Televizyondan okunan Kur'anı takiple hatim olur mu?

Başlatan esen-nur571, 06 Ocak 2009, 18:04:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esen-nur571

İimdi televizyondan kurani kerim takip edip hatim etsen kabul olurmu?

Bazilari aksi sada nedeniyle olmuyor diyor! Ama aksi sada olsa  ne olur yani kabul olunmamasindaki neden ne?
Eh tamam aksi sada olsa imam namaz kildirirken niye olmuyor aksi sada kavaidi ?
ecdadimin kani ile satin aldigi topraklari... ABDÜLHAMID HAN HZ.

Miftahulkuluub

Mukabele mantığında düşünülmelidir. Mukabele de okuyanı takip nasıl ediliyorsa yani dil ile tekrar ediliyorsa, aynen televizyondan da takip ederken aynı şekilde dil ile tekrar edildiği takdirde hatim edilmiş sevabı olur. Çünkü gerek mukabele de gerekse televizyonda okuyanın amacı, dinleyenlere öncülük etmektir. Ama televizyon ve radyodan dinlenen sesler ile sehiv secdesi icap etmez. Çünkü aksi sadadır.
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

cimpocan

esen-nur571

tamam hocam Allah razi olsun da ama aksi sada daki kabul olunmama sebebi neden ??

ve ayrica imam konusu??
ecdadimin kani ile satin aldigi topraklari... ABDÜLHAMID HAN HZ.

civan

Bazi alimler tv ve radyodan gelen sesler aksi sada deyip,secde etmek vacip degildir demisler(Aksi sada demek sesin yansimasi demektir bazi alimlerde radyo televizyon gibi aletler ses nakledici aletler olarak gormekle ihtiyaten secde etmek gerektigine isaret etmisler

unbeaten89

kardesim imamin aks-i sada sinin kabul sebebi : bizzat orada hazır bulunup namazı kıldırmaya bizzat kast ve niyyet etmesidir televizyon ise boyle degildir . bizzat hazır olma durumu ve bil -irade niyet yoktur