı bilen insan neden kapanmasın ki biz elimizden geleni yapalım dimi şimdikiler cagdaş yaşam diyolarama mehmet akifin dedıgı gıbı medenıyet dedıgın acmaksa bir yerini desene hayvanlar dahadamedeni ole degıl mı arkadaslar ya şimdi millet kapalılık deyınce vahset bişiler aklıllarına gelıo ne kadar acıklama yaparsan yap kabul etmıyolar ama olucak inşaalah

İsra

Fani kardeşim insanlara en güzel nasihat yaşıyışımızdır.Zaten Allah'ın emri olduğunu ve tesettürün faydaları anlatıldıktan sonra gerisi muhatıbımıza kalıyor.

eginli

benim tavsiyem, bilhassa tesettürlü hanimlar cok dikkatli yaklasmalilar korkutuyum(mecaz) derken karsinizdakini inkara sürüklemeyin... hemen simdi kapan demekten cok ,cesaret verici olmali , gözlemlerinize göre hazir degilse insAllah zamani gelince Allah (c.c.) sanada nasip eder denmeli , birden bire sik bogaz edilmemeli, acik olmanin günah oldugu vurgulanmali bunun inkar edilmemesi gerektigi ancak insanlarda nefis oldugu icin bu emirleri uygulamada bütün insanlar ayni rahatlikta yapamiyabilecegi izah edilmeli...

erkekler namahrem hanimlara bu konuda birsey söyliyeceklerse onlar önce kendileri islami yasasinlar ve onlardan uzak dursunlar...
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

Kabristan

Hanımlara tesettürü nasıl sevdirebilirizki bir bakalım neler diyebilirdim:

Tesettür=zorluk
 Tesettür=sıcak,bunalma
 Tesettür =sevimsiz bakışlar
 Tesettür=Kefen ...vb. saymakla bitmeyen ıyy yönleri var birkere Testtürün modasına da uymayanındansa püf istemez Hanım kardeşlerim iş böyle işte uyarsan modaya kaydı ayağın cehennem çukuruna..Yok ben illaki Rabbimin emrine uycağım diye diretirsen bu dünyada sıkıntın bunlar olur ...amma Ahirette keremi izzeti sonsuz Rabbimin rızasına mazhar olursun buyur gel hangisini istiyor isen derim...Şu kısacık dünya hayatını sıkıntısız geçireyim derdimi..yok ben iflah olamam illada Cenabı Hakk'ın rızasımı dersin... e60))
Kabristan etrafında kara taştan bir duvar.
Duvar dışında kalan mahpuslara haber var..

.:Pervane:.

Bu resimde tesettürlü olan bayan ile açık gezenler arasındaki fark anlatılmaya çalışmış... Anlayabilenler için bu resim kafidir... :)
Bu günü düşünürüm dün geçti, yarın var mı? Gençliğe de güvenmem ölen hep ihtiyar mı?  (Ebu Turab Nahşebi K.S.)

sehle

enterasan  bir bakış acısı...gayet iyi. &))              &)
الَهى انت مقصودى ورضاك مطلوبى

setre

Hocalarımında yanımda olduğu bir gün, başı açık bir kız ve annesi geldi, sen kapan ben sana ne başörtüler alırım gibisinden konuşuyordu annesi kızıyla, belli ki kapanmasını çok istiyordu.Bende demişim ki orda sadece bir telin için yazılan günahı biliyormusun ? 70 zina günahı, ay demez olsaydım  v5)) yeni yeni öğrencek olan bir insan öyle korkutulur mu hiç, sakın dedi hocam, ben o hatayı gençken yaptım, onun için diyorum.Kazanılacak sevaplardan,başörtünün güzel yanlarından bahsedilmeli (:
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

Ay Iıığı

Alıntı YapTesettür=zorluk
Tesettür=sıcak,bunalma

Bakış açısına göre değişir, tesettürlü olmak ne sıcaktan bunalmak, ne de zorluktur. Allah'u Teala kendi emri doğrultusunda hareket eden hakiki mümin kullarına bu sıkıntıyı hissettirmez. Hatta açık olanlar sıcaktan daha çok bunalır da, Emri İlahiye uygun hareket edenlere hayretle bakarlar.

reyhan_

bende bir türlü kardeşimi ikna edemiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum dua edermisiniz arkadaşlar .

Elhamdulillah

dua ederiz kardesim, insallha kardesin ikna olur:-)
BEN BU DÜNYAYA HEREKZIN OL DEDIGI GIBI OLMAYA GELMDEDIM!!!