Milli Maçla İlgilenmemek Hainlik mi?

Başlatan muhibban, 23 Haziran 2008, 22:29:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muhibban

Bugünlerde milli maçla yatıp milli maçla kalkıyoruz.

Nasıl ağlattık gördünüz mü Hırvatları ! İşte biz buyuz.Türküz Türküz!

Türkler bambaşka!

Bizi kimse tutamaz Türküz biz!

ıvır zıvır bir sürü manşet lakırtı.....

Şahsen ben ilgilenmiyorum.Nedenini bilmiyorum Yunan filan değil Türküm ama maçlar benim için bir şey ifade etmiyor.

Açıklamalar yapılıyor.Turizm ihya olacak.Gelirler artacak.Çok turist gelecek falan  filan.

Bunlar bizim için "iyi" şeyler mi?Gerçi iyi kavramı iyicene göreceli oldu.Benim iyi değiğim öteki için kötü.

Bizim için diyorum çünkü biz evvela Müslümanız...

Turizmciler derneği bilmem nesi (başkanı) açıklamalar yapmış turist gelecek iyi reklam oldu gelir artacak diye.Ya Taksimdeki kutlama esnasında bizim kıroların turist kıza yaptığı el tacizi  ne olacak.Dünya basınında yer aldı.Al sana kötü reklam işte.Gelir mi o turist kız ülkemize artık.Ya bu haberi duyanlardan gelmeyenler olursa al işte gitti gelirler.Kazanmasa idik kutlama olmayacaktı taciz olayı olmayacaktı kötü reklam olmayacaktı.Ben de duruma böyle bakıyorum.Bu sadece bir örnek.Bazı şeyleri epeyce abartıyoruz.
Şahsen böyle şeylere pek sevinemiyorum ben çünkü geri kalmış bir ülke durumundan bu başarılar ile maalesef çıkılmıyor.

Nasıl çıkılacak? İlmi araştırmalar yapılmalı, üretilmeli geliştirilmeli,İşte Bunu Türkler İcat etmiş vay be dedirtilebilmeli, Bu türkler çok uyanık herşeyin hile hurdasını biliyorlar ifadeleri yerine bunlardan korkun tam osmanlı torunları bunlar çok doğrular çok dürüstler böyle giderlerse şu olur  bu olur dedirtilmeli ki kendimizle gurur duyalım.

Ama ayarımız yok abartıyoruz herşeyi.Hatta maç sevincine ortak olmamayı vatan haini ilan edecekler nerdeyse.Tamam ortada başarı var kimsenin bir şey dediği yok ama fazlası malayani diyorum Ey sadakat ehli Ya siz?
Elimize, dilimize, gözümüze ve kalbimize sahip olalım...

afrah

aynen bende öyle diyorum, fazlasi malayani.gerek yok.hayirlisi icin dua edersin, ama azitmaya simarmaya gerek yok.
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise,
o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....

eginli

genel olarak futbola karsiyim, ancak milli mac olunca insanda milliyetci duygular kabariyor, yenincede icimizdeki o duygulari  bosaltiyoruz  ... yani tadini kacirmamak sartiyle( yani silahla oynamamak gibi) sevinilebilinse gerek... gecen bir yerde hoca hirvatlari yenince sela verdi ve hirvatlara Allah rahmet eylesin dedi :) :)..
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

istanbuli

silindi

ihvan

evet neticede bir oyun.milli maçlarda biraz heyacanım var sebebplerinden biri .islam ülkelerinden yada bizi seven milletler,osmanlıyı hatırlıyo türkleri  görünce...uzak ülkelerde dua aldığımızı biliyorum bu maçlarda,sebebi ?