Haberler:


X adresimiz

Ana Menü

türkiye biraz rahatladimi

Başlatan müteallim, 12 Şubat 2009, 12:45:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

müteallim

Ergenekon davası duvara tosladı mı?
 
 
Son tahliyeler, Ergenekon davası hakkında karamsar bir hava oluşturdu. Davanın artık sınıra dayandığını; bundan sonra yavaş yavaş mevzi kaybedileceğini iddia edenler var. Ben tam tersini düşünüyorum. Ergenekon davasının iki cephesi var.
Birincisi sanıklarla ve maddi suç delilleriyle yürüyen bir ceza davası. İkincisi ise bu dava ile kirli çamaşırları ortalığa saçılan ve artık örtülü operasyonlar yapamaz hale gelen devasa bir örgütün tasfiye edilmesi. Aslında iki cephede de işler usulüne uygun ilerliyor.

Hurşit Tolon'un tahliyesine iyimser yaklaşmak lâzım. Ceza usul hukuku bize tutukluluğun bir ceza değil bir tedbir olduğunu hatırlatıyor. Tahliye kararı suç isnadından ziyade tedbirin kalkması demek. Zanlının suç işlemeye devam etmesi veya kaçması ihtimali ne kadar? Asıl önemlisi Paşa tutuklu iken başına bir hal gelseydi (Allah gecinden versin), o zaman davanın seyri nasıl etkilenirdi? Paşa'nın tahliyesi yerine dikkatimizi, askerî savcılık marifetiyle tutuklanan muvazzaf subaylara ve karargâh evlerine çevirmemiz daha doğru değil mi?

Davanın seyri hakkında asıl işaretleri başka yerlerde aramamız lâzım. Meselâ Türkiye çok uzun zamandır -tam olarak AK Parti kapatma davası nihayete erdiğinden beri- laiklik tartışmıyor. Belki daha önemlisi, PKK uzun zamandır bir eylem yapmıyor. "Millî Askerî Stratejik Konsept"e göre "irtica ve bölücülük" tehditleri bunlar. Her ikisi de Türkiye'nin iki ana sorununa dair esaslı bir değişimin işareti değil mi?

Sebep sonuç ilişkisini basite indirgemeyelim. "İrtica" bütünüyle yapay bir sorundu. Siyaset üzerinde askerî vesayetin gerekçesi olduğu için gündemdeydi. Belki askerî hiyerarşi ile bu karanlık örgüt arasındaki bağın tek sebebi de bu idi. Görüldüğü üzere bu tehditten söz eden kalmayınca kendisi de ortadan kayboldu. Demek ki Ergenekon, bu yapay tehdidi toplum nezdinde inandırıcı kılacak operasyonların merkeziydi. Cumhuriyet mitingleri ve Danıştay saldırısı gibi. Örgüt deşifre olunca, irtica tehdidi sona erdi. En çarpıcı delil, CHP'nin boşalan alanı dini siyasete alet ederek kapatmaya yeltenmesi.

İkincisi, yani Kürt sorunu yapay bir sorun değil. Ergenekon'un tasfiye süreci yine de doğrudan PKK eylemlerini durdurdu. "PKK Ergenekon'un uzantısıydı" iddiası fazla komplo kokuyor. Doğrusu, Ergenekon'un tasfiyesinin PKK'nın da içinde yer aldığı çok hassas dengeleri değiştirmesi. Bu dengeleri belirleyen en önemli faktörlerden biri Kürtlerin psikolojisi. Yargısız infazlara ve hukuk dışı baskılara karşı tek çareyi örgütü desteklemekte bulanlar, şimdi yeniden adil bir hukuk düzeninin güvencesi altında yaşama umudunun peşindeler. Ergenekon'un operasyon kabiliyetinin olmadığı bir Türkiye'de PKK'nın eylem kapasitesinin fazla bir anlamı yok. Ergenekon'un marifeti olduğu ortaya çıkan 2005 Nevruz'undaki bayrak mitinglerini hatırlayalım. Artık Türk'ü Kürt'e düşman edecek Ergenekon gibi bir güç olmadığına göre, ülkemizin bölünme tehlikesi de yok. Etnik terörü sömürerek iktidar arayan bir devlet içi güç kalmadığına göre Kürt sorununun barışçı çözümünün önü de açık. Ergenekon'un operasyon yeteneği olsaydı TRT Şeş yayına başlayabilir miydi? Öyleyse, PKK'nın da tasfiye süreci başladı. Somutlaştırayım: PKK'yı darmadağın edecek olan ve en fazla PKK kurmaylarının karşı çıkacağı bir "eve dönüş" veya genel af yasasını artık kim engelleyebilir?

Askerî savcılığın "Karargâh Evleri"ne yönelik başlattığı soruşturma, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu örgütü tasfiye konusunda kararlılığının delili. Askerler arasında Ergenekon ideolojisini tarumar eden bir karşı rüzgâr esiyor. Türkiye üzerinden Ergenekon'un gölgesinin kalkmasının, tez zamanda sağladığı ferahlık bu rüzgârın sebebi. Hukuk dışına çıkan devletin ne büyük bir bela olduğunu, en başta askerlerin tecrübe ile öğrendikleri anlaşılıyor. Ordu çok ağır bir yükten kurtuluyor. Askerin itibarını yeniden kazanması, kamuoyunu ikna etmesine bağlı. İtibarı, ordumuzun gücünün en kritik dayanağı. Bu yüzden Ordu Ergenekon'u temizlemek için sonuna kadar gitmek zorunda. "Karargâh Evleri" operasyonun gittiğini gösteriyor.

Demek ki? Karamsarlığa kapılmak için ortada bir sebep yok.


12 Şubat 2009, Persembr
zaman
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

osmanli

Allah razi olsun hocam güzel seylere temas etmissiniz

racül

Tam aksine "muhterem hocam",


Karargah baskinlari da ergenekon operasyonunun ne kadar büyük bir camur sicratma operasyonu oldugunu gösteriyor.

Türkiyede ekip degisimi yasaniyor.

1980'den önceki duruma göre olusturulmus "derin yapi" tasfiye ediliyor. Yerine yeni dengelere göre olusturulacak, daha "itaatkar" daha inisiyatifsiz bir kukla derin yapi olusturuluyor.

Tasfiye edilmek istenen derin yapidaki bazi isimler, Türkiyenin terörle mücadeledeki en kilit isimleri... Ülkeye büyük hizmetleri gecmis, insanlar hayatlarindaki bazi zikzaklar da bahane edilerek "tasfiye" ediliyor..

ERGENEKON OPERASYONU
AMERIKANIN
TÜRKIYEDE AMERIKADAN BAGIMSIZ ISLER CEVIREN DERIN YAPIYI DEGISTIRMESIDIR

Bir takim kukla cemaatler de
kendilerinin vatani ele gecirdiklerini  zann ediyorlar ve

Ergenekon operasyonunun bir mevud zafer oldugunu, Türkiyede artik günesin dogdugunu zann ediyorlar..

.........

Yine birileri kendilerini kahraman zann ederek tetikcilik yapiyorlar...

........

Vatana hizmet edenlerin sirtindan vurulmasina katki yapmak
vatanseverlik degil

ihanettir...

Anlayana....
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

ruy-ı zemin

Alıntı yapılan: racül - 13 Şubat 2009, 02:43:26


Türkiyede ekip degisimi yasaniyor.

1980'den önceki duruma göre olusturulmus "derin yapi" tasfiye ediliyor. Yerine yeni dengelere göre olusturulacak, daha "itaatkar" daha inisiyatifsiz bir kukla derin yapi olusturuluyor.

Tasfiye edilmek istenen derin yapidaki bazi isimler, Türkiyenin terörle mücadeledeki en kilit isimleri... Ülkeye büyük hizmetleri gecmis, insanlar hayatlarindaki bazi zikzaklar da bahane edilerek "tasfiye" ediliyor..



Tam isabet kardeşim. Günlerdir arkadaşlarla bu meseleyi tartışıyoruz.
Kimse anlamak istemiyor. Bu kalantorlar gitti Türkiye temizlendi zannedenler hep ekseriyet de.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

rését

#4
Alıntı yapılan: racül - 13 Şubat 2009, 02:43:26
Tam aksine "muhterem hocam",


Karargah baskinlari da ergenekon operasyonunun ne kadar büyük bir camur sicratma operasyonu oldugunu gösteriyor.

Türkiyede ekip degisimi yasaniyor.

1980'den önceki duruma göre olusturulmus "derin yapi" tasfiye ediliyor. Yerine yeni dengelere göre olusturulacak, daha "itaatkar" daha inisiyatifsiz bir kukla derin yapi olusturuluyor.



ERGENEKON OPERASYONU
AMERIKANIN
TÜRKIYEDE AMERIKADAN BAGIMSIZ ISLER CEVIREN DERIN YAPIYI DEGISTIRMESIDIR

Bir takim kukla cemaatler de
kendilerinin vatani ele gecirdiklerini  zann ediyorlar ve

Ergenekon operasyonunun bir mevud zafer oldugunu, Türkiyede artik günesin dogdugunu zann ediyorlar..

.........

Yine birileri kendilerini kahraman zann ederek tetikcilik yapiyorlar...

........

Vatana hizmet edenlerin sirtindan vurulmasina katki yapmak
vatanseverlik degil

ihanettir...

Anlayana....

ülkeye hizmet duygusuyla  yola cıkanların bır muddet sonra bunu unutup menfaatlerı ıcın yola devam ettıklerını gördük duyduk.gönül isterdi ki sonuna kadar bu işin peşinde olsunlar ama okuduğum kitaplar ve duyduklarım karşısında anladım kı hiçbirşey göründüğü gibi değil.hele ki bu işlerde ve siyasetin içinde olanlara asla tam bir güven duyulmamalı ve kefil olunmamalı.onların  bile bırbırıne guvenı olmadıktan sonra...menfaat ve yukselme duygusuyla ıhanet etme..sımdı gelipte bu ınsanların haın olarak ılan edılmesıne karşı cıkma ve olayı kınamayı gereksız olarak göruyorum.yanı haklı bır neden göremıyorum.ıyı nıyetler sonradan bozulabılıyor.bozuluyor da...kahramanken haın yada suclu konumuna gelmek elbette hoş bir durum deıldır ama bulundugu konumu suistımal edıp   kötüye kullanırsa boyle bır duruma düşmek kacınılmaz olur..bu yazdıklarım sadece ergenekon olayı ıcın deıl daha once meydana gelmıs dıger olaylar ıcınde gecerlıdır.

racül

Alıntı Yapsımdı gelipte bu ınsanların haın olarak ılan edılmesıne karşı cıkma ve olayı kınamayı gereksız olarak göruyorum.yanı haklı bır neden göremıyorum

Karsi ciktigim sey:
Birilerinin kahramanken hain olmasi degil,

Ne idügü belirsiz bir operasyona gözü kapali alkis tutulmasi...

En iyi ihtimalle,
birbirlerini yesinler denebilir ama,

operasyonlari vatanin selamete cikmaya baslamasi olarak görmek yanlis..

Bu ülke,
yüz yildir,
arkasindan teneke calarak ugurladigi nice "hain"leri sonra mumla aradi...
Her "hani alkiis, hani alkiiiss!!?" diyen cingila
coskuyla alkis tutmak zorunda hiss ediyor Türkiye kendini...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

Biblioman

Türkiye Cumhuriyetinin derinliklerinde bir şeylerin yerinden oynadığı bir gerçek. Gizli iktidar el değiştiriyor. Az çok herkes bunun farkında. Fakat aslı merak edilen bu olanların iyi mi yoksa kötü mü olduğu? Tasfiye edilenler direnerek yaptıklarının vatan için olduğunu savunurken tasfiye edenler ise alabildiğine onları yerip yeni dönemin aydınlık olacağını savunmakta. Bence her devletin bir görünen yüzü bir de görünmeyen gizli bir kısmı yani karar mekanizması olmalı. Zaten küçükler dışında bir çok devlette mevcut. Sorun olan bu mekanizmanın kendi kendine karar alabilmesi. Türkiye'de ne bundan önceki ne de yeni iktidar bu meziyete sahip değil. Bu operasyonun da düğmesine dışardan bastılar. Birçoğu devleti ve milleti için iyi şeyler yapmış ve yapma düşüncesindedir büyük ihtimal. Bence büyük kısmı bu düşüncelerinde samimi tek kaçırdıkları nokta yapmak istediklerini neden olayların ittiği. Velhasıl kelam Türkiye'de olanları Dünya'da olanlardan ayrı tutmamak gerek. Dünya'da yeni bir düzen kuruluyor. Bu düzene göre de Türkiye iyi bir yerlere gelecek. İster o olsun ister bu fark etmez bu olacak. Acı tarafı buna bizim karar vermemiş olmamız.

"İster mermi kullansın,ister oy pusulası,insan iyi nişan almalı kuklayı değil,kuklacıyı vurmalı." Malcom X
Şehadet parmağıdır göğe doğru minare;
Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..

racül

"Dünya iyi yerlere gelecek" öngörüsü gercek olabilir. Ama bu öngörünün gerceklesmesi, su an yapilanlar vesilesiyle olacaktir diyemeyiz. Su an yapilanlarin disinda baska etkenler, birden denklemin icine girebilir, takdiri ilahi her seyi belirleyicidir. Su an kestirilemeyen bazi faktörlerin denklemin icine girmesi ile
ihtimal
"Dünya iyi yerlere gelecek"...

.............

Devam eden dava ile ilgili görüs belirtmek, internet ortaminin su avam kahvehane havasinda kimsenin irgalamadigi bir "sark kösesi"nde de olsa,
hukuka müdahale sayilabilir.
Adamlar,
birbirleriyle kafa gecen iki kisinin SMS'lerini bile "teknik takib"e alip
adamlari ergenekon sürecine dahil ediyorlar.

...............

Bizim köy kahvesinde konusulanlar tabii ki kimseyi irgalamaz.
Bu hislerle

devam etmek gerekirse:

"semsiye"ciler kendini siyirdi, "mesale"ciler kafese takildi deniyor son günlerde..

yani encümeni danis (Vadinin "ihtiyarlar"i) kendini kurtardi. Ama Iskender Büyük (Veli kücük ve daha da kücükler) iceride kaldi.
Bu ne demek?

"Derinler" devam
yüzeydekileri su götürüyor.

"Terörle mücadele"de basarili bir ekip tasfiye ediliyor.
Hem de,

"Size ihtiyacimiz var" deyip, ekibini toplamasi, liste haline getirmesi istenen, bu yolla, Türkiyede "vatan icin" can verebilecek, kriminaliteye yatkin, milli hassasiyete sahip, ama uluslarasi plan yapanlarin ayaklarina bag olabilecek adamlar, kendi adamlari eliyle listeleniyor.
Sonra hepsi beraber iceri tikiliyor..

Bize böyle böyle dendi dediklerinde de

hadi canim sen de deniyor.

..........

90'li yillarda "Özel harekat" ve "Ibrahim Sahin"in ne mana ifade ettigini, Türkiyeyi seven herkes bilir. Simdi bu adam ve "ekibi" iceri aliniyor...

Büyyyüüüük bir operasyon diye baslayan sey,

Türkiyede terörle mücadeleye katki yapmis insanlarin ortadan kaldirilmasiyla neticelenecek..

Ordan öteye de gitmeyecek...


Lavaboya dökülen asit, lekeleri temizler, lavabonun üzerindeki beyaz katmana bir sey yapmaz...

Kullanilanlar gider,

encümeni danis kalir..

.........

Bir kullanilani davulla zurnayla ugurlayan "kardes", kullanilma makamina zafer tekbirleriyle oturur. Gün gelir bir "kardes" de  onu harcar, onun yerine oturur...

Biz ahali de yüz küsur seneden beri yaptigimiz gibi, kendi icimizden birilerinin belirli periyodla kullanildiktan sonra harcanisina her seferinde tezahürat yapariz...



........

Aslinda harcanan da,

kendi ettiginin karsiligini bulur. Mevla adili mutlaktir..

"Arkasinda"ki destekleri kalici zann edip, cinayetlerle girtlagina kadar kana bulanmis kan testileri de esasen kan yolunda kirilir. Herkes ettigini bulur..

Ama,

tarihin hep böyle tekerrür edip durmasi da, dolap beygirini seyr eden inegin migdesini bulandiriyor...

.........

Bir gün gelir, Bu milletin cahil amigolari ve dolmus hastasi ahalisinin mevhum "sagduyusu" degil de,

Kadiri Mutlakin merhameti

bazi denklemleri degistirir de

o zaman


"Dünya iyi yerlere gelecek"

Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

rését

birileri gider gelir başkaları...kök olduğu surece dallar çicek açmaya devam eder...herşeyın derınıne fazla inmek iyi deil derler oyuzden kafamı fazla zorlamak yormak ıstemıyorum pembe gözlüklerimi takıyorum sıyaseten de bu tur işlerden de uzak kalmayı yeğliyorum kımsenın benım mutlulugumu bozmasını ıstemıyorum nasılsa kımsenin bızden akıl danıştıgı yok...(bana dokunmayan yılan bın yıl yaşasın dusuncesı deıl aslaa)

bu işlerin içine girenler bilmeliydiler ki ya cok yukseldiklerinde yada düştüklerinde kımse ellerinden tutmıcak bır hevesle sevdayla giriştiler ama guzellıklerın kısa sürdüğünü bılmelerı gerekırdı. herşey bir yere kadar. sonu gelmeyen yada sonunun görunmesı ıstenmeyen bır yol bu...iyi ve kötünün ayrımı yapılamıyor duruma göre iyiler kötü,kötüler iyi oluyor. bunlara bıle kendılerı karar verıyor bıze tahmin etme ,dusunme payı bıle bırakmıyorlar zaten öle bir dertleride yok...bir duzen var ona gore carklar işliyor...biz hiç bulaşmayalım...
  hem kıymette bılınmez bu  işlerde oyüzden bız degerımızı bılenlerle beraber olalım... olmaya  da gayret edelim ki sonradan şikayet etmeyelim :)

kurtlar vadisi de başlasa artık.. biraz gelişmelerden uzak kaldık sanki t3)) özledik vadiyi ;)

racül

babalar operasyonu ve ergenekon operasyonunun olusturabilecegi tepkileri cikmadan ortadan kaldirma amacli bir halkla iliskiler veya toplum mühendisligi dehasi olan kurtlar vadisini, evet, cogumuz dört gözle bekliyoruz e60))
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

rését

Alıntı yapılan: racül - 25 Şubat 2009, 01:43:29
babalar operasyonu ve ergenekon operasyonunun olusturabilecegi tepkileri cikmadan ortadan kaldirma amacli bir halkla iliskiler veya toplum mühendisligi dehasi olan kurtlar vadisini, evet, cogumuz dört gözle bekliyoruz e60))

zincirleme sıfatlarla ne güzel anlatmışsınız diziyi :dgnk  anladığım kadarıyla bu cogunlugun ıcıne dahıl olmayanlardansınız :kart dışarısındasınız yanı ;)   no problem

herşeye rağmen forever kurtlar  e75))

bu arda kurtlarla ılgılı bırkac not...arap dunyası da bızım kurtları cok sevmıs bayagı bır ilgi varmıs..(bizde uydudan seyrediyoruz polat olmuş murad ,çakır olmuş şakir   :cool ve;

Kürtler Kurtlar'ı istemiyor
Kuzey Irak'ta Arapça dublajla izlenen 'Kurtlar Vadisi'ni Kürt yönetimi istemiyor

Bölgesel yönetimin Kültür Bakanlığı sözcüsü Taman Şakir, ırkçı söylemlerin olduğu dizide Kürt liderlere yönelik aşağılayıcı ve küçümseyici ithamlarda bulunulduğu gerekçesiyle Irak Büyükelçiliği yoluyla dizinin yayından kaldırılması için resmi talepte bulunduklarını söyledi.

'YANIT BEKLİYORUZ'

Taman Şakir, resmi taleplerinin Dubai'deki Irak Büyükelçiliği'ne ulaştığını belirterek, şimdiye kadar henüz bir yanıt almadıklarını sözlerine ekledi. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizayi ise, yayının durdurulması amacıyla yapılan girişimden haberdar olmadığını, ancak Abu-Dhubai kanalının uydudan yayın yaptığı için engellenemeyeceğini belirterek, "Eğer Kuzey Irak'ta yayın yapan bir televizyon olmuş olsaydı ve yayınında bir problem bulunsaydı, gereken resmi girişimler yapılırdı" dedi.
                                                                           
                                                                                                                                                vatan gazetesi

racül

Mutlu azinliktan olmak gibi bir saplantim hiiic olmadi  ş6))

Sadece araplar degil, cevrimi düzgün yapilsa tüm avrupa da (hem elestirip hem de) ilgiyle izlerler...

Özellikle eski kurtlar vadisi tam usta isi..

The Gotfather filmi yüzyilin en iyi filmi olarak geciyor. Onun kitabini almancasindan okudum, müthis bir kurgusu var. Ama eski kurtlar vadisi ondan bile daha iyi gibi geldi bana...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

rését

#12
her ne kadar mutlu azınlıklıktan olmadıgınızı belırtsenızde sızın bu azınlıgın ıcıne dahil oldugunuzu seziyorum ama kımseye soylemem sır :secret:  :p

hem sevip hem dövmek..olur böyle şeyler sevenler arasında fg2))

bir duyum cıkmıstı ukraynada yayınlanacak diye ama sonrası gelmedi....belkı zamanla keşfederler araplar gibi s4))
bence kurtlar vadisi çakır öldükten sonra daha iyi oldu bende ondan sonra izlemeye başladım  :box



racül

Cakira mevlid okutanlar duymasin..

Bi mevlid de sizin icin okutuverirler icabinda.. dikkat etmek leazim m2))
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

rését

#14
Alıntı yapılan: racül - 04 Mart 2009, 01:47:52
Cakira mevlid okutanlar duymasin..

Bi mevlid de sizin icin okutuverirler icabinda.. dikkat etmek leazim m2))

polat ne güne duruyor =)))9   :p

hadı bakalım bu perşembe baslıyor  h11))   tum kurtlar vadısı fanatiklerine ıyı seyırler  ;)