Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Bir kac soru

Başlatan GurbetciaSya, 11 Ekim 2008, 13:56:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GurbetciaSya

S.aleykum.

Araniza yurtdisindan katiliyorum. Bir kac sorum var.
Namaza yeni basladim.

Sorularim:

1- Kilinmamis namazlar icin, bir rekati 70 sene borc olarak sayiliyormus. bunuda cehennemde her rekat icin 70 sene kilacakmisiz. Bu dogrumudur? Anlamadigim, bu kesinmidir yani Cehenemde o borclu namazlarimiz kilacakmiyiz, yoksa Allahin afina goremidir, yani namaza baslamis biri isek. fakat gec baslamisisek, bu borclar af olur mu?

2- ikinci sorum. zamaninda hatalarim oldu. Gecen sene kadir gecesinde tovbe ettim.. fakat tovbe namazi kilmadan tovbe ettim. bu tovbem malesef aylar sonra seytana uyarak bozdum. ve cok pisman oldum. Bu gecen kadir gecesinde, tekrar tovbe ettim, fakat yine namazsiz oldu. Tovbemi gecen sene bozdugum icin, bu seninki tovbem kabul olurmu yine.
ve tovbemi namazsiz yaptigim icin kabul olur mu ?

3-Surekli dini ruyalar goruyorum. cok SIKlasmaya basladi,  hoca ile konuscaktim once size danismak istedim. Ruyamin birisinden: olmustum, ve beni tabutumdan, sag ve sol tarafimdan birseyler kaldirior, sanirim melek .. ve beni mezarliga goturuyorlar. bense cok SIKINTI cekerek, onlara diyorum ki:

- hep boylemi olacak, cok bunalliyorum, ben dunyayi sonsuz sandim..'

aynen bu sozleri konusmusum ruyamda.
baska ruyalarimda oldu,  birisinde ezan duydum. birkac tanesinde camide, namaz kilan insanlar gordum. birisinde ise kurani okumaya calistigimi gordum

Bu ruyalarin anlami nedir acaba. Ibretlik midir. uyari midir

Lutfen bu konularda bana yardimci olurmusunuz

Simdiden Allah razi olsun

dört mevsim

Aleyküm selam, hoşgeldiniz kardeşim.

osmanli

kardesim aramiza hosgeldiniz bu gün sorunuza cevap verilecek

müteallim

Alıntı yapılan: GurbetciaSya - 11 Ekim 2008, 13:56:10
S.aleykum.

Araniza yurtdisindan katiliyorum. Bir kac sorum var.
Namaza yeni basladim.

Sorularim:

1- Kilinmamis namazlar icin, bir rekati 70 sene borc olarak sayiliyormus. bunuda cehennemde her rekat icin 70 sene kilacakmisiz. Bu dogrumudur? Anlamadigim, bu kesinmidir yani Cehenemde o borclu namazlarimiz kilacakmiyiz, yoksa Allahin afina goremidir, yani namaza baslamis biri isek. fakat gec baslamisisek, bu borclar af olur mu?

bu duydugun sey dogru degildir .bir vakit namaz bir vakit borcdur.ahirette ibadet yok lbadetin yeri dünyadir.yaliniz yapilmayan ibadetlerin cezasi ahirette görülecektir,hazreti Allah rahmeti ile ister afv eder isterse cezalandirir.
buna ragmen kilinmayan namazlari kaza etmeli ahlrete birakmamalidir.

bir vakit namazin cezasinin dünya senesi ile seksen sene ahiret senesi ile seksen bin sene oldugu hadisi seriflerde ifade edilmektedir belki senin duydugun bu olsa gerek.

Alıntı yapılan: GurbetciaSya - 11 Ekim 2008, 13:56:102- ikinci sorum. zamaninda hatalarim oldu. Gecen sene kadir gecesinde tovbe ettim.. fakat tovbe namazi kilmadan tovbe ettim. bu tovbem malesef aylar sonra seytana uyarak bozdum. ve cok pisman oldum. Bu gecen kadir gecesinde, tekrar tovbe ettim, fakat yine namazsiz oldu. Tovbemi gecen sene bozdugum icin, bu seninki tovbem kabul olurmu yine.
ve tovbemi namazsiz yaptigim icin kabul olur mu ??

tevbeden maksat kisinin   Allaha karsi yaptigi hatalardan dolayi hazreti Allahdan özür dilemektir yani bir daha yapmamak üzere söz vermektir bu ister tesbih namazi ile olsun ister namazsiz olsun fark etmez.illada namaz  ile tevbe edilecek diye bir sart yoktur.
hazreti Allah tevbeni kabul buyursun Allahin rahmeti bizim günahimizdan cok daha büyüktür.ümidsiz olmayiniz.tevbeye ve namaza devam ediniz

Alıntı yapılan: GurbetciaSya - 11 Ekim 2008, 13:56:103-Surekli dini ruyalar goruyorum. cok SIKlasmaya basladi,  hoca ile konuscaktim once size danismak istedim. Ruyamin birisinden: olmustum, ve beni tabutumdan, sag ve sol tarafimdan birseyler kaldirior, sanirim melek .. ve beni mezarliga goturuyorlar. bense cok SIKINTI cekerek, onlara diyorum ki:

- hep boylemi olacak, cok bunalliyorum, ben dunyayi sonsuz sandim..'

aynen bu sozleri konusmusum ruyamda.
baska ruyalarimda oldu,  birisinde ezan duydum. birkac tanesinde camide, namaz kilan insanlar gordum. birisinde ise kurani okumaya calistigimi gordum

Bu ruyalarin anlami nedir acaba. Ibretlik midir. uyari midir

Lutfen bu konularda bana yardimci olurmusunuz

Simdiden Allah razi olsun

rü´yalara fazla itibar yoktur herkezede rü´ya anlatilmaz  iyi insanlara anlatilir en yakin hocalarimiza müracaat ediniz.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

GurbetciaSya

Tsk ederim  hosbulduk.

Kardesim evet oyle, yanlis anlamisim demek.

Sizin dediginiz: bir vakit namazin cezasinin dünya senesi ile seksen sene ahiret senesi ile seksen bin sene oldugu hadisi seriflerde ifade edilmektedir belki senin duydugun bu olsa gerek

bu dogru. Iste bu konuda, bazi tanidiklarim, bu cezanin cehenemde, demirin ustunde namaz kilarak verilecegini soyluyordu. Ve af konusunu sordugumda,  bana, ayetlerin bu konuda yani, namazi kacirma konusunda af gibi konularin olmadigini soylemisti. ama Allahtan umut kesilmez demisti. Ve gozumu korkuttu acikcasi. Hesapladi ve bana senin su kadar, sene borcun var .. dunya senesiyle, sonra ahiret senesiyle hesapladi. ve bunu cehenemde odiyecegimi soyledi..

Sormustum ki: Iyi insan olmamiz, kalbimizin temiz olmasi, kotu islerden uzak olmamiz.. fakat namaz kilmamiz konusunda.. yine cezayi cekermiyiz, yani Allah, bizim yaptigimiz islere bakip af edermi gibi birsey sormustum.

Aldigim cevap: Gunahli mumimler cennete giremezler. namaz kilmamakta gunah. cezayi cektikten sonra cehenemde.. cezamiz bitince, ancak ozaman Allahin izniyle cennete girilir gibi birseyler soyledi.

bunu soyleyen 5 vakit namaz kilan arkadasim.

bu beni biraz korkuttu, ve namaza yeni yeni basladim.
Bunlar dogrumudur?

Hep bunlari dusunuyorum. Namaz kilmayan muminler cennete giremez mi.

Kusura bakmayin cok soruyorum ama gercekten cok merakliyim, ve bazi bana anlatilan seylerin dogru yada yanlis oldugunu anlamaya calisiyorum.