Şunun şunun hürmetine, hatırına vs...

Başlatan fuducuk, 31 Aralık 2008, 18:00:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuducuk

Alıntı yapılan: Mezher - 07 Şubat 2009, 01:09:24
Sen bu sitede fazla bile konuştun fuducuk! Kulaktan dolma onun bunun kitabını okuyup burda ahkam  kesme.
Bizim önümüze Akait , Şerhi akaid ,Şerhi mevakif,Elbidayefiusuliddin,ennibraz gibi Gerçek Alimlerin kitaplarını oku bu kitaplarda yıllarını ver de öyle gel sözüm  ona teymiyenin bozuk itikatını kendince okuyup kendini dinde kamil oldum sanma.

Müslüman birkişi  Allah ve Rasülüne inanmış  kimseye kafir,şirk ehli demez çok büyük vebali vardır.. Onuda hatırlatayım.

Evet fazla konuştum, kalpleriniz ürperiyor çünkü Allah'tan başkasına dua etmeyin ya da dua aracı etmeyin deyince. İçiniz içinizi kemiriyor, çünkü sizi onlar kurtaracak değil mi? Onların ilminden yararlanın diye yaradan o insanların ilmini arttırdı. Bize yararlanmak düşer. Allah hepsinden razı olsun. Ama emin olun ki sizleri bu halde görseler vAllahi sizden yüz çevirirlerdi...

Devri Âlem

Bilgisiz cesareti bu olsa gerek. Aslında bilmeyenle bu tür hassas konular uzatılara konuşulmaz. Ancak insan haddini bildiği gördüğü ölçüde ikram alır, hürmet görür. Madem bu kadar araştırma içerisindesiniz neden sayfalarca kaynağı hatta Hz.Ömer ile ilgili kaynakları, ayet meallerini es geçiyorsunuz da , bir ingiliz casusu, din düşmanın çarpık fikirlerini pişirip, pişirip önümüze sunuyosun. Yalnız şunu unutma bu fazlaca kabak tadı verdi haberin olsun. Ve bu yemek yiyende hazımsızlık yapar sadece dünyası değil, ahireti de mahfolur Allah muhafaza.

Sana tavsiyem, ki pek tavsiyelere uyduğun da görülmüyor, önce iyice bir araştır ama doğru kaynaktan. Bir casusun fikirleri ile kendi dinini böyle cahilce sorgulamak nasıl bir yola götürür seni iyice bir düşün bakalım.
اَلْعِلْمُ يَرْفَع بُيوتًا لاَعِمَادًا لَهَا وَالْجِهلُ يَهْدِم بِيُوتَ اْلعِزَّ وَلْكَرَمِ

Mezher

Alıntı yapılan: fuducuk - 07 Şubat 2009, 01:16:09
Alıntı yapılan: Mezher - 07 Şubat 2009, 01:09:24
Sen bu sitede fazla bile konuştun fuducuk! Kulaktan dolma onun bunun kitabını okuyup burda ahkam  kesme.
Bizim önümüze Akait , Şerhi akaid ,Şerhi mevakif,Elbidayefiusuliddin,ennibraz gibi Gerçek Alimlerin kitaplarını oku bu kitaplarda yıllarını ver de öyle gel sözüm  ona teymiyenin bozuk itikatını kendince okuyup kendini dinde kamil oldum sanma.

Müslüman birkişi  Allah ve Rasülüne inanmış  kimseye kafir,şirk ehli demez çok büyük vebali vardır.. Onuda hatırlatayım.

Evet fazla konuştum, kalpleriniz ürperiyor çünkü Allah'tan başkasına dua etmeyin ya da dua aracı etmeyin deyince. İçiniz içinizi kemiriyor, çünkü sizi onlar kurtaracak değil mi? Onların ilminden yararlanın diye yaradan o insanların ilmini arttırdı. Bize yararlanmak düşer. Allah hepsinden razı olsun. Ama emin olun ki sizleri bu halde görseler vAllahi sizden yüz çevirirlerdi...

Sen avatarındaki kuklaya dönmeden Allah sana hidayet versin.:)
Selametle ...!

fuducuk

Alıntı yapılan: Devri Âlem - 07 Şubat 2009, 01:16:34
Bilgisiz cesareti bu olsa gerek. Aslında bilmeyenle bu tür hassas konular uzatılara konuşulmaz. Ancak insan haddini bildiği gördüğü ölçüde ikram alır, hürmet görür. Madem bu kadar araştırma içerisindesiniz neden sayfalarca kaynağı hatta Hz.Ömer ile ilgili kaynakları, ayet meallerini es geçiyorsunuz da , bir ingiliz casusu, din düşmanın çarpık fikirlerini pişirip, pişirip önümüze sunuyosun. Yalnız şunu unutma bu fazlaca kabak tadı verdi haberin olsun. Ve bu yemek yiyende hazımsızlık yapar sadece dünyası değil, ahireti de mahfolur Allah muhafaza.

Sana tavsiyem, ki pek tavsiyelere uyduğun da görülmüyor, önce iyice bir araştır ama doğru kaynaktan. Bir casusun fikirleri ile kendi dinini böyle cahilce sorgulamak nasıl bir yola götürür seni iyice bir düşün bakalım.

Benim derdim kişisel değil. Benim derdim kardeşlerimin yanlış yola sürükleniyor olması. Biri size 1+1=3 dese bile, siz 2 olduğunu bilseniz bile bir araştırın, belki bilmediğiniz, yanlış bildiğiniz birşeyler vardır. Hiç mi hayatınızda denk gelmedi, bir ömür boyu doğru sandığınız birşeyin bir anda yanlış olduğunu anladınığınız bir an?

Bir e-Kitap koydum, okumadan silindi. Okunsaydı da bak fuducuk kardeş, şurda şurda hata var denseydi. Yok, olmuyor. Benim burda kardeşlerim yanlış yolda diye içim gidiyor, bu gazabım ondandır! Kendim için ne istiyorsam sizler için de aynısını istiyorum!

Rabbim kalbinize kilit vurmuşsa yapacak birşeyim yok. O en güzelini taktir edendir...

fuducuk

Alıntı yapılan: Mezher - 07 Şubat 2009, 01:19:57

Sen avatarındaki kuklaya dönmeden Allah sana hidayet versin.:)
Selametle ...!

Allah bana hidayet versin, ne güzel bir dua. Allah hepimize hidayet versin güzel kardeşim. Cennette komşu olur güzel sohbetlerde bulunuruz İnşAllah.

Mezher

Alıntı yapılan: fuducuk - 07 Şubat 2009, 01:23:02
Alıntı yapılan: Devri Âlem - 07 Şubat 2009, 01:16:34

Benim derdim kişisel değil. Benim derdim kardeşlerimin yanlış yola sürükleniyor olması. Biri size 1+1=3 dese bile, siz 2 olduğunu bilseniz bile bir araştırın, belki bilmediğiniz, yanlış bildiğiniz birşeyler vardır. Hiç mi hayatınızda denk gelmedi, bir ömür boyu doğru sandığınız birşeyin bir anda yanlış olduğunu anladınığınız bir an?

Bir e-Kitap koydum, okumadan silindi. Okunsaydı da bak fuducuk kardeş, şurda şurda hata var denseydi. Yok, olmuyor. Benim burda kardeşlerim yanlış yolda diye içim gidiyor, bu gazabım ondandır! Kendim için ne istiyorsam sizler için de aynısını istiyorum!

Rabbim kalbinize kilit vurmuşsa yapacak birşeyim yok. O en güzelini taktir edendir...

Yukarıda size gayet güzel açıklamalarda bulunduk o kitabdakilerin cevabı yukarıda aklı selim olarak tekrar okuyun.

Tuğra

Senin koyduğun kitabı ben incelediğim için yukarıdaki Mehmed bin Abdülvehhab ile ilgili yazyı koydum zaten.

Bu forumdakiler bu sapık itikadı çok iyi bilirler senin gibi binlercesi geldi geçti buralardan,

ve yıne bu forumdakiler Hakiki Ehl- Sünnet alimlerinin ders kitaplarından arabi ilimler okumuşlardır.

Yani fuducuk eğer amacın kurnazlık ile kendi düştüğün çukura milleti çekmek ise burası yanlış mekan Evvel Allah burada bunlara kanacak cahil saftirikler yok.

Eğer yıne araştıyorum ediyorum masallarını okuyacaksan yukarıda zaten sağlam deliller verilmiş,karşımıza sapık zihniyetin sapık dökümanlarıyla çıkma.
〰〰〰〰🐠

Devri Âlem

Şimdi güzel kardeşim. Eğer koyduğun e kitap okunabilecek bir kitab olsaydı, değil silinmek teşekkür bile alırdın.

Demek bahsettiğin kitab zararlı ki kaldırıldı. Bak zararlı olduğu zaten senin de bizlerle cedelleşmenden belli.

1+1=2 hakikatini araştırma meselesine gelince, dini meselelerde önce mantık değil, ilim konuşur.Dini biz yalnış mantık ölçülleri ile hesab edersek, çuvallarız.

Ehli ilim olmadan bu mesele ne izah edilir, ne de anlaşılır. Bir de işin mana boyutu var ki o konu bizi de seni de aşar.

Araştrın demişsin, bizlerin araştırmadığı hükmüne nereden vardın peki?

Bizler bu görüşleri ilk senden mi duyduk? İlk defa mı görüyoruz.?

Bilmeden verilen hatalı bir hüküm daha..

Gelelim kalplere vurulan kilit meselesine;

İlginç bir yönün var, Allah dostlarından verilen bildirilen kaynakları bir kalemde silebiliyor, inkar edebiliyorsun ama "sadece onlara has olan" bir özelliğe bürünürcesine, sanki kalpleri görüyormuşçasına "kalplerimizi mühürleyip, kilitliyorsun" bunun vebali de ayrı bir mesele, dikkatli ol!

اَلْعِلْمُ يَرْفَع بُيوتًا لاَعِمَادًا لَهَا وَالْجِهلُ يَهْدِم بِيُوتَ اْلعِزَّ وَلْكَرَمِ

Miftahulkuluub

Dıdının dı dısının dıdıdı.

Hep devam eder gider bu.

Mesela olaya bakış açısıyla alakalı.

Düz mantıktan bakarsan olaya; bu işi dallandıra dallandıra tüm islami sistemleri tecdid edebilirsin kendince.

En basidinden sünneti inkar edebilirsin. Malum sünnet Peygamberimiz s.a.v ' in işlediği bir ibadet. Farz değil yani. Ben kul için mi namaz kılacağım değil mi amalı mantıklar.....

Kurandan kendi anladıklarımıza göre hüküm çıkarmalar...

İşte bu mantık kocca İmamı Rabbanileri, Ahmet Yesevileri, Şahı Nakşibendleri, Alattini Attarları daha nice gönül sultanları  tek celsede üç talakla şirk denizinde boğarlar. Vay be ne mantık ama..

Yani o zatlar yıllarca ömürlerinin son raddesine kadar İslamiyetin ilim denizinden istifadeleri neticesinde en doğru yolun o olduğunua kanaat getirmiş ve yaşamışlar ve de unutulmazlar arasına girmişler bu sayede.

Biz daha abdesti tahareti doğru olmayan Kuranda üç aşırı bile olmayan insanlar hemen ahkam kesiyoruz islami ilimler hususunda, elimizin altında en sahih en muteber kaynaklar varken pırrıl pırıl bir ehli sünnet itikadı var iken....

Kommik..
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

müteallim

Bu mes´eleyi yeni gördüm zira eve gec geldim neden bu kadar uzatildi bilmem bu site ehli sünneti temsil eden bir sitedir ehli sünnetinde görüsleri akaid kitablarimizda bellidir tartismanin bir anlami yokki.

kur´ani kerimde hazreti Allah peygamber size ne getirdiyse onu aliniz nedende yasak ettiyse ondan kaciniz emri vardir.

hazreti Allah ile peygamberi arasinda cebrail a.s. vasitadir.

yine ibadet ederken h.z. Allah ile kul arasinda kabe vasitadir.

cemaat ile kabe arasinda imam vasitadir.

bunlari cogaltmak mümkündür.

öyle ise bu konuyu burada kapatiyoruz.

mevlam ehli sünnet itikadindan ayirmasin bizleri vasitasiz kilmasin.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik