Çoğumuzun Hatasına Çare!

Başlatan elzem, 07 Haziran 2008, 23:10:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elzem

Önce İngilizce söyledim.Hiçbir tepki alamadım.Sonra sırayla Fransızca "Ouef", Almanca "Ei", Latince "Ovum" ve son olarak anadilim Macarca "Tojas" dedim. Yine hiçbir şey anlaşılmadı.Yalnızca meraklı bakışlarla karşılaştım.Kahvaltım için yumurtamı acaba başka nasıl isteyebilirdim? Birden aklıma güzel bir fikir geldi.Bir kağıda yumurta resmi çizdim.Sonuç şaşırtıcıydı."Si, si" dedi garson mutlu bir şekil de, "Patate!" İtalyanca "patates" demişti.Başımı "hayır" manasında salladım ve hemen yeni bir şekil çizmeye başladım.Yumurtlayan bir tavuk resmiydi bu."Si,si" dedi garson heyecenla "Pollo!"."pollo" İtalyanca da "tavuk" demekti.O an yumurta istediğimi anlatmaktan vazgeçtim ve bana bir "colazione" yani kahvaltı getirmesini söyledim. 5 dakika sonra kahve,tereyağı,marmelat,ekmek ve haşlanmış "yumurta" getirdi.Otelin klasik kahvaltısıydı bu.....

Bence; olayları kendi akışına bırakmak bize herşeye rağmen Müdahale Etmeme Alışkanlığı kazandırır.Böylece problemlere hemen karışıp belki de hiç istemediğimiz bir duruma düşmektense, bir adım geride durup neler olacağını izleyebiliriz.
Sizce de kolay ve bir bakımdan mantıklı olan da bu değil mi?
Bize Bir Nazar Oldu
Cumamız Pazar Oldu
Zaten Bize Ne Olduysa
Hep Azar Azar Oldu..