Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

“Nefsinizle uğraşın!”

Başlatan Lika, 08 Eylül 2008, 06:19:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

Bir gün Ahmed Mekkî Efendi hazretlerinden nasîhat istediler. Onlara “Bâyezid-i Bistâmî” hazretlerinden bahsedip, şöyle anlattı:
Bu büyük zât, nefsini ıslâh için gündüz gece çalıştı.
Nice mücâhedeler yaptıysa da, ölmedi yine nefsi.
Çok üzülüp baktığında, hâlâ “Gurur” ve “Kibir” gördü nefsinde.
Ömür boyu Rabbine kulluk etmiş, Ona lâyık ibâdet yapmayı çok istemişti.
Ama yine de Ona lâyık olmamıştı namazları.
Sonunda Allaha boyun büküp;
- Yâ Rabbî, bunca yıldır gayret ettimse de, yine sana lâyık ibâdet yapamadım. Namazlarım, Bâyezid’e yakışır oldu hep, dedi.
Kendisi diyor ki:
- Kırk sene, riyâzet yapıp nefsimle uğraştım. Onu öldürmek için, yıllarca çile çektim. Ve “Yâ Rabbî, senin rızâna, ne sûretle kavuşurum? diye yalvardım.
O anda gâibten;
- Şu testinle şu abân gönlünde bulundukça, Ona kavuşman olmaz! diye bir ses geldi.
O “Testi” ile “Abâ”yı çıkardım kalbimden.
Ancak kazanabildim Rabbimin rızâsını.

ÎMAN NASIL KUVVETLENİR?
Bir gün de sevdiği bir gence;
- Hayat, hayâldir. Dün öldü, yarın belli değil. Öyleyse bu günü değerlendir, buyurdu.
Delikanlı sordu:
- Nasıl değerlendireyim efendim?
- Dînini öğren ve öğrendiğinle amel et.
- Îman ne ile kuvvetlenir efendim?
- “Allah adamları”nın sohbetiyle.
- Böyle zatlar yoksa hocam?
- Onlar yoksa, kitaplarını oku. Kitap okumak, sohbet gibidir. Bir “İslâm âlimi”nin kitabını okuyan, onunla sohbet etmiş gibi feyz alır.

Abdüllatif Uyan
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

TimSaL

(- Şu testinle şu abân gönlünde bulundukça, Ona kavuşman olmaz! diye bir ses geldi.)

bizim kalbimizde o kadar çok aba ve testi varki çıkmasını beklemeye ömrümüz yetermi bilmiyorum???

paylaşımın çok anlamlı  Lika ellerine sağlık zs2))

Güneşi Bekleyen Islak çamaşırlar gibiyim...Ve Hayat parçalı bulutlu.

İsra

Teşekkürler Lika,güzel paylaşımlar gerçekten

insirah

Allah razı olsun,teşekkürler
Hayat başladığı noktaya, bittiğinde geri döner! Hayatta her şey noktayla başlar, noktayla biter... Sümeyra Denizli

zamansız yolcu

Dînini öğren ve öğrendiğinle amel et.

Allah Razı Olsun...

dadaı21

testi ve abadan kastı ne anlayamadım nefıs mı

Tuğra

〰〰〰〰🐠

dadaı21

misvak

Dava...yürek ister...Dava Bilal gibi kızgın kumlara ve taşlara rağmen Allah diyerek ölmektir...

sakincan

« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2008, 03:38:58 pm » Alıntı 

--------------------------------------------------------------------------------

(- Şu testinle şu abân gönlünde bulundukça, Ona kavuşman olmaz! diye bir ses geldi.)

bizim kalbimizde o kadar çok aba ve testi varki çıkmasını beklemeye ömrümüz yetermi bilmiyorum???
Bu akşam gül koydum yastığımın kenarına...
belki gelirsin rüyama...
benim için olmaz bilirim.......
gülün hatırına..

setre

Allah razı olsun lika paylasali epey olmus ama gozumuzden kacmis.
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

Budak

Evet bende yeni okudum. Allah cc razıolsun.

ozturk

Allah Razı Olsun Hisse Alanlardan Oluruz İnşAllah
Verdiğin Kadar Değeri Vardır

Buğulu Ay

mümin içn ilim ve amel ayrılmaz bir bütündür. hakiki mümin ilmiyle amel edendir. Rabbim bizede iyi eylrmler göstermeyi ve ilmimizle amel etmeyi nasip etsin inşaaaallaah..
BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

hakikatli

Başka düşman arama senin düşmanınki tek,     Nefsi,nefsi dizginle o,her an ister kötek.!             Ne güzel söylemiş büyükleimiz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Öyle bir devim'ki ben,hakikatte pireyim,bir delik gösterinde utancımdan gireyim...