Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Renkler ve Bioenerji

Başlatan setre, 16 Mart 2008, 22:03:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

setre

Yasami renklendiren renklerin ayni zamanda insan sagliginda da onemli bir yeri oldugunu biliyormuydunuz? Uzmanlar bazi renkler bakmanin bile cesitli hastaliklarin tedavisine, agrilarin ve yan etkilerinin azalmasina yardimci olduguna dikkat cekiyor.
          Bioenerji ve Manyetoloji Bilimleri Tanitma ve Yayma Dernegi Baskani , Psikolog Dr. Davut ibrahimoglu, renklerin insanlarin butun yasami boyunca buyuk etkisi oldugunu belirtirken, " Bioenerjide vucuttaki 7 ana sakradan bahsedilir. Bu sakralarin kapanmasi insanlarda fiziksel ve psikolojik tesirler eder." diyor.

Giyilen kiyafetler ve duvarlardaki renklerin de kisiyi huzurlu ve huzursiz edebilecegini bildiren Dr. Davut ibrahimoglu, renk secimi yapilirken ozelliklerin bilinmesini oneriyor.

MOR ;
Sinir sitemine, halsizlik ve psikolojik yorgunluklara en uyan renktir. Kalbi sakinlestirir. Korkunun ve kayginin azalmasinda onemli etkisi vardir.
Katarakt, siyatik agrilari, sinirsel bas agrilari, muzmin sindirim bozukluklari, mesane rahatsizliklari, epilepsi(sara), sac dokulmesi, kuru oksurukler ve astimda etkilidir.

SARI ;
Konsantrasyonun, askin ve sukunetin rengidir.Mide bozukluklarina, diabet, kabizlik, bobrekler, gaz, karaciger zayifligi ve tembelligi, bas agrilari ve migrende etkilidir. Ayni zamanda sindirim sistemini guclendirir.

KIRMIZI ;
Yasam enerjisinin rengidir. Kan dolasimina ve kansizlik hastaliklarina yardimci olur. Soguk alginligi, bronsit, titreme ve soguk hissi, kansizlik, denge bozuklugu, soguktan kaynaklanan romatizma agrilarina yararlidir.

YESiL ;
Psikolojik sorunlarin giderilmesinde onemli rol oynar. Uykusuzluklara, asiri heyecanlara, bel agrilarina, yuksek tansiyona, alkol bagimliliklarindan dogan asabiliklere, ayni zamanda mide, akciger, rahim, gogus ve kalin bagirsak kanseri hastalarina yararlidir.

LACiVERT ;
Bu renk aktiftir ve anestezi etkisi vardir. Dis agrilarinda yuz kaslarindaki agrilarda, sinuzitteki agrilarda, siyatik ve romatizma, kulak, goz ve tat alma sorunlarinda etkilidir.

TURUNCU ;
Guc veren renktir. Yorgunluga, halsizlige, uykusuzluga, korkuya, depresyona karsi etkilidir. Ayrica, astim ve bronsitte, anne sutunun artmasinda ayrica kabizlik sikayetinde yararlidir.

MAVi ;
Bagisiklik sisteminin gucunu arttirir ve butun hastaliklarda sifa verici ozelligi vardir. Sinir sistemini sakinlestirir. Bedenin hararetini azaltir ve algilmayi cogaltir. Bas, bogaz ve dis agrilarinda, sinirsel oksurukte, astimda, guatrda, deri hastaliklarinda ve de uykusuzlukta etkilidir.

Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

duha

benim rengim siyah ama burda yok  +=) emeğine sağlık  l5))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Pırıltı

Benim rengimde pembe ama o da yok!

Paylaşım için teşekkürler ..
İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.

setre

Dr. bu renklerin yorumunu yapmış  ş5))  a34)) Başlığı değiştirsek iyi olucak sanırım  :hihi

Asfa

Teşekkürler setre kardeşim ben rengimi buldum :)
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...

setre

Rica ederim sevindim  rengini bulan biri oldu çok şükür : )

Asfa

başka renklerde ekliyecekmisiniz acaba setre kardeşim ? : ) = )

racül

Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

Asfa

i.p.e.k

.oOBir ağaçtan bir milyon kibrit çıkar; Bir kibrit bir milyon ağaç yakar... Oo.

Pırıltı

Burada olmasada pempe :)
İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.

Asfa

Pırıltı

Burada olanlardan ise yeşil :)

ikiz

tesekkurler kardeşim iki renk var turuncu ve mavi ikisinide buldum