Bayanlara Mahsus Hallerde Diş Doldurma Meselesi

Başlatan ENE 67, 13 Ocak 2009, 21:14:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ENE 67

Bir hanim özel  gününde iken dis doldurtsa sonra tekrar bu dolguyu cikarttirmasi gerekirmi?Fakat bu hanim doldurtmadan önce hayizli iken dis doldurulmamasi gerektigini bilmiyordu.Bilmeyerek yapmis olsada cikarttirmasi gerekirmi?
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR
HZ.Mevlana

ENE 67

Bu soruma daha hala cevap alamadim  :usgunn:
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR
HZ.Mevlana

azizistanbul

hanifi fıkhına göre cevap verecek olursak.

nurul izah kitabının 35.sahifesinde şöyle yazıyor.

Sargının (kırılan veya yaralanan bir uzvu tahta veya başka bir malzeme ile saran şey )  abdestli olarak sarılması şart değildir.

bu sebepten dolayı hanım  muayyen günlerinde olduğunu biliyor bile olsa yinede problem yoktur.

eğer öyle olmasa idi o zaman kaplamanın sökülüp takılan bir maddeden yapılması ve daha sonraki zamanlarda hayızdan sonra gusul alan hanım veya  gusul alması gereken erkek gusulden önce kaplamasını çıkartıp sonra yine takması gerekir idi.

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

ENE 67

Eminmisiniz azizistanbul kardesim bunu ilk defa duyuyorum.Biz simdiye kadar kadin hayiz halinde iken dis doldurtamaz diye biliyorduk?
HZ.Mevlana

azizistanbul

çok eminim.  ayrıca bunu kesinlikle olmaz Başka bir mezhebi taklit etgmek lazımdır diye dayatan bir grup vardır. onlarıda buradan şiddetle kınıyorum.

noT: Yazdıklarım hanifi fıkhına göredir.

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

ENE 67

Allah razi olsun,tesekür ederim cevap yazdigin bilgini paylastigin icin.
HZ.Mevlana