Forum kurallarına bilerek uymamak günah mıdır?

Başlatan Tesniye, 05 Mart 2008, 15:25:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tesniye

Mutlak manada bir sorum aslında bu ama mesela sadakat forumla genelden özele inecek olursak;

Foruma üye olurken ağzımız zerre kadar kıpırdamıyor, kabültü vehebtü, söz, yemin, vaad vs. hiç bir anlaşma yok. Sadece okuyoruz ve klavye ile onaylıyoruz.

Ama burada önemli olan kalben tastikse ki bence ehem olan budur sonuçta forumun kurallarını kabul etmiş oluyoruz.

Dolayısı ile forumdaki bazı kurallara uymayan üyeler haliyle sözlerinde durmamış oluyorlar. Mesela başlıkların büyük olması gerektiğini bildikleri halde, hiç birt yaptırım para cezası, kınama cezası vs. hiç bir maddi yaptırıma maruz kalınmayacağının verdiği rahatlıkla dikkat edemeyebiliyorlar.

Cinsiyet nickli üyeler, abili ablalı konuşmalar, soru sormada dikkat etmemeler, avatar ve imzada uygunsuzluklar, hatta 25 mesaj atmadan link tanıtımları vs.vs.

Bunlar dinen haram mıdır? Emre itaatsizlik kategorisine girer mi? İslami açıdan illaki bir ifadeyle müsemma olacağını düşünürsek hangi isimli müsemma kılacağız.

Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

Uludag

Verdiği sözü tutmamaktır. Çünkü üye olurken aşşayı kliklemessen kaydolamassın zaten....
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

eginli

yerine göre degisir, bazan haram, bazen mekruh, bazen mübah, bazende kurala uymamak sevaptir...  ;) :)
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

Miftahulkuluub

Kul hakkına girerse ahiretteki konumuma göre bir düşünürüz hani ;)
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

eginli

Alıntı yapılan: Miftahulkuluub - 24 Mart 2008, 03:28:02
Kul hakkına girerse ahiretteki konumuma göre bir düşünürüz hani ;)

kul hakki , bu mesele derin...
üyelerin yönetime, yönetimin üyelere ihtiyaci vardir... benden yana hakkim helal olsun... ;)
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

Fatihan

fasulye

Derme çatma yaklaşımdan geriye bir iticiliği kalır.

müteallim

Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik