Nasıl seviyeli Tartışırsınız?

Başlatan Tuğra, 08 Mayıs 2008, 15:03:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra

Eşinizle tartıştınız ya da tartışmak üzeresiniz.. Ancak sorun şu ki birbirinizi kırmadan tartışamıyorsunuz ya da tartıştıktan sonra yeniden barışmanız zaman alıyor. Ne yapmalısınız?

Çiftler neden tartışırlar?

Bazen bir tartışma daha derindeki bir konunun maskesidir. Burada önde gelen bir ilişki uzmanı sık rastlanan kavgaların derinine iniyor.

Unutmayın uzmanlar tartışmanın aranızdaki yakınlığın olmazsa olmaz parçası olduğunu belirtiyor. Bu, karşınızdaki kişiyi boşvermek yerine aranızdaki sıkıntıyı gidermeye, ortak bir yol bulmaya çalıştığınızı gösteriyor.

Tartışırken neleri yapmalı ve yapmamalı?

Kızgınsanız ona öfke dolu bir mesaj göndermeyin. Sizin kızgın olduğunuzdan hab erdar olmayabilir. Eve geldiğinde hemen tartışmaya başlarsanız bu da hoş olmaz. Onunla tartışacağınız zamanı iyi seçmelisiniz. Eğer konuyu tartışırken ikiniz de aynı ruh halinde değilseniz hiçbir şey çözümlenemez.

Asıl konuyu tespit edip tartışın.

Tartışmalar genellikle yüzeydeki değil de çok daha derinlerdeki bir sıkıntıdan çıkar. Oysa bu iletişimi güçlendirmez. Erkekler biyolojik olarak tiz kadın sesinden kaçmaya programlıdır, bu yüzden nefes alın ve sükunetinizi koruyun. Örneğin  iki derin nefes çekip ve hayatınızdaki iyi bir şeyi düşünüp sinir sisteminizi rahatlatabilirsiniz.

Eleştirilerinizi biriktirmeyin.

Tartışmayı bir konu üzerinde sınırlandırın. Eleştirilerinizi çığ gibi üzerine yığmanız ikinizin de kafasını bulandırır ve asıl meseleyi gizler. Odak noktanızı korumak sorunu çözmeye ve yenilerini oluşturmamaya yarar. Kendinizi tekrarlamayın. Alaycılık ve sözlü hakaretler ucuz numaralardır. Dengeli davranmak ise olgunluk gerektirir.

Erkekler saygı gördüklerini hissettiklerinde olumlu olurlar.

Tartışmayı yönetemeyeceğinizi hissediyorsanız  "Konuşmak için çok sinirliyim. Bunu ...(istediğiniz saatte) tekrar konuşsak olur mu?" deyin. Unutumayın tüm anlaşmazlıklar hemen bir oturuşta halledilebilir diye bir şey yok.

Kızgın olduğunuzda rakibinizin diz çöküp yenilgiyi kabul etmesini isteyebilirsiniz.  Oysa "Üzgünüm" dediyse bunu samimi kabul edin ve ondan 'doğru dürüst' özür dilemesini beklemeyin.

Hayat devam ediyor. Duymak istediğiniz şeyi (bir özür, daha iyi olmayı deneyeceğine dair bir söz, niye öyle olduğuna dair bir açıklama, vs.) duyduğunuz zaman, o noktadan sonrası biraz bencillik olur.

Yüksek sesle dillendirin. Bir tür değişiklik üzerinde anlaşmaya vardığınızda detayları dile getirin ki ikiniz de beklentilerinizin ne olduğundan emin olun.

mynet

〰〰〰〰🐠

ipeknur

Cok guzel anlatmissin Tugra kardes Allah razi olsun. Peki bu tartismalar hep tek tarafli oluyorsa yani; sen konusup sen dinliyorsan, sen konusurken esin sadece sana bakiyorsa ,daha dogrusu cooook sakin bir yapisi varsa ne yapmak lazim yani orta yol yok sadece senin fikirlerin var ama sadece sen soyluyorsun uygulayan yok boyle bir durumda nasil davranmak lazim acep?
BU SEHIR GIRDAP GULUM
GIRDAPTA MEHTAP GULUM
FELEGIN BIR SUYU VAR
SU DEGIL KEZZAP GULUM....

ipeknur

Tugra kardes Allah ebeden razi olsun cok tesekkur ederim.
BU SEHIR GIRDAP GULUM
GIRDAPTA MEHTAP GULUM
FELEGIN BIR SUYU VAR

Tesniye

Şu şu maddelere dikkat edilmeli şeklindeki yaklaşımlardan nefret ederim.

Bence kızgın olan ifrat ve tefritten kaçınmalı, sakin olan muhatabı da onun sinirini yatırıcı şekilde hareket etmelidir. Karşılıklı polemiğe kalırsa derin yaralara yol açar. Ki zaten muhatabın bu şekilde serin kanlı olması belirli zaman sonra sinirli kişide bir mahcubiyyet halini de beraberinde getirecektir.

Konu açılmışken, hani nişanlılık döneminde yapmacık cicimli muhabbetlerin devam ettiği süreçte, kızın gerçek halini test etmek için erkeğe derler ki, rastgele bir şeye çok ciddi bir şekilde kız ve bu ani olay karşısında kızın tepkilerini bir izle derler. Kimliğini anlamanda kısmen yardımcı olur diye.. :box

Birde bir kızın nasıl kibar olduğunu anlamak için ona pastanede simit ısmarlamayı tavsiye ederler. Eğer o simitteki susamları dökmen güzelce yerse o kız o nisbette kibar, ağzına sağa sola yayarak yerse  o nisbette hor ve kabadır derler  s4))
Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

Tesniye

Latife olsun diye yazdım.

Cem Yılmazdan aklımda kalmış galiba ;)

Tesniye

Bence kızda erkeğe misilleme olarak tüm ekmek arası köfte ısmarlatarak izlemeli.
Köfte arasından çıkan soğanları içeri sokmaya çalışmalar, akan yağa amatörce müdahele etmeler, taze ekmek olduğu için ekmek ufaklarına nasıl bir müdahelede bulunacağı vs.vs.

Zannedersem o daha da zorlanır : )

ipeknur

Cin usulu yemek yemek tam bir cin iskencesi olurdu galiba :hihi Kiz istemeye gidildiginde de erkegin sinirlimi yoksa sabirli mi oldugunu anlamak icin ikram edilen kahveye seker yerine tuz koyar bazilari :dgnk yazik ya insanlar birbirlerini anlayabilmek icin ne yontemlere bas vuruyorlar :hihi :hihi
BU SEHIR GIRDAP GULUM
GIRDAPTA MEHTAP GULUM
FELEGIN BIR SUYU VAR

Tesniye

Evlilikte kavgAyı bitiren 21 cümle

1-haklısın!

2-mümkündür!

3-seni seviyorum!

4-seni çok iyi anlıyorum!

5-eline sağlık!

6-sen bir tanesin!

7-özür dilerim!

8-senin yerin çok ayrı!

9-hayırlısı olur inş.!

10-sen Allahın bir lütfusun!

11-problem değil!

12-teşekkür ederim!

13-kızgınlığım sana değil!

14-dualarım seninle!

15-bana biraz zaman tanı!

16-sen yapmazsın,biliyorum!

17-canın sağolsun!

18-hakkını helal et!

19-Allah senden razı olsun!

20-harika olmuş!

21-sen dünyanın 8.harikasısın!