Riaya düsmeden nafile oruc

Başlatan eginli, 30 Kasım 2008, 23:21:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eginli

kardesler, biliyoruzki, kisi tutdugu nafile orucu kimseye söylememeli onun yerine bozmasinin daha efdal oldugu söylenmekte... mesela simdi tutulmasi tavsiye edilen(tabi diger nafile oruclar icinde bu husus gecerli)  zilhicce orucunun devamli insanlarla icli disli isek ne yapilmasi en uygun olanidir... orucu tutalimmi, tutup gerektiginde bozalimmi, yoksa tutmiyalimmi... yada oruclu oldugumuz  gün insanlarla temas kurmamaya gayret göstermemizmi gerekecek ...
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

fuducuk

Oruç gösterişten en uzak ibadettir diye biliyorum. Çünkü namazı ya da diğer ibadetleri yaptığında insanlar bunun bir ibadet olduğunu anlayabilir. Oruçta ise sürekli yeme hali olmadığından insanlar oruçlu olup olmadığını anlamaz. Sen söylemediğin sürece sorun yok. Ben böyle durumlarda kimseye haber vermiyorum, bir ikram filan durumu gelirse karnımın tok olduğunu söylüyorum, ya da daha  nazik bir şekilde reddediyorum. Eğer çok ısrarcı olunursa o zaman söylemek zorunda kalıyorum ki bu da riyaya girmez. Oruç tutalım elimizden geldiğince, fakat bu tür sorulara muhatap kalacağımız ortamlardan uzak duralım. &))

Tuğra

Bir daha ele geçermi geçmezmi? Böyle kıymetli günlerde kazançları ve kayıpları düşünerek,karar vermelisiniz.
〰〰〰〰🐠