Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Akika kurbanı

Başlatan Himmet, 04 Nisan 2008, 23:06:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Himmet

Vefat etmiş bebeğe akika kurbanı kesmek icab edermi ?

Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

unbeaten89

akıka kurbani zamanında edea edilememişse ilerleyen zamanlarda eda edilebilir mustehabtır.ölse bile...hata hasta olup akıka kurbanı kestirenlerin birçogu biiznillah şifa bulmuştur

zeberced

Müsadenizle bir ilavede bulunmak istiyorum;
Hadisi serifte Pmiz S.A.V." Efendimiz, Cocuklar akikalari kesilinceye kadar rehindir." buyurmuslardir.
Yani: SIKINtidan , kazadan hic kurtulamazlar,
Selameti; kesilecek kurban karsisinda mahbustur.

P.mize Peygamberlik verildikten sonra akika emri gelince kendisi icinde iki tane kesmislerdir.

HS. "Eger cocuklarin akikalari kesilmeden ölürlerse anne babalarina sefaat etmezler"

Efendimizin bu emrini yerine getirenler, maddi ve manevi bir cok kazanca sahib cikacaklardir.

Niyeti: Allahim ! Su felanin akikesidir, bu kurbanin kanini onun kanina, etini onun etine, kemigi kemigine, derisi derisine, kili kilina karsilik olsun.

Mecmauladab

Himmet

Bu soruyu sorduğum zaman Mecmauladab'a bakmak hiç aklıma gelmemişti.Cevabınızı görünce hemen baktım çok güzel izah edilmiş.Teşekkür ederim.Akikanın ne kadar önemli olduğu hatta intihar edenlerin akika kurbanları kesilmediği için o aşamaya geldikleri vs. malumdur.
Benim sualim doğumda vefat eden bebekler içindi.Dünyada yaşamak nasib olmadığı için kendisinden düşmüştür denildi.Ama yinede Mevla nasib etmiş bunun şükrünü eda etmek için icab edermi? bunu merak etmişdik.

Çocuk için kesilen kurban çok mühim.Hatta dünyaya gözlerini açmadan önce bile bebek ve annesi için mutlaka kurban kesilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Cevaplarınız için hz.Allah razi ve memnun olsun.
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

zeberced

Himmet kardesim

imkan varsa kesilmesi elbette güzel olur kanaatindeyim

Cünki o cocuk bu dünyadan göc etmis, ama ahirette anne babayi karsilayacak