Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Ağlama sebebi

Başlatan zambak313, 15 Haziran 2005, 17:41:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zambak313

Akşam vakti, evin kapısı çalındı. Ev sahibi oturduğu yerden kalktı. Pencereyi açtı ve kapıdaki hırpani kılıklı adama; "Buyrun" diye seslendi. Adam sesin geldiği yere döndü ve "Allah rızası için bir sadaka verin, verirsen Allah razı olsun derim. Vermezsen çekip giderim." dedi.
Evin sahibi bu sesi bir yerden tanıyordu. Kim bu adam diye düşünmeye başladı. Sonra sesin sahibini hatırladı. Yüzünün rengi kaçmış bir halde eşine seslendi: "Hanım... para kesemizi getir. İçinden beş dinar al, geri kalanını aşağıda bekleyen adama ver."
Kadın önce şaşırdı, sonra söyleneni yaptı ve döndü. Kocasının ağladığını görünce sordu: "Mademki paraya düşkünlüğün vardı, niçin verdin?"
Ev sahibi: "Hanım, verdiğim para için ağlamıyorum. Bu adam benim eski dostumdu. Vaktiyle varlıklı bir kimse idi. Şimdi ise muhtaç hâle gelmiş. Bir dostum bu hâle düşmüş de benim haberim olmamış. İşte ben buna yanıyorum ve bunun için ağlıyorum."

"Fazilet takvimi"
Çocuk olsam yeniden..
Bir tek düştüğüm için acısa içim.. Kalbim; çok koştuğum için çarpsa sadece...

erh

Alıntı Yap
Bir dostum bu hâle düşmüş de benim haberim olmamış. İşte ben buna yanıyorum ve bunun için ağlıyorum.

Günah ve isyan ile dolmus yürekler dost dediklerinin kuyularini kazarken, Allah'a dost olabilmisler, dostlarinin kötü hallerini gafletten bulup agliyorlar!
mirhan

mazlum

Rabbim bizlerede , günahlarimizdan hatalarimizdan yanlislarimizdan ,
ve bilerek bilmeyerek kirdigimiz kalp lerden dolayi,  üzülerek pisman olarak aglaya bilmeyi nasip eylesin.
Aminnnnn
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .