zina edenin hali?

Başlatan asi_kole, 08 Nisan 2008, 20:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asi_kole

es-selamü aleyküm değerli dostlarım. benim bir konu hakkında müşkülatım var. bunu siz değerli hocalarıma sormak istedim. buna o kadar çok ihtiyacım var ki. çünkü sevdiğim bir arkadaşıma yardımcı olmak istiyorum.

şimdi kuranı kerimde Rabbimiz şöyle buyurmuş. "Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır." ( Nur Suresi ayet 3) ve deva mı....  acizane olarak bu ayeti celileyle alakalı olacak sorum. şimdi. zina etmiş bir erkek veya bayan helalinden evlenemeyecek mi? mesela zina etmiş ama içtenlikle samimi bir şekilde pişman olmuş ve tevbe etmiş bir erkek veya bayan;  zina etmemiş hayatını hep doğru yoldan gitmek için adamış zinadan hep kaçmış bırakın zina etmeyi yakınlaşmamış (günümüzde 'çıkma' tabir edilir ya)  kişiyle evlenmesi haram mıdır? bu tür evlilikler nasıl olur? hele ki bu zinayı yapan bir bayan ise hayatını nasıl devam ettirmelidir? evlenmemelimidir? nasıl bi evlilik yapmalıdır? bununla evlenmek isteyenlere geçmişi anlatması gerekir mi? bununla alakalı o kadar çok sorum var ki şimdilik bu kadar inşAllah.... şimdiden teşekür ediyorum. Allah razı olsun....

asi_kole

bu konu hakkında bir bilgisi olan yok mu ?

müteallim

Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik