Böyle bir hadis varmıdır,kaynağı nedir?

Başlatan turab, 09 Nisan 2008, 13:00:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

turab

Yatsının son sünnetini 4 rekat kılan Kadir gecesini ihya etmiş gibidir.
Öğlenin son sünnetini 4 rekat kılan kimseye cehennem azabı haramdır.
+=)
Allahım!Ahirete mani olan dünyadan,ölümün iyiliğine engel olan hayattan ve amelin hayrına mani olan emelden sana sığınırım

unbeaten89

boyle br hadis-i şerif varsa bile isnadi zaiftir. çunku haberi meşhur ile sabit olmayan hadisler ma'mulun bih deildir

giriftar

bu konuda bir hadis varmidir emin degilim fakat 4 rekat olarak kilmanin hususi sevaplari oldugunu ve faziletinin cok büyük oldugunu takvim arkasinda okumusdum hatta bunu pazartesi ve persembe günleri yapmaldiir diye kayitlanmisdida

yamakasi

Evet kardeş var böyle bir hadis ancak eksik yazmişsn. her kim ögleden önce 4 rekat, ögledensonra 4rekat a devam ederse ateşe haram kılınır. herkim yatsıyı cemaatle kılarda mescidden çikmadan 4 rekat kılarsa kadir gecesini ihya etmiş gibi olur. kaynagn bulamadm zaten fezail-ul amelde kaynaga bakılmaz.
ben buralardan gider oldum
kalanlara selam olsun......

Dinin_hâdimi

Alıntı yapılan: yamakasi - 07 Ağustos 2009, 23:47:09
Evet kardeş var böyle bir hadis ancak eksik yazmişsn. her kim ögleden önce 4 rekat, ögledensonra 4rekat a devam ederse ateşe haram kılınır. herkim yatsıyı cemaatle kılarda mescidden çikmadan 4 rekat kılarsa kadir gecesini ihya etmiş gibi olur. kaynagn bulamadm zaten fezail-ul amelde kaynaga bakılmaz.

Bu konuda "... zaten fezail-ul amelde kaynaga bakılmaz." diye yazılması selametli bir ifade değildir. Çünkü alimler fedailu'l-e'mâl (amellerin faziletleri) hakkındaki hadislerin rivayetinden bahsederken bu konudaki belirli zayıflığı olan zayıf hadislerin rivayet edilmesinin caiz olduğunu bildirmişlerdir. Ancak mevzu yani uydurma olan herhangi bir hadisin rivayet edilmesini alimlerden hiç biri kesinlikle caiz olarak kabul etmemiştir. Peygamber Efendimizin (salât ve selâm üzerine olsun) söylemediği bir sözü yalan söylenerek ona nisbet etmeye kesinlikle cevaz vermemişlerdir. Bir hadis-i şerifte mealen şöyle geçmektedir: "Kim benim hakkımda kasıtlı olarak yalan söylerse, cehennemdeki yerine hazırlansın."

O halde fedailu'l-e'mal ile ilgili hadisler konusunda kaynaklara bakılmaz şeklinde bir söz söylenmemelidir.  
Din ilmi (Ehl-i Sünnet doğrultusunda öğretilen katışıksız Din ilmi) kurtuluş merdivenidir. Onu ihmal eden yolunu şaşırmış bir kimsedir. Cahil, çölde rehbersiz kalmış bir kimse ve yırtıcı hayvanların bulunduğu karanlık yolda yürüyen bir kimse gibidir. Cahiller ilim sahibi olanlara düşmandırlar. Din ilminin bulunmadığı beldede hayır yoktur. İçlerinde