Kadının haberi olmadan erkek evlenebilir mi?

Başlatan fat-oğlu, 10 Ekim 2008, 11:59:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fat-oğlu

soru: kadının haberi olmadan erkeği gidip başka bir kadınla nikahlanıp evlenebilir mi?

azizistanbul

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

azizistanbul

zaten izin alınmadığı zaman nikah geçersiz olsa  tarihte hiçbir zaman 2 veya 3 veya 4 eşli erkek olmazdı . Çünkü Hz.Allahın şartlı ( tüm eşler arasında adaleti gözetme) izni olsada hiçbir hanım eşini paylaşmak istemez
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

müteallim

cok evliligin agir sartlari ve mes´uliyyeti vardir müslüman erkek bunlari bilse zaten ikinci ile evlenmez
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

ebuhureyre

bu konu hakkında kaynak gösterebilirmisiniz
Geminin yüzebilmesi için suya ihtiyacı vardır, su geminin içine girerse gemi batar.. Gemi için su ne ise, insan içinde dünya odur..

ihvan

İsra

Beyler lütfen ikinci bir eş düşündüğünüzde bir değil defalarca düşünün.Çünkü ardınızda mutsuz bir kadın ve psikolojisi çökmüş çocuklar bırakacaksınız dünyanın geçici zevkleri için değmez

Ve hiç bir erkek ikinci evlilik yaptığı için mutlu ve huzurlu olamaz.Çünkü başkalarının mutsuzluğu üzerine mutlu bir hayat kurulamaz.

huca

Erkeğin evlenmesi kadının iznine bağlı değildir. Ancak kadın evlenmeden önce erkeğe başkası ile evlenmemesi gerktiğini şart koşarsa o zaman izin şart olur

dört mevsim

Alıntı yapılan: isra - 13 Ekim 2008, 19:50:07
Beyler lütfen ikinci bir eş düşündüğünüzde bir değil defalarca düşünün.Çünkü ardınızda mutsuz bir kadın ve psikolojisi çökmüş çocuklar bırakacaksınız dünyanın geçici zevkleri için değmez

Ve hiç bir erkek ikinci evlilik yaptığı için mutlu ve huzurlu olamaz.Çünkü başkalarının mutsuzluğu üzerine mutlu bir hayat kurulamaz.
İsra kardeşime katılıyorum.

Hem niceleri varmış ve var ki, islam gayesi için hiç evlenmemiş, gerçekten merak konusu çoğul evlilikler acaba Allah rızası için mi, yoksa bütün sünnetlerin hepsi hayatımda var ve bunu da işlemek istiyorum hayatıma diyenler mi.....

bu konu hakkında kaynak gösterebilirmisiniz ?

ihvan

PEYGAMBERİMİZ DAHİL.büyüklerin ilk eşleri vefatına kadar tek di....öyle biliyorum...bir eş izin verse dahi. İSRA kardeşime katılıyorum...bu tip evliliklerde Allahın c.c rızası aranak yapılacağını ,düşünemiyorum....varsa da örneği varmı.

azizistanbul

burada bir ruhsat vardır. bazı kesimin öne sürdüğü gibi  onların ağzıyla konuşuyorum " islamcılar gelirse herkese 4 hanım verecekler " böyle bir şey yok biz bari böyle düşünmeyelim. Yukarıdaki ifadelerde sanki çok eşliliğe karşı bir tutum var gibi algılıyorum ben. İslamda çok eşliliği teşvik yoktur sadece çok eşliliğe şartlı izin vardır. Bunu da kendi yaşamı düzenli olan insanların anlaması zordur. islam evrensel bir dindir çok geniş bir zaman ve  dünyanın tüm coğrafyasına şamil olan bir dindir. ve bundan sonrada dünya kaç yüzyıl daha yaşarsa o kadar devam edecek bir din olması hasebiyle hz. Allahın bazı özel durumlardan (kadının hastalanması - savaşlardan dolayı kadın nufusun çok yoğun olması, veya erkeğin günaha tevessül edecek bir ruh halinde olması )  dolayı buna izin vermiş fakat aradaki adaletin çok hassas olduğunu vurgulamıştır. onun için hanımın gönül rızası olur veya olmaz bu Allahın bir iznidir. Ancak devrimizde huzur en çok çekirdek ailede sağlanmaktadır. Benim kendi görüşüm eğer iki veya daha çok eşli olsaydım bir  işletme müdürü gibi hissederdim kendimi bir eş gibi değil.Ancak bu ruhsatı eleştirmek (gerçi forumumuzda bu meseleyi eleştiren falan yok ama) imani problemlere sebep olur onada dikkat etmek lazım.

Himmet

Alıntı yapılan: isra - 13 Ekim 2008, 19:50:07
Beyler lütfen ikinci bir eş düşündüğünüzde bir değil defalarca düşünün.Çünkü

Çünkü Hayatınız ciddi şekilde tehlikede olabilir.Canınızı seviyorsanız aklınızdan bile geçirmeyin. :box 

Mevla ruhsat vermiş Amenna ama farzda kılmamış.Onun için hanımlarınızı bu hususta ikna edebilmeniz mümkün değildir.Sonra ki pişmanlık faide vermez.  ş3))
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

müteallim

ruhsat degil azimetle amel etmek lazim.yaniiiiii.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik