Sünnette aşırılık mı olması gereken mi ?

Başlatan Tesniye, 21 Nisan 2008, 22:29:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tesniye

Yıllardır çevremde gözlemlediğim ve farklı kimselerce farklı gördüğüm bir başka durum daha var.

Şimdi küçüklükten beri çevremizde sünneti gayrı müekked olan yatsı ve ikindi namazlarının sünneti fazla terkedilmezdi. Ve bu kültürle yetiştik. Ama şu anda farklı bir çevredeyim. Burada ise tam tersi bir gelenek yerleşmiş bilinç altlarına. Bu sunnetler terkedilme bakımından daha çok oluyor kılınmasına oranı.

Sebebini de gayet güzel açıklıyorlar kendilerince.

Sünneti Gayrı müekkede: Peygamberimzin çoğu zaman terk ettiği şeylerdir diye. Evet kalıp itibarı ile ifadeye itirazımız yok ama terkedilmesi kılınmsasına sebgat edince bana biraz garip geliyor.

Mesela bu snnetler haftada 5 kere kılınmazken 2 kere kılınıyor. Bu oran mesela doğru mudur sizce? Çünkü tarife uyuyor. Ya da günlere tahsis etmek doğru mudur kılınmasını. Şu günler kılalım şu günler kılmayalım diye ?
Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

müteallim

Alıntı yapılan: Tesniye - 21 Nisan 2008, 22:29:50
Yıllardır çevremde gözlemlediğim ve farklı kimselerce farklı gördüğüm bir başka durum daha var.

Şimdi küçüklükten beri çevremizde sünneti gayrı müekked olan yatsı ve ikindi namazlarının sünneti fazla terkedilmezdi. Ve bu kültürle yetiştik. Ama şu anda farklı bir çevredeyim. Burada ise tam tersi bir gelenek yerleşmiş bilinç altlarına. Bu sunnetler terkedilme bakımından daha çok oluyor kılınmasına oranı.

Sebebini de gayet güzel açıklıyorlar kendilerince.

Sünneti Gayrı müekkede: Peygamberimzin çoğu zaman terk ettiği şeylerdir diye. Evet kalıp itibarı ile ifadeye itirazımız yok ama terkedilmesi kılınmsasına sebgat edince bana biraz garip geliyor.

Mesela bu snnetler haftada 5 kere kılınmazken 2 kere kılınıyor. Bu oran mesela doğru mudur sizce? Çünkü tarife uyuyor. Ya da günlere tahsis etmek doğru mudur kılınmasını. Şu günler kılalım şu günler kılmayalım diye ?

selamün aleyküm.
sünneti gayri müekkedenin terk edilmesi taraftari degilim.günahimiz cok ibadete cok ihtiyacimiz daglar dolusu ibadetimiz olsa yarin mahserde daha fazlasini arayacagiz.

fakat tabir vardir kiraldan fazla kiralci kesilmemek lazim.eger rasülüllah efendimiz cok zaman kilmamissa terk etmisse kilmayan müslüman pardon arasira kilan müslüman levm edilmez.

günlere taksim etmesinede garak yok vaktin durumuna göre kilar veya kilmaz.kilmasida sünnetdir kilmmasida sünnetdir.

kildigi zaman rasülüllah kildi diye kilarsa sünnet islemis olur.rasülüllah kilmadi diye niyyet ederse kilmadigi zamanda sünnet islemis olur.vesselam.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik