Altun Silsilede birinden diğerine vazifesi nasıl devretmiştir?

Başlatan asi_kole, 05 Mayıs 2008, 13:34:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asi_kole

birbirlerine bağlı zincir halkaları gibi bir silsile halinde olan Altun Silsilede Saadat-ı kiram,  biri diğerine vazifesi nasıl devretmiştir.

bununla alakalı detaylı bilgiyi bulamadım... yardımcı olurmusunuz...

Rabbim razı olsun...

baki dua ile....

ruy-ı zemin

bahsettiğiniz konular altun silsile ( osmanlı yayınevi-Abdulkadir Dedeoğlu ) isimli kitapta ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir. oradan öğrenebilirsiniz.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Tesniye

Ankebut kardeşim seviyeli ve kıdemli üyelerdensiniz. Takdir ederim, ama şunu ifade edemeden geçemeyeceğim. Lütfen beni tenkit etme !

Halis Ece kimdir değildir bilmiyorum ama onun yazılarına sürekli link vermenizden rahatsız oluyorum ve bir kaç arkadaştan da msn de konuşurken aynı tepkiyi aldım. Herkesin yazısı ehli sünnete muğayir olmadıktan keri uygundur sitemiz için ama lütfen sitemizde olsun yazılar. Başka yere link verdik mi, şık olmuyor. O da islami site kardeşim, kıskanıyor musunuz anlamında da düşünülmemeli. Ama etik ve elyag olan forumumuza kopyalanmalı yazılar. Serverde zannedersem yer problemi yok. Admin arkadaş bir mesajında 500 gb yerimiz var demişti ki şu anda 500 mb bile dolmamıştır. Bir de zannedersem bu hatırlatmam forum kurallarında da bir kural olarak geçiyor.
Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

müteallim

Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

ankebut-57

Yazılarını ara ara siteye iktibas ettiğim mezkur yazarın yazılarına link verdiğim doğrudur. Zaten kendisinin yazılarını bir başlıkta topladığı başlı başına 2-3 site var. Zaten dikkat edilirse yazılara link verirken bu üç site arasında mekik dokuyorum. Yani üçünden de veriyorum!

Neden?

Belli bir sitenin reklamını yapıyor izlenimi vermemek için.

Rahatsız olmanız bir kenara; daha çok, bir "intihaller" çöplüğüne dönen internet dünyasında, yazıların orjinalliğinin korumasına ve bizzat orjinalinden sunulması yolunda usûlün ne olduğuna bakılmalı. Her şeyin bir ulsulü vardır malumunuz. Hatta yazmanın da, iktibasın/alıntının da bir usulü vardır. Bu usule uymadığımız takdirde hem hukuki hem de ahlaki sorumluluk altına gireriz. Özellikle orijinal makaleleri imkan nisbetinde mutlaka okumaya özen göstermemiz lazım ki, "hüviyetsiz çalıntı yazılar" dünyasına birkaç kuruş katkımız olmuş olmasın.

Bilirsiniz, her şeyin bir usûlü, uyulması gereken esasları-metotları, kaideleri-kuralları vardır. Mesela hadis rivayet edecekseniz ravilerini, şiir nakledecekseniz şairini, yazı iktibas edecekseniz yazarını… belirtmeniz gerekir. Hatta ayrıca yayınlandığı yeri, tarihi vs. de… Buna uymayacak olursanız, yine daha önce de açıklamaya çalıştığım üzere hukuki ve ahlâki sorumluluk altına girersiniz.

Yayındığı yeri belirtmemdeki başlıca sebeplerden birkaçı budur. Ben sahsen yazının bizzat kendi yazarının koyduklarını okumayı daha münasip görüyorum. Heleki bu gibi hassas mevzularda...

Böyle çetrefilli bir konuyu buraya aktardıktan sonra, biri çıkıp benim düşünce ufkumu aşan bir soru sorarsa kim cevap verir? Şahsen ben veremem. Ya siz?  :)  Öyleyse bırakalım yazarın orjial yazısı altına koysun sorusunu, cevabıda orjinal olsun.

Selam sevgi ve duâ ile...

Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

www.ayasofya.org

ruy-ı zemin

arkadaşlar söyleyenin de mutlaka bi emeği vardır ama birde onu söyletene bakalım. bu arada bilgi güzel bilgi. paylaştığınız için minnet duyarız ankebut-57 kardeşim.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

asi_kole

Allah razı olsun sizlerden....

çok teşekür ederim.....