Gözlere şifa için hangi isimler zikredilmeli?

Başlatan fuducuk, 29 Ekim 2008, 21:15:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuducuk

Selâmün Aleyküm kardeşlerim.

Yaklaşık 4 yıldır gözlerimde batma, yanma, yorgunluk gibi belirtiler gösteren bir rahatsızlık var. Bu hastalık hayatımı gerçekten çok zorlaştırıyor, sıkıntı veriyor. Yaklaşık 8-10 üst düzey doktora gitmeme rağmen teşhisi dahi konulamadı.

Gözlerim şifa bulsun diye Allah'ın hangi güzel isimlerinden zikretmem gerek? Ben şimdilik Ya Şâfi ismini tekrarlıyorum. Biliyorum kio şifa verendir. Sonra Ya Mucip diyorum, duaları kabul edendir. Ek olarak gözlerimi haramdan korumaya gayret ediyorum.

Gözlerime iyi gelebilecek şeyleri paylaşırsanız çok sevineceğim. Allah hepinizden razı olsun...

Fatihan

Öncelikle geçmiş olsun.

"Ya Basir" ismi şerifini 526 defa suya okuyup gözün içine ve dışına sürmenizi tavsiye ederim.Ayrıca bu ismi şerifi okumaya devam ediniz.

Bir yerden not almışım siz sorunca aklıma geldi bir yakınım uygulamıştı faydasını gördü siz de biiznillah görürsünüz inşAllah...

ikra03

ve aleyküm selam kardeşim
geçmiş olsun..

Göz siniri ve göz tansiyonu için: Ez-Zahir
Gözlerin sağlığı için: En-Nur, El-Basir, El-Vahhab
Göz damarları için: El-Muteal

benim de bildiklerim bunlar..
RABBİM şifalar ihsan etsin

sonsuz nur

ay-yüzlüm

RABBİM kardeşimize acil şifalar versin..

kardeşimizin sorsuna cevap veren kardeşlerimizden de RAHMAN razı olsun..
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.

Lika

Kardeşlerimiz çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar.Kısa bir not aktarmam gerekirse, gözlerinizdeki bu şikayetin sebebi mutlaka gözlerinizdeki görme kusuru ya da uzun süre okumalar neticesine ortaya çıkan bir sorundan kaynaklanır.Bu durumda mutlaka bilgisayar başında ve kitap okurken göz rahatsızlığınıza göre gözlük kullanmalı ve okumalarınız sırasında her yarım saatte bir gözlerinizi 5dk lığına kapatarak ya da uzun mesafeleri izleyerek dinlendirmelisiniz.Açık havada uzun yürüyüşlerde gözlere iyi gelir.Bunun yanında doktorlar göz damlası ya da bilgisayarda uzun süre okumalardan kaynaklanan göz kuruluğu için size suni gözyaşı damlası verecektir.Ama kesinlikle gözlük vermeleri gerekiyor.Zira bu şikayetlerin ana sebebi gözün haddinden fazla yorulmasından kaynaklanıyor.Allah  acil şifalar versin.
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Tuğra

Bazı kitaplarda rivayet edildiğine göre, ezanı işiten kimse, birinci

“Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah” denilince:

“SallAllahu aleyke ya RasûlAllah'' der.

İkinci defa, “Eşhedü enne Muhammeden Resûlullah” denilirken de

قَرَّتْ عَيْنىِ بِكَ ياَ رَسُول اللّه      ''Karret aynî bike, ya RasûlAllah''  der.

Bunları söylerken de, baş parmaklar baş parmaklarının uçlarını öperek gözlerine sürer ki, bunun müstahab olduğu ifade edilir.Bu tarif Biiznillah göz hastalıklarına şifadır.

〰〰〰〰🐠

fuducuk

Geçmiş olsun dilekleriniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim kardeşlerim.

Alıntı yapılan: fatihan - 29 Ekim 2008, 21:33:55
Öncelikle geçmiş olsun.

"Ya Basir" ismi şerifini 526 defa suya okuyup gözün içine ve dışına sürmenizi tavsiye ederim.Ayrıca bu ismi şerifi okumaya devam ediniz.

Bir yerden not almışım siz sorunca aklıma geldi bir yakınım uygulamıştı faydasını gördü siz de biiznillah görürsünüz inşAllah...

Bunu mutlaka deniyeceğim, İnşAllah.

Allah'ın isimlerini zikrederken O'na hitaben olduğu için başına ben de "Ya" getiriyorum, "El" ve "Er"leri kaldırıp. Doğru yapıyorum değil mi?

Alıntı yapılan: Lika - 30 Ekim 2008, 01:42:13
Kardeşlerimiz çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar.Kısa bir not aktarmam gerekirse, gözlerinizdeki bu şikayetin sebebi mutlaka gözlerinizdeki görme kusuru ya da uzun süre okumalar neticesine ortaya çıkan bir sorundan kaynaklanır.Bu durumda mutlaka bilgisayar başında ve kitap okurken göz rahatsızlığınıza göre gözlük kullanmalı ve okumalarınız sırasında her yarım saatte bir gözlerinizi 5dk lığına kapatarak ya da uzun mesafeleri izleyerek dinlendirmelisiniz.Açık havada uzun yürüyüşlerde gözlere iyi gelir.Bunun yanında doktorlar göz damlası ya da bilgisayarda uzun süre okumalardan kaynaklanan göz kuruluğu için size suni gözyaşı damlası verecektir.Ama kesinlikle gözlük vermeleri gerekiyor.Zira bu şikayetlerin ana sebebi gözün haddinden fazla yorulmasından kaynaklanıyor.Allah  acil şifalar versin.

Gözlerimde çok şükür görmeyle ilgili bir sorun yok. Uzun süre Tv, Pc ve gözlerimi her türlü yorması ihtimal etkinlikten uzak bırakmama rağmen aynı rahatsızlıklar devam etti. Yani bilgisayara bakmışım/bakmamışım, farketmiyor. Doktorların gözyaşı testinde değerlerin normal çıkmasına rağmen verdikleri her türlü yapay göz yaşı, merhem ve alerjik damlalar da en ufak bir tesir göstermedi. Gözlerim 0,50. Gözlük taktığımda da gözlerimi rahatlatmıyor. Sonuç olarak gözlerimdeki rahatsızlıklara göre göz yaşı kuruluğu ya da alerjik rahatsızlıkları işaret ediyor olmasına rağmen bu problemler yok. Tam tersi yapılan her türlü testte gözlerim sağlam çıkıyor. Çok sağlıklı gözlere sahip olduğum söylendi üstelik. Bahsettiğiniz herşeyi denedim, denedim ve denedim. Patates ve çaya bandırılmış pamuklar dahil. Doktorlar ne olduğunu bulamadı ama gözlerimi yaradan Rabbim hastalığın dermanını bilir, çünkü gözlerimin ilmi O'na aittir. Gözlerime Şifa Ya Rab. Hayırlısı ise Şifa, değilse lütfen devam. Razıyım...

Alıntı yapılan: Tuğra - 30 Ekim 2008, 02:20:19
Bazı kitaplarda rivayet edildiğine göre, ezanı işiten kimse, birinci

“Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah” denilince:

“SallAllahu aleyke ya RasûlAllah'' der.

İkinci defa, “Eşhedü enne Muhammeden Resûlullah” denilirken de

قَرَّتْ عَيْنىِ بِكَ ياَ رَسُول اللّه      ''Karret aynî bike, ya RasûlAllah''  der.

Bunları söylerken de, baş parmaklar baş parmaklarının uçlarını öperek gözlerine sürer ki, bunun müstahab olduğu ifade edilir.Bu tarif Biiznillah göz hastalıklarına şifadır.

Bunu ilk defa duyuyorum. Bunu da uygulamak istiyorum ancak okuduğum şeyin manâsını bilirsem daha içten okuyabilirim. Yazdıklarının Türkçe mealini lütfen paylaş kardeşim...

İsra

Tuğra

“SallAllahu aleyke ya RasûlAllah''

Allah sana salât etsin, ey Allah'ın Peygamberi!"

''Karret aynî bike, ya RasûlAllah'' 

Gözüm seninle aydın oldu/olsun, ey Allah'ın peygamberi
〰〰〰〰🐠

müteallim

herkez bir tavsiyede bulunurda müteallim bir tavsiyede bulunmazmi.bendenizde size  MISVAK  tavsiye edeyim misvak gözleri parlatir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

fuducuk

Alıntı yapılan: fatihan - 29 Ekim 2008, 21:33:55
Öncelikle geçmiş olsun.

Bugün bunu uyguladım. Allah kabul eder İnşAllah. Hayırlısı ise gözlerim şifa bulsun...

Alıntı yapılan: İsra - 30 Ekim 2008, 03:39:15
Geçmiş olsun kardeşim.

Ben de size sürme önericem gözlere iyi gelir :)

http://www.sadakat.net/forum/saglikli-yasam/surmenin-faydalari-t25839.0.html

Sürmeyi sadece makyaj sanırdım ben. Sonradan dinimizde de yeri olduğunu öğrendim. Annem bu hafta sonu kısmetse İstanbula gidecek. Ordan aldıracağım hakiki sürme. Onu da süreceğim İnşAllah. Teşekkür ederim...

Alıntı yapılan: Tuğra - 30 Ekim 2008, 23:50:41
“SallAllahu aleyke ya RasûlAllah''

Allah sana salât etsin, ey Allah'ın Peygamberi!"

''Karret aynî bike, ya RasûlAllah'' 

Gözüm seninle aydın oldu/olsun, ey Allah'ın peygamberi

Sağolasın kardeşim, bundan sonra ezanı daha dikkatli dinlemeli ve bu duaları ezberleyip okumalıyım.

Alıntı yapılan: müteallim - 31 Ekim 2008, 00:12:28
herkez bir tavsiyede bulunurda müteallim bir tavsiyede bulunmazmi.bendenizde size  MISVAK  tavsiye edeyim misvak gözleri parlatir.

Allah razı olsun, siz de bu kareşinize tavsiyede bulunun elbet. Misvak'ın göze şifâlı olduğunu da yeni duydum...

azizistanbul

sanırım bende de aynısı var doktorlar teşhis edemediler fakat ben yavaş yavaş çözmeye başladım gözün bazı şeylere allerjisi olabiliyor .Ben bu sıkıntıyı 5 yıldır çekiyorum fakat daha geçen allerji yapan bir maddeyi buldum.Bildiğiniz mentolü mendiller ve Clearın mentolü şampuanı var onu kullanıyordum ve banyodan sonra en az 24 saat gözlerde sulanma kızarma yanma batma , açamama gibi sıkıntı oluşuyor idi şimdilik mentolden uzak duruyorum . fakat bakalım daha neye allerji var tespit etmeye çalışacağım.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

fuducuk

Alerji testinden sağlam çıkmıştım, hafif polenlere karşı alerjim çıkmıştı. Alerjik ilaçlar da kullandım ama tesiri olmadı. Bir ara gözlerimin ışığa karşı da hassasiyetinden doalyı Behçet hastalığından şüphelenildi, iç hastalıklar uzmanına gittim. Testlerde herşey normal çıktı. Romatizmadan şüphelenildi onda da birşey çıkmadı.

Sizin de çok kapsamlı bir alerji testine girmenizi ve nelere karşı alerjinizin olduğunu tespit ettirmenizi tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun. Allah düşmanıma vermesin... 

Himmet

Alıntı yapılan: müteallim - 31 Ekim 2008, 00:12:28
Hatırlattığınız için Allah razi ve memnun olsun hocam.Misvağın sayılayamayacak kadar çok faidesi olduğunu biliyoruz fakat kendi adıma ben çok ihmal ediyorum.Fırçalamak daha pratik geliyor herhalde.

Rahatsız olan arkadaşlara Allah şifalar versin...
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..