Klavye klozetden daha kirli

Başlatan ruy-ı zemin, 05 Mayıs 2008, 17:45:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ruy-ı zemin

Klavye klozetden daha kirli

LONDRA (A.A)

İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırmalar, bilgisayar klavyelerinde, klozetteki kadar bakteri bulunduğunu ortaya koydu.
Bilim adamları, bilgisayar klavyelerinde bulunan milyonlarca bakterinin kullanıcılarda ishal, kusma ve benzeri pek çok rahatsızlığa yol açabildiğine dikkat çekti. 33 ayrı klavyeyi inceleyen bilim adamları, klavyelerin üzerindeki bakterilerle klozet ve tuvaletlerin kapı kollarında bulunan bakterileri karşılaştırdı.

Bilim adamları, bu klavyede, bir klozettekinden 5 kat fazla bakteri bulunduğunu, kirliliğin, kabul edilebilir düzeyin 150 kat üstünde olduğunu belirtti.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Lika

Teşhisi koymuşlar, çözümü de  sunsa idiler güzel olurdu.Teşekkürler ruy-ı zemin :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

ruy-ı zemin

lika çözüm söyleyeyim; yazı yazarken ya eldiven kullanacağız veya bilgisayarın başından kalktıktan sonra ellerimizi yıkayacağız bu arada bilgisayar kullanırken parmaklarımızı ağzımıza sokmayacağız. :hihi :hihi

Lika

Hımm e52))

bir blogda klavye temizliği yapan bir arkadaş ilginç bir çözüm sunmuş  a11))

Klavye temizliği için gerekli malzemeler,
- 1 adet temizlik işinden anlayan bir arkadaş,
- 1 adet poşet (ben çöp torbası poşeti kullandım)
- 1 adet deterjan (Mio olması şart değil tabii, bizim elimizde o vardı)
- 1 adet makarna süzgeci
- Bir tutam kağıt peçete
- 1 adet sökülmemiş klavye (ki sonra debelenmeyelim Ö harfi nerde diye)

Hadi kolay gelsin..Tabii bu kadar temizlikten sonra klavye çalışabilirse :hihi :hihi
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

ruy-ı zemin

setre

Ohh bakteriden parazitten bol ne varki zaten bizde   :S  lika : ) var böyle titizliği ileri derecede olan insanlar mesela bir tanıdık vardı öyle titizki ocağı temizlemeye kalkıştığında parçaları öyle bir sökmüş ki, birleştirememiş servis çağırmış servisten gelen eleman ''abla sen bu parçaları nasıl söktün böyle'' demiş adam zar zor sökülen parçaları birletirmiş ,puzzle misali  :hihi
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

İsra

Bu kadar meşakkate ne gerek var ya insanlar nasıl yemek yemeden önce ellerini yıkıyorsa klavyeye dokunmadan öncede ellerini yıkasınlar hatta klavyeye dokunduktan sonrada yıkasınlar bakteri filan kalmaz=)