Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Bir Annenin Annece Terbiyesi

Başlatan Gül_Sultan, 29 Haziran 2008, 16:13:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gül_Sultan

Bir Annenin Annece Terbiyesi

Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu.

Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.

Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı.

Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse Hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.

Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına:

"Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var." dedi.

Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:

"Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak."
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

TimSaL

"Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak."

büyükler böyle düşünceli olunca evlilikte hiç sorun yaşanırmıki e52))

paylaşımınız çok ibret verici ellerinize sağlık  Gül_Sultan  :)
Güneşi Bekleyen Islak çamaşırlar gibiyim...Ve Hayat parçalı bulutlu.

Gül_Sultan

Sizinde gözlerinize saglık kardeşim. :)

maslak

Gül_Sultan

setre

Böyle kayınvalideye can kurban  o1)) Teşekkürler.
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

Mahi

Himmet

Alıntı yapılan: setre - 30 Haziran 2008, 19:26:33
Böyle kayınvalideye can kurban  o1)) Teşekkürler.

Hani bir fıkrada vardı.Bir kadın sahilde gezinirken kumların arasında bir lamba bulur ve içinden cin çıkar vs. vs. vs.   :oops: 
İnşaAllah büyüklerimizde gördüğümüz hataları ileride biz yapmayız.Erkek annesi olunca hanımlar ellerinde olmadan hassas oluyorlar galiba.  :)
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

ihvan

Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak."...çok manidar

TimSaL

ben bir sitede şöyle bişiy okumuştum:)

kayınpeder:demlik;bir köşede demlinır durur

kaynana:çaydanlık;için için fokurdar durur

görümce:çaykaşığı;karıştırır ortalığı

damat:çaytabağı;kim kparsa onun elinde kalır

gelin:çaybardağı;içindekini yansıtmaz dışarı yudumlanmayı bekler (yakabilirde):dill
Güneşi Bekleyen Islak çamaşırlar gibiyim...Ve Hayat parçalı bulutlu.

Himmet

Alıntı yapılan: TimSaL - 08 Eylül 2008, 16:56:02

gelin:çaybardağı;içindekini yansıtmaz dışarı yudumlanmayı bekler (yakabilirde):dill[/color]
Garip ne yapsın? eşinin hatırı için sabreder sabreder en sonunda yakabilir.Her kesin bir tahammül sınırı vardır değilmi? O sınırlar aşılırsa her şey olabilir. :)
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

tevhit tabibi