Teferruatlı kelime çözümü...

Başlatan ruy-ı zemin, 24 Mart 2008, 23:01:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hezarfen

یا رسول  الله  چه با شد  چون  سگ اصحا ب  کهف
      داخل  جنت   شوم  در   زمره   اصحا ب  تو     
    او  رود  در  جنت  من  در جهنم  کی  روا ست    
او  سگ  اصحا ب  کهف  من  سگ  اصحا ب  تو      
                      ملا جا مى  حضرتلرى

tercüman

Takvim ne kelime olur? Yardımcı olursanız, sevinirim.
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-

hizmetci

ya isim yada tefil babindan masdar
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

tercüman

Teşekkür ederim sayın hzimetci.
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-

finikeli hoca

هنيأً لأرباب النعيم...إلخ
şiirinin manası nedir? ayrıca buradaki هنيأً terkipte ne düşer? amili nedir? ne kelime olur

finikeli hoca

mastarlarda sıfatı ile mutabakat yaptırırken müzekkerlik ve müenneslik aranırmı kaynağı ile cevap verilirse memnun olurum

gökdelen

ATŞANE VEZNİNDE SFSTI MÜŞEBBEHE OLUR

gökdelen

Alıntı yapılan: ruy-ı zemin - 23 Temmuz 2008, 18:21:44
Peki emir ve nehinin malumlarindan mütekellim geliyormuydu. Maksut da imam-i Azam Hz. gelmez demisti.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَانِ الرَّحِيم    de ki     الرَّحْمَانِ     ne kelime olur?

ATŞANE VEZNİNDE SIFATI MÜŞEBBEHE OLUR

gökdelen

Sizden bir ricam olacaktı. . . . Sahih kelimelerin  çekilişlerini  baya iyi  şekilde biliyorum. Fakat illetli kelimelerde her defasında  takılıyorum. Veya ilal  kaidesine göre çekemiyorum. Yardımcı ola bilrmisiniz.

makkara55

sülasi mücerred 4. babdan nehyi hazır

gökdelen

edirne-tahtacivü-vücünnecün-ütü   ne kelime olur.

ruhfeza_14

4. babtann fealün vezninde sıfatı müşebbehedir.

iniz_hay

ütü: e´ta yü´ti den (if´al babından) emri hazır cemi müzekker muhatab

ruy-ı zemin

Şu mevzuyu izâh etmemize rağmen dikkat edilmiyor. Burası teferruatlı kelime çözümü bölümü başlıktanda anlaşıldığı gibi. Yani bir ayet, hadis, şiir veya kibari kelamın tamamı yazılıp içinden bir veya iki kelime sorularak cevap vermek isteyen kardeşlerimiz cevabını yazar.sadece bir tane kelime sorup cevap isteyen kardeşlerimiz buraya müracaat etsinler Cevap veren soru sorar diğer arkadaş cevap verir. Cevaplar yanlış olursa doğrusunu bilenler delilleriyle mevzuyu açıklığa kavuştururlar. Bu metot kullanılırsa belirli bir bilgiye ulaşılır.

Alıntı Yap
Sizden bir ricam olacaktı. . . . Sahih kelimelerin  çekilişlerini  baya iyi  şekilde biliyorum. Fakat illetli kelimelerde her defasında  takılıyorum. Veya ilal  kaidesine göre çekemiyorum. Yardımcı ola bilrmisiniz.

Şuruhu sarf da illetli kelimelrin çekimleri çok güzel yapılmış oradan öğrenebilirsiniz.

Bir diğer husus kelimeleri düzgün ve hızlı çekebilmek için çok pratik yapmak gerekiyor. Yani sürekli kelime çekimi yaparak bu işi başarabilirsiniz. Boş kaldığımız vakitlerde, yemek yerken, iş yaparken zihnimizden tekrar yaptığımızda kelime çekimimiz süper olur.

İlletli kelimelerin çekimi biraz zordur. Çekim yaparken hep kaideleri hatırlamalıyız. Kaideleri tam ve düzgün öğrenirsek onu da pekala başarabiliriz.

پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

FÇLIK

müzahzihihi ne kelime olur yardımcı olursanız dualar eder dualarınızı beklerim