Hinzir mezbahanesinde calismak

Başlatan BT 857, 18 Kasım 2008, 20:32:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BT 857

Hayirli aksamlar arkadaslar.Cok önemli 2 sorum olacak.
1.hinzir kesimi yapilan bir mezbahanede calisilabilirmi?malüm almanyada böyle yerlerde calisan iscilerimiz var baska is bulamadiklari zaman durum nasil?

mehmed emre fetvalar kitabinda "icki satan yerde calismanin caiz olmadigini " :yazmakta ama bu konu hakinda birsey yazmiyor. +=)

2.soruma gelelim.eger böyle bir yerde calismak günahsa ozaman kisi icki satilan,oyun oynanan bir kahve calistirsa hangisi daha ehvendir günah bakimindan. :hihi
LA TENSENA

müteallim

cevap yakinda gelecek lütfen bekleyiniz.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

BT 857

LA TENSENA

kutup yıldızı

google' dan bakınca arapçada domuz anlamına geliyo galiba bu hinzir kelimesi?  g2))

1. madde ve 2. madde içinkıyaslama yapmaya gerek görmüyorum ve hangisi daha makbuldur gibi bir sonuç da bekleyemiyorum açıkcası.  :hihi

bana göre ikisi de hayırlara vesile olmayacak bir iş. domuz eti haram = içki haram, bu durumda bu iki şeye kim yakınlık duymak ister ki. başka iş yok demeden evvel en son şartlar zorlanmışmıdır acaba. mesela ben müslümanım, bana ne iş verirseniz verin bu iki işi vermeyin gibilerinden.

müteallim' den gelecek cevabı ben de merak ettim şimdi..  zm4))

Ada-34

Bende merak ettim.Cevap yakinda gelir insAllah.

ebr

içki fabrikasinda çalışmak caizse öyle yerde de çalışılabilir

Tuğra

Alıntı yapılan: ebr - 04 Aralık 2008, 02:02:05
içki fabrikasinda çalışmak caizse öyle yerde de çalışılabilir

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?  e52))
〰〰〰〰🐠

Ada-34

evet hocam cevab ne zaman geliyor :dgnk

BT 857

Hala daha cevap bekliyorum efendim.
LA TENSENA

müteallim

tatmin edecek bir cevap arastiriyorum.kaynakli olmasi lazim bekleyiniz.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

BT 857

LA TENSENA

BT 857

Adam kahvehaneyi acip kapatmisdir galiba :hihi :hihi :hihi
LA TENSENA

neyzen.lal

Alıntı yapılan: BT 857 - 13 Mart 2009, 03:08:58
Adam kahvehaneyi acip kapatmisdir galiba :hihi :hihi :hihi

demek ki hayırlı bi iş değilmiş ki kapatmış kahvesini...

bu işler kılı kırk yarılası işler...pat diye cevap verilemiyor demek...biraz saygı lütfen...
Hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur....
Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...

BT 857

Evet saygi katiliyorum ama herkeze lütfen.Takdir edersinizki bende pat diye cevap beklemiyorum tarihlere bakiniz.Saygi ve mehabbetle
LA TENSENA

müteallim

s.a.
biliyorum cevap bekliyorsunuz amma kesin bir bilgiye raslayamadim.ser´i hükümlerin sakasi olamaz sonra internet alemi kimin eline gececegide belli olmaz kesin olmali diger arkadaslardanda yardim isteyelim kaynakli bir cevap bulabilirlerse yazabilirler.