Hayizli kadin mescide girebilir mi?

Başlatan lafon, 09 Eylül 2008, 08:13:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lafon

Hayizli ve Nifasli bir kadin mescide girmesi caiz olur mu? cogu fikih kitablarinda mescide girmesi haram yazmis ama burdaki mescid mescidi harami yoksa bütün mescidlermi.kuduri serifte mescid hem müfred hemde lami tarif ile geldi yani mescidi harama isaret ediyor.merakul felah isimli kitabda ise sayfa 43 9.yan kayidindada haram olmasi mescide girildiginden degilde beytin serefinden haram kilinmis.

civan

Bu hallerde bulunan bir kadin mescidlere yani camilere giremez ve kabeyide tavaf edemez...

unbeaten89

guzel kardesim ders grubumusun bılmıorum ama oradaki lam-i ta'rif lam-i cins olup ma'rifelik ifade etmez. binaen aleyh cins-i mescid olan heryer buraya dahildir.selametle...

civan

Yani cevap bumu butun mescideler mi demek istiyorsunuz

unbeaten89

evt kardesim içinde beş vakt namaz kılınan her mescıd

hizmetci

ben söyle biliyorum: türkiyemizdeki camiilerimizin mescidlerine girilemez, temelden camii niyetine bina edildigi icin. ama mesela almanyadaki camiiler önceden ya birane ya okul v.s. ile olup, temelden camii niyetine bina edilmedigi icin bu hallerde olan bir bayan oradaki mescidlere girer,fakat arka taraflarda oturur.bilmem yanlismi biliyorum.
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.