Sizi de yakında kabir kucaklar

Başlatan Tesniye, 06 Temmuz 2008, 18:35:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tesniye

Ey Allah’ın kulları! Dünya hayatı sizi aldatmasın. Çünkü dünya belâlarla çevrili, fânîliği ile bilinen, yok olmağa mahkum ve aldatıcılığı ile mevsuf bir yerdir. Orada her şey yok olmağa mahkumdur. Dünyadakiler arasında devamlı mücâdele ve el değiştirme vardır. Orada bulunanlar dünyanın şerrinden aslâ berî olamazlar. Bir bakarlar bolluk ve neş’e içindeler; bir de bakarlar ki başlarına felâket yağıyor, belâ ve tasa gelmiş!...
Dünya hayatı yerilmiştir, bolluğu devamlı değil. Orada herkes hedeftir; dünya onları oklarıyla vurur, ölümü ile helâk eder.
Ey Allah’ın kulları!
Siz bu âlemden gidenlerden farklı değilsiniz. Onlar sizden uzun ömürlü, kuvvetli ve daha mâmur beldelere ve ölmez eserlere mâliktiler. Birkaç nesil sonra sesleri kesildi; duyulmaz oldu. Cesetleri çürüdü, yurtları boş kaldı ve eserleri yok oldu. Muhteşem sarayları, yatak ve yastıkları, üzerleri taşlarla örtülü mezarlarla değiştiler. Yerleri dar, sâkinleri gariptir.  Orada onlar yalnız, kendi derdine düşenlerin ve birbirleriyle samîmî olmayanların arasındalar.
Ey İnsanlar!.. sizin de ölüler diyârına varmanız ve orada yaptıklarınıza karşılık rehin olarak kalmanız yakındır. Sizi de yakında kabir kucaklar!..

Hz. Ali K.V
Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

Tuğra

Her gün 2 melek şöyle der: Ey insanlar, ölmek için doğdunuz, yaptıklarınız harap olur, mallarınız düşmana kalabilir. Bunların hesabı sizden sorulur, azabı da size olur. (R. Nasıhin)

Hazret-i Âişe validemiz, kalbinin katı olduğunu söyleyen bir kadına, (Ölümü çok hatırlarsan kalbin yumuşar) buyurdu.

Ömer bin Abdülaziz hazretleri her akşam arkadaşlarını toplayıp, ölümden ve kıyamet hallerinden bahseder, sanki en sevdikleri biri ölmüş gibi de ağlaşırlar idi.

İbrahim Teymi hazretleri, (Şu iki şey, beni hiç bir şeyden zevk almaz duruma getirdi: Ölümü hatırlamak ve ahirette hesaba çekilmek düşüncesi.)

Rebi bin Haysem hazretleri, ölümü unutmamak için evine bir mezar kazıp, her gün defalarca oraya girerdi ve (Bir an ölüm hatırımdan çıksa, huzurum bozulur) derdi.
〰〰〰〰🐠

insirah

Tesniye ve Tuğra ;Allah razı olsun
Hayat başladığı noktaya, bittiğinde geri döner! Hayatta her şey noktayla başlar, noktayla biter... Sümeyra Denizli

misvak

Dava...yürek ister...Dava Bilal gibi kızgın kumlara ve taşlara rağmen Allah diyerek ölmektir...

fasulye

Evet..
Bu işler petekten, çiçekten, böcekten, etekten laflamağa benzemez...